Ürəyinizin düşməni - Saat 14:00-dan sonra bunları YEMƏYİN
Dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biri olan infarkt riskini azaltmaq üçün həyat tərzinizdə bəzi dəyişikliklər etmək vacibdir.
Milli.Az moderator.az-a istinadən xəbər verir ki, türk alimləri mövzunu müzakirə ediblər. Qeyd ediblər ki, oturaq həyat, qeyri-sağlam qidalanma, qablaşdırılmış qidaların tez-tez istehlakı, fast-food tipli pəhriz infarktdan ölümlərin artmasına səbəb olur. İnfarkt riskini azaltmaq üçün sağlam qidalanmağı həyat tərzinə çevirmək lazımdır.
Həyat üçün təhlükə yaradan sağlamlıq problemlərinə ürək-damar xəstəlikləri daxildir. Ürəyi gücləndirmək və infarktdan ölüm hallarını azaltmaq üçün gündəlik həyatınızda sağlam qidalanmaya xüsusi diqqət yetirmək vacibdir.
Ürək-damar xəstəliklərindən qorunmaq, qan təzyiqini tarazlaşdırmaq və xolesterin səviyyəsini azaltmaq üçün mütəxəssislər erkən məhsulu soyuq sıxılmış zeytun yağı, Omeqa 3 ilə zəngin olan heyvan və bitki qidalarını (dəniz məhsulları, balqabaq toxumu, kətan toxumu, çia toxumu, semizotu, qoz kimi) tövsiyə edirlər. ) və lifli qidalar əlavə etməyi təklif edir.
Kalium mənbələri (banan, kivi, ananas, göyərti, avokado, cəfəri, ispanaq, brokoli kimi), yadigar toxumları (qarabaşaq, qara düyü, quinoa kimi), maqneziumla zəngin tünd yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, ömrünü uzatan çiy qoz-fındıq, ürək -dost ədviyyatlar Siz onu qida siyahınıza əlavə edə bilərsiniz.
Qan təzyiqini aşağı salmaq və ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün Amerika Kardiologiya Kolleci gündə 2300 milliqramdan (1 çay qaşığı) çox olmayan natrium qəbul etməyi tövsiyə edir. Sadəcə 1 qram duzda 400 mq natrium var.
Konservləşdirilmiş qidalar, quru meyvələr, tomat pastası, ketçup, xardal, soya sousu, hazır salat qabları, bulyonlar, turşu zeytun, hazır pendirlər, qablaşdırılmış çörəklər, hisə verilmiş qidalar və soda natriumun gizli mənbələridir. Özünüzü hipertoniya, ürək xəstəlikləri və digər xroniki xəstəliklərdən qorumaq istəyirsinizsə, gündə 5 qramdan çox duz qəbul etməməlisiniz.
Milli.Az