Ürəyin və sinirlərin sağlamlığı üçün BU YARMADAN yeyin

Ürəyin və sinirlərin sağlamlığı üçün BU YARMADAN yeyinBu yarma Şərq ölkələrində çox populyardır. Bulqur buğdadan hazırlanır və onun tərkibində buğdanın demək olan bütün faydaları saxlanılır.
Bulqur vitaminlərlə zəngindir. Bulqurda sinir sistemimiz üçün olduqca vacib olan B qrupu vitaminləri xüsusilə çoxdur. Bundan əlavə bulqurda cavanlığı və gözəlliyi qoruyan E vitamini, beta-karotin, müxtəlif minerallar (fosfor, mis, sülün, dəmir, sink, kalium, kalsium və s.), yağlı turşular, qidalı liflər var.
Saglamolun.az bildirir ki, bütün bu gözəl xüsusiyyətlərə görə bulqur çox faydalı, diyetik və müalicəvi məhsul sayılır. Bütün dünayada diyetoloqlar və həkimlər bulqurun qidalı və müalicəvi xüsusiyyətləri yüksək qiymətləndirir və yarmanı qidalanmaya tez-tez daxil etməyi tövsiyə edirlər.
Bulqur sinir sistemi üçün çox faydalıdır - sinir sistemini möhkəmləndirir, gərginliyi, əsəbilliyi azaldır. Bu səbəbdən mütəxəssislər daim streslərə, gərginliklərə məruz qalan insanlara bulqur yeməyi tövsiyə edirlər.
Bulqur qidalı liflərlə zəngindir və bu səbəbdən bağırsaqların sağlamlığına çox müsbət təsir edir - bağırsaqları təmizləyir, bağırsaqlarda xeyirli mikrofloranın artmasına kömək edir. Qəbizlikdən əziyyət çəkirsinizsə, mütləq bulqur yeyin. Həmçinin sübut olunub ki, qidalı liflərlə zəngin olan qidalar xərçəng xəstəliklərinin riskini azaldır.
Bulqur ürək-damar sisteminə də çox müsbət təsir edir - damarları və ürək əzələsini möhkəmləndirir, qanda "pis" xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.
Bulqurun tərkibində fol turşusu, mis, dəmir var. Bu maddələr qanın tərkibini yaxşılaşdırır, anemiyanın (qanalığı) inkişafından qoruyur.
Bulqur tez toxluq hissi yaradır və insanı uzun müddət ərzində tox saxlayır. Bu isə, təbii ki, arıqlamağa kömək edir. Mütəxəssislər bulquru səhər yeməyinə daxil etməyi tövsiyə edirlər. Bulqur asan həzm olunur, həzm sistemində ağırlıq, köp və digər xoşagəlməz hisslərə səbəb olmur, insana əlavə enerji verir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 936   Tarix: 23 dekabr 2021
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Çayın xərçəngə səbəb olduğu sübut olundu

Çin alimləri çayla xərçəng xəstəliyi arasında əlaqəni sübut edən çoxillik araşdırmalarına yekun vurublar. " "a istinadən  xəbər verir ki, nəticələr qara çayın siqaret qədər ağciyər xərçənginə səbəb olduğunu sübu

.

İki həftədə bir dəfə pəhrizi pozmaq olar - Zərərsizdir

Sağlam qalmaq üçün yağlı, şirin və çox duzlu yeməklərdən imtina etmək yaxşıdır. Ancaq iki həftədə bir dəfə zərərli yemək sağlamlığa o qədər də böyük zərər verməz. -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı endokrinolo

.

Makaronla bağlı dəhşətli fakt - belə yedikdə

Makaron bişirildikdən dərhal sonra yeyilməlidir.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu, sağlamlıq problemlərinə səbəb olmaya bilər. Yenidən qızdırıldıqda makaronda olan nişasta dəyişdirilmiş nişastaya çevrilir

.

Qulaq cingildəməsinin elmi izahı

Qulaqlardakı davamlı səslər təhlükəli bir siqnal ola bilər. Bu əlamətin səbəbinin B12 vitamini çatışmazlığı olduğu bilinir. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu əlaməti "tinnitus" adlandırırlar. Bu əlaqəni

.

İnsanlar arasında maral zombi xəstəliyi yayıla bilər

Amerikalı elm adamları insanlarda xroniki arıqlama xəstəliyinin (CWD) şübhəli iki halının müəyyən edildiyini bildirdilər. Bu prion xəstəliyi maralların beyninə və sinir sisteminə təsir edərək, onları zombiyə bənzər canlılar

.

Hər gün bir qaşıq zeytun yağı içmək üçün 6 səbəb

Son araşdırmalara görə, səhər yeməyinizə zeytun yağı əlavə etmək faydalarını artıra bilər. .   -a istinadən bildirir ki, alimlərin fikrincə, bu yağdan yalnız bir yemək qaşığı bədənə əhəmiyyətli faydalar gətirə bilər. Depressiyada

.

Damarları təmizləyən və təzyiqi salan çox sadə TƏBİİ VASİTƏ

Xolesterinin əsas hissəsi (75%) qaraciyərdə sintez olunur, daha az hissəsi isə (25%) orqanizmə qida ilə daxil olur. -a istinadən xəbər verir ki, xolesterin həyati vacib maddədir - bütün hüceyrələrin membranlarına daxildir

.

Qanda şəkəri salan meyvə

Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı diyetoloq Syuzi Barrell yetişməmiş yaşıl bananın faydasını açıqlayıb. "Yetişmi

.

Niyə hər gün darçın istehlak edilməlidir?

Darçının tərkibində sümük toxumasının saxlanmasında mühüm rol oynayan kalium, kalsium, vitamin A və K kimi faydalı elementlər var. Darçın təkcə əhvalınızı yüksəltmir, həm də sağlamlığınıza faydalı təsir göstərir.   -a istinadən xəbə

turlar.az

sonxeber.az maskalar aksessuarlar yay geyimləri 2024 südlü şirniyyat limonun faydasi merlin monro makiyaj formalari kosmetika arıqla cantalar novruz bayramına aid hakışda terezi burcler