Unikal xüsusiyyətlərə malik YENİ ŞOKOLAD NÖVÜ

Unikal xüsusiyyətlərə malik YENİ ŞOKOLAD NÖVÜİsveçrə alimləri tərəfindən "kako jeli" adlanan unikal şokolad hazırlanıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, elm adamları yeni qarışıqda kakao meyvəsinin nisbətini artırıblar.
Bu da şokoladın daha yüksək qidalanma xüsusiyyətlərini verir və onu ekoloji cəhətdən təmiz edir. Şokolad adətən az miqdarda meyvə pulpası ilə qarışdırılan kakao paxlalarından hazırlanır. Sonra yaranan kakao kütləsi şəkər, süd tozu və digər maddələrlə qarışdırılır. Əlavə edilən şəkərin miqdarı tünd şokoladın dərəcəsindən asılıdır. Şokolad şəkər ehtiva edir ki, bu da onun qida dəyərinə və kalorili tərkibinə təsir göstərə bilər. Nəticədə bu onu böyük miqdarda müntəzəm istehlak üçün uyğun etmir.
Tədqiqatçılar bu problemi həll edən yeni şokolad reseptini təqdim ediblər. Onlar kakao qablarının tərkibindən, o cümlədən meyvənin pulpası və endokarp adlanan daxili astarını atmaq əvəzinə daha çox istifadə ediblər.
Bu qarışdırma prosesi o qədər şirin bir "kakao jeli" yaradıb ki, əksər şokolad reseptlərində şəkəri tamamilə əvəz edə bilər. Tədqiqatçılara inqrediyentlərin düzgün birləşməsini tapmaq üçün bir az vaxt lazım olub. Həddindən artıq kakao jeli istifadə şokoladı yumru edir, lakin çox az istifadə onu kifayət qədər şirin etmir.
Nəticədə şokolad orta Avropa tünd şokoladından 20% daha çox lif və 30% daha az doymuş yağ ehtiva edir. Yeni şokolad mağaza rəflərinə düşməzdən əvvəl istehsal infrastrukturu modernləşdirilməlidir. Məsələn, kakao fermerlərinə jele hazırlamaq üçün istifadə olunan materialları qurutmaq üçün xüsusi avadanlıq lazımdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 876   Tarix: 09 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb

Xəbər verdiyimiz kimi, Azərbaycanda asbestin istifadəsinin qadağan edilməsi nəzərdə tutulur. "Mülki dövriyyədə olmasına yol verilməyən (mülki dövriyyədən çıxarılmış) əşyaların siyahısı haqqında" qanuna dəyişikli

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

hamiləlik gozel gorunmek yay geyimləri 2025 sidik ifrazı sistemi qara noqteler ucun uz maskalari pehriz salatlar səfər duası kosmetika sağlamlığa aid atalar sözləri əfsanələr öpüşme hüzeyir hacibəyov englishdilində qulaq