Unikal xüsusiyyətlərə malik YENİ ŞOKOLAD NÖVÜ

Unikal xüsusiyyətlərə malik YENİ ŞOKOLAD NÖVÜİsveçrə alimləri tərəfindən "kako jeli" adlanan unikal şokolad hazırlanıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, elm adamları yeni qarışıqda kakao meyvəsinin nisbətini artırıblar.
Bu da şokoladın daha yüksək qidalanma xüsusiyyətlərini verir və onu ekoloji cəhətdən təmiz edir. Şokolad adətən az miqdarda meyvə pulpası ilə qarışdırılan kakao paxlalarından hazırlanır. Sonra yaranan kakao kütləsi şəkər, süd tozu və digər maddələrlə qarışdırılır. Əlavə edilən şəkərin miqdarı tünd şokoladın dərəcəsindən asılıdır. Şokolad şəkər ehtiva edir ki, bu da onun qida dəyərinə və kalorili tərkibinə təsir göstərə bilər. Nəticədə bu onu böyük miqdarda müntəzəm istehlak üçün uyğun etmir.
Tədqiqatçılar bu problemi həll edən yeni şokolad reseptini təqdim ediblər. Onlar kakao qablarının tərkibindən, o cümlədən meyvənin pulpası və endokarp adlanan daxili astarını atmaq əvəzinə daha çox istifadə ediblər.
Bu qarışdırma prosesi o qədər şirin bir "kakao jeli" yaradıb ki, əksər şokolad reseptlərində şəkəri tamamilə əvəz edə bilər. Tədqiqatçılara inqrediyentlərin düzgün birləşməsini tapmaq üçün bir az vaxt lazım olub. Həddindən artıq kakao jeli istifadə şokoladı yumru edir, lakin çox az istifadə onu kifayət qədər şirin etmir.
Nəticədə şokolad orta Avropa tünd şokoladından 20% daha çox lif və 30% daha az doymuş yağ ehtiva edir. Yeni şokolad mağaza rəflərinə düşməzdən əvvəl istehsal infrastrukturu modernləşdirilməlidir. Məsələn, kakao fermerlərinə jele hazırlamaq üçün istifadə olunan materialları qurutmaq üçün xüsusi avadanlıq lazımdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 855   Tarix: 09 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər

Nevroloq ayağı masa altında tərpətmək vərdişinin səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, əksər hallarda bu tamamilə normal və hətta faydalıdır. Lakin bəzən sağlamlıqla bağlı müəyyə

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır

Hər birimiz ən azı bir dəfə kabusdan sonra soyuq tər içində oyanmışıq. Bəziləri uçurumdan düşdüyünü görür, bəziləri ayaqlarını hiss etmədən qaçır, bəziləri isə keçmişdə yaşadığı ağrını yenidən yaşayır. Kabuslar uşaqlard

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

turlar.az

gözəllik məhsulları geyim seçimi donlar 2025 kivi murebbesi makaronlar seks xarici qadin.net kosmetika hakista ariqlamaq kahfe falı hakisda novruz bayramına aid hakışda