Ürəyi məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirsiz
Rusiyanın tanınmış kardioloqu, tibb elmləri namizədi Anna Koreneviç ürəyi zamanla məhv edən yüksək qlisemik indeksli zərərli ərzaqların siyahısını təqdim edir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, reytinqə ağ qənd, şəkər rəhbərlik edir. Təkcə qəndi birbaşa yemək yox, şəkər qatılan bir çox qidalar, xəmir məmulatları da bura daxildir.
İkinci yerdə ağ çörək, ağ düyü, qənnadı məhsulları, paketlənmiş qidalardır.
Menyuda bu ərzaqların çoxluğu ürək-damar xəstəliklərinə gətirib çıxarır.
Üçüncü yerdə duz gəlir. Onun sutkalıq norması 6 qramı aşmamalıdır.
Daha sonra alkoqol, fast food qidalar, trans yağlar və palma yağı gəlir.
Bu qidalarla böyüyən uşağın gələcəkdə 35 yaşından sonra ciddi ürək, qan damar xəstəlikləri başlayır.
Milli.Az /news.milli.az
Xəbərlər Baxılıb: 819 Tarix: 04 avqust 2020 f PaylaşQəhvə içmək beyin üçün mütləqdir - Neyrobioloqlar
Beyini tonusda saxlamaq və müxtəlif nevroliji, beyin xəstəliklərindən qorunmaq üçün qara şokolad və təmiz qəhvə içmək nəinki olar, hətta mütləqdir. -a istinadən bildirir ki, bu nəticəyə ABŞ və Yaponiya neyrobioloqları so
Bədəni daha güclü və sağlam edən MÜHÜM QAYDALAR
Affirmasiya (lat. affirmatio - təsdiq etmə) - müəyyən qısa verbal ifadənin dəfələrlə təkrarlanması yolu ilə insanın təhtəlşüurunda tələb edilən obrazın, yaxud fikrin möhkəmləndirilməsi və psixoemosional fonun yaxşılaşdırılması
İnfarkt və insultun qarşısını alan məhsullar açıqlandı
Yunan alimlərinin apardıqları tədqiqatlara əsasən, tərkibində yüksək miqdarda D vitamini olan məhsullar ürək - damar sisteminə qoruyucu təsir göstərirlər. -a istinadən bildirir ki, araşdırmaların nəticələri "MedicalXpress"
Niyə kivini səhər yeməyinə DAXİL ETMƏLİYİK?
Çoxları bilmir ki, kividə C vitamini portağaldan iki qat yüksəkdir. Xoş rəng, xırtıldayan qara dənəciklər, şirəli, təravətli və turş ləti ağızda əriyir. Tüklü qabığı altında gizlənən və bənzərsiz qida dəyəri olan bu Asiy