Uşaqları vaxtından əvvəl qocaldan qidalar - JAMA Network

Uşaqları vaxtından əvvəl qocaldan qidalar - JAMA Networkİspaniya alimlərinin son elmi araşdırmalarının nəticələri sensasiya yaradıb.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, 3-6 yaş arası 1426 uşaq arasında keçirilən analizdə ultraemal edilmiş qidaların uşaqlara necə təsir etdiyi araşdırılıb.
Bu qidalar "zibil qidalar" hesab edilir.
JAMA Network Open dərgisində çap olunan nəticələrə görə, ultraqidalar orqanizmin ümumi vəziyyəti və metobolizmi dəyişir.
Kardiometobolik xəstəliklər - diabet, ürək-damar və piylənmə başlayır.
Artıq bu kimi metobolik pozulmalar uşaq yaşdan erkən başlayır və getdikcə artır.
Həkim nutrisoloq İqor Sitokov uşaqların bədənini zibil qabına çevirməyimizdən danışıb:
"Uşaq sağlamlığı üçün düzgün qidalanma hava-su kimidir. Bu qidalar uşaq orqanizmini qocaldır:
şəkər, şirniyyat, market meyvə şirələri, qazlı şirin içkilər - şokolad, konfet, pirojna, tort, peçenye, səhər tezbazar uşaq yeməkləri, sıyıqları, süni əlavələr olan yoqurt, batonlar, trans yağlar, marqarinlə zəngin qidalar, fast-fud, yüksək kalorili yağlı qidalar- çips, suxarılar, kartof fri, qızarmış toyuq əti həzm sistemindən tutmuş hormonal balansa kimi pozur".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 801   Tarix: 27 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şəkər xəstəliyini məğlub etməyin yeni yolu tapıldı

Alimlər iynəyarpaqlarda, bitkilərdə və efir yağlarında olan təbii komponentlər əsasında yeni bir birləşmə hazırlayıblar. -ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, Rusiya Elmlər Akademiyasının Sibir bölməsinin N.N. Vorojtso

.

Dietoloq stressi azaldan 5 təbii içkini açıqladı

Stress və gərginlik həm bədənə, həm də beyinə mənfi təsir göstərir. Lakin bəzi təbii içkilər bu halı yüngülləşdirməyə və orqanizmin sakitləşməsinə kömək edə bilər. Mütəxəssislər qeyd edir ki, bu içkilər sağlamlıq üçün təhlükəsizdi

.

Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı

Türkiyənin yerli dondurma markalarından birinin analizlərində insan sağlamlığı üçün təhlükə yaradan nəcis bakteriyası olduğu iddia edilib. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, məhsullarda aşkar olunan mikroorqanizmlər arasınd

.

Bir dilimi belə təhlükəli ola bilər - Alimlərdən pendirlə bağlı xəbərdarlıq

Türkiyə mətbəxinin ayrılmaz hissəsi sayılan pendir səhər yeməklərinin və qəlyanaltıların sevimli məhsulu olsa da, onun həddindən artıq qəbulu sağlamlığa ciddi zərər vura bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, pendirdək

.

"Bu yaşda siqaret çəkənlər sonradan qızların yanında pərt olurlar"

Siqaretə erkən yaşda başlamaq 30 yaşdan sonra impotensiya riskini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı psixiatr-narkoloq Ruslan İsaev məlumat verib. Onun sözlərinə görə siqaret və digər tütün məhsulları qan damarların

.

Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar

Mədə yanması döş qəfəsində və boğaz nahiyəsində hiss olunan yanğı və ağrılı hisslərlə müşahidə olunur. xəbər verir ki, bu vəziyyət adətən mədə şirəsinin tərkibindəki duz turşusu və fermentlərin mədədən yuxarıda yerləşən qid

.

Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır

Səhər yeməyində tam taxıl lifinin müntəzəm qəbulu ürək və damar sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə qoruyur. xəbər verir ki, Kolumbiya Universitetinin Mailman İctimai Səhiyyə Məktəbində aparılan tədqiqatda müəyyən edilib ki

.

Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları

Zeytun həm qədim dövrlərdən bəri "sağlamlığın simvolu" sayılır, həm də Azərbaycan süfrələrinin ayrılmaz hissəsidir. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, bu məhsulun faydaları çox olsa da, gündəlik qəbul miqdarı düzgü

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

turlar.az

maskalar geyim necə seçməli yemek reseptleri çanta öpüşmək xren yarpagi salatlarin bezenmesi kosmetika kurtlar vadisi səməd vurğun novruz hakıştası xanim az novruz bayramina aid