Uşaqları vaxtından əvvəl qocaldan qidalar - JAMA Network

Uşaqları vaxtından əvvəl qocaldan qidalar - JAMA Networkİspaniya alimlərinin son elmi araşdırmalarının nəticələri sensasiya yaradıb.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, 3-6 yaş arası 1426 uşaq arasında keçirilən analizdə ultraemal edilmiş qidaların uşaqlara necə təsir etdiyi araşdırılıb.
Bu qidalar "zibil qidalar" hesab edilir.
JAMA Network Open dərgisində çap olunan nəticələrə görə, ultraqidalar orqanizmin ümumi vəziyyəti və metobolizmi dəyişir.
Kardiometobolik xəstəliklər - diabet, ürək-damar və piylənmə başlayır.
Artıq bu kimi metobolik pozulmalar uşaq yaşdan erkən başlayır və getdikcə artır.
Həkim nutrisoloq İqor Sitokov uşaqların bədənini zibil qabına çevirməyimizdən danışıb:
"Uşaq sağlamlığı üçün düzgün qidalanma hava-su kimidir. Bu qidalar uşaq orqanizmini qocaldır:
şəkər, şirniyyat, market meyvə şirələri, qazlı şirin içkilər - şokolad, konfet, pirojna, tort, peçenye, səhər tezbazar uşaq yeməkləri, sıyıqları, süni əlavələr olan yoqurt, batonlar, trans yağlar, marqarinlə zəngin qidalar, fast-fud, yüksək kalorili yağlı qidalar- çips, suxarılar, kartof fri, qızarmış toyuq əti həzm sistemindən tutmuş hormonal balansa kimi pozur".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 859   Tarix: 27 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

turlar.az

aksessuarlar yaz geyimleri 2025 adlarin menasi tanınmış qadın simalar qadın testləri 2025 un geyimleri qaraciyər kosmetika sekisler video zencefil novruz bayramina aid hakisdalar atalar sözləri