Ürəyinizin düşməni - Saat 14:00-dan sonra bunları YEMƏYİN

Ürəyinizin düşməni - Saat 14:00-dan sonra bunları YEMƏYİNDünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biri olan infarkt riskini azaltmaq üçün həyat tərzinizdə bəzi dəyişikliklər etmək vacibdir. 
Milli.Az moderator.az-a istinadən xəbər verir ki, türk alimləri mövzunu müzakirə ediblər. Qeyd ediblər ki, oturaq həyat, qeyri-sağlam qidalanma, qablaşdırılmış qidaların tez-tez istehlakı, fast-food tipli pəhriz infarktdan ölümlərin artmasına səbəb olur. İnfarkt riskini azaltmaq üçün sağlam qidalanmağı həyat tərzinə çevirmək lazımdır.
Həyat üçün təhlükə yaradan sağlamlıq problemlərinə ürək-damar xəstəlikləri daxildir. Ürəyi gücləndirmək və infarktdan ölüm hallarını azaltmaq üçün gündəlik həyatınızda sağlam qidalanmaya xüsusi diqqət yetirmək vacibdir.
Ürək-damar xəstəliklərindən qorunmaq, qan təzyiqini tarazlaşdırmaq və xolesterin səviyyəsini azaltmaq üçün mütəxəssislər erkən məhsulu soyuq sıxılmış zeytun yağı, Omeqa 3 ilə zəngin olan heyvan və bitki qidalarını (dəniz məhsulları, balqabaq toxumu, kətan toxumu, çia toxumu, semizotu, qoz kimi) tövsiyə edirlər. ) və lifli qidalar əlavə etməyi təklif edir.
Kalium mənbələri (banan, kivi, ananas, göyərti, avokado, cəfəri, ispanaq, brokoli kimi), yadigar toxumları (qarabaşaq, qara düyü, quinoa kimi), maqneziumla zəngin tünd yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, ömrünü uzatan çiy qoz-fındıq, ürək -dost ədviyyatlar Siz onu qida siyahınıza əlavə edə bilərsiniz.
Qan təzyiqini aşağı salmaq və ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün Amerika Kardiologiya Kolleci gündə 2300 milliqramdan (1 çay qaşığı) çox olmayan natrium qəbul etməyi tövsiyə edir. Sadəcə 1 qram duzda 400 mq natrium var.
Konservləşdirilmiş qidalar, quru meyvələr, tomat pastası, ketçup, xardal, soya sousu, hazır salat qabları, bulyonlar, turşu zeytun, hazır pendirlər, qablaşdırılmış çörəklər, hisə verilmiş qidalar və soda natriumun gizli mənbələridir. Özünüzü hipertoniya, ürək xəstəlikləri və digər xroniki xəstəliklərdən qorumaq istəyirsinizsə, gündə 5 qramdan çox duz qəbul etməməlisiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 773   Tarix: 01 oktyabr 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kərə yağından istifadə zamanı edilən səhvlər yeməkləri və həzmi korlayır

Kərə yağı qidalanmada əvəzolunmaz məhsullardan biridir. Lakin bəzi məhsullarla birlikdə istifadə edildikdə, faydasını itirə və hətta sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, bu barədə "Obet" nəşri yazır. Kər

.

Antibiotiklər uşaqları öldürür

Antibiotik səbəbindən 2022-ci ildə 3 milyondan çox uşaq ölüb. xəbər verir ki, araşdırmanı Avstraliyadakı Mardoç Uşaq Araşdırmaları İnstitutu və Clinton Sağlamlığa Çatım Təşəbbüsü aparıb. Elmi işin əsas müəllifləri Yanxon

.

Orqanizm üçün ən faydal 7 balıq növü

Balıq insanın sağlam qidalanmasının vacib hissəsidir. Mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə balıq yeməyi tövsiyə edirlər və bu, təsadüfi deyil. Balıq zülal və faydalı yağların əla mənbəyidir və bu səbəbdən balanslı rasionun mühü

.

Xərçəngə qalib gələn həkimin hər gün etdiyi 4 qızıl QAYDA

Xərçəng - müasir dövrün ən qorxulu xəstəliklərindən biri olsa da, onu önləmək və riskləri azaltmaq üçün gündəlik həyatımıza daxil edə biləcəyimiz sadə, lakin təsirli vərdişlər mövcuddur. xəbər verir ki, xərçəng müalicəsin

.

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?. Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki

.

40 illik nənə resepti: Sınıq sümükləri birləşdirir

İllər keçdikcə ənənəvi reseptlərin faydaları yenidən kəşf olunur. Xüsusilə böyüklərimizin bizə ötürdüyü sağlamlıq sirləri əvəzedilməzdir. Onlardan biri də sümük sağlamlığını gücləndirən və sınıqların bərpasını sürətləndirə

.

Bu qida bağırsaq xərçəngi yaradır - Uzaq durun

Gənclər arasında kolon xərçəngi hallarında ciddi artım olsa da, mütəxəssislər işlənmiş ət istehlakının əsas risk faktoru olduğunu vurğulayırlar. xəbər verir ki, sağlamlıq mütəxəssisləri emal edilmiş ətin kolon xərçəngin

.

Qaraciyərin düşməni hesab edilir - Hər kəsin evində var

Qaraciyər orqanizmin ən vacib orqanlarından biridir. O, bədəndə toksinlərin zərərsizləşdirilməsi, qida maddələrinin parçalanması və həyati əhəmiyyətli zülalların sintezində əsas rol oynayır. Sağlamlığı qorumaq üçün isə düzgü

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yay geyimləri 2025 hamilelikde qidalanma qaşların formalari balıq yağı cinsiyyet elme aid atalar sozu hekayələr sağlamlığın sirleri baliq pehriz porno yemek reseptleri