Uzunömürlü insanların yediyi TƏRƏVƏZ
Gəncliyi uzatmaq və özünüzü bir sıra xəstəliklərdən qorumaq üçün mütəxəssislər işlənmiş qidalardan imtina etməyi, eləcə də çoxlu miqdarda meyvə, giləmeyvə, göyərti və tərəvəz istehlak etməyi məsləhət görürlər. Ekspertlər sarımsağı xüsusilə faydalı hesab edirlər. Uzunömürlü hesab edilən bütün insanlar demək olar ki, sarımsaqdan istifadə edib.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dan olan həkim Lusiya Qarsiya danışıb.
Həmçinin qan təzyiqini, qan lipid səviyyəsini aşağı sala, qan dövranını yaxşılaşdıra və aterosklerozun qarşısını ala bilər.
Həkim deyir ki, çiy sarımsaq yemək insan orqanizminin qocalmasını ləngidir. Almaniya Tədqiqat İnstitutunun mütəxəssislərinin fikrincə, sarımsağın tərkibində sağlamlıq və uzunömürlülük üçün faydalı olan 400-dən çox maddə var.
Milli.Az