Viruslardan qorunmağın yolu: Sodalı su ilə qarqara, D və C vitaminləri qəbul etmək...

Viruslardan qorunmağın yolu: Sodalı su ilə qarqara, D və C vitaminləri qəbul etmək...Virus və infeksiyalara, epidemik xəstəliklərə yoluxma halları qışda qapalı yerlərdə və sıx təmas səbəbindən artır. Pandemiya dövründə yoluxmaların qarşısını almaq üçün bədənin müqavimətinin artırılması vacibdir.
Türkiyədən olan məşhur həkim, daxili xəstəliklər və kardiologiya uzmanı, professor Canan Karatay Anadolu Agentliyinə (AA) açıqlamasında deyib ki, xəstəliklərdən qorunmaq üçün orqanizmin müqavimətini gücləndirmək lazımdır:
"D vitamini bədəni gücləndirən ən vacib vitaminlərdən biridir. D vitamini orqanizm üçün çox vacibdir. D vitamininin bədəndə səviyyəsi 100-dən artıq olmalıdır. Bu vitamininin immunitet sistemini gücləndirdiyi və xəstəliklərlə mübarizə apardığı sübut edilib. Günəşdən də qəbul edilə bilər. D vitamini yüksək olduqda insanlar virus və infeksiyalardan xəstələnmirlər, xəstələnsələr də, çox yüngül keçir. Bu, bir çox araşdırmalarla sübut olunub".
Vətəndaşları qaydalara daha çox riayət etməyə çağıran professor yüksək dozada C vitamininin də çox vacib olduğunu deyib: "2012-ci ildə aparılan bir araşdırma C vitamininin əslində ciyərlərdə yığılmış mayeni təmizlədiyini göstərdi. Hər zaman bütün həkimlərimizə, səhiyyə işçilərimizə və ictimaiyyətimizə qoruyucu kimi orqanizmdə D və C vitaminlərinin yüksək olmasını məsləhət görürəm. Heç bir virus qələvi deyilən bir mühitdə yaşamır, bu, elmi sübutdur. Bütün dostlara, səhiyyə müəssisələrində çalışan hər kəsə və vətəndaşlara səhər və axşam sodalı su ilə qarqara etməyi tövsiyə edirəm. Əlləri yuymaq, normal yuxu və maye qəbul etmək çox vacibdir. C vitaminini ağızdan qəbul etmək çox önəmlidir".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1045   Tarix: 31 oktyabr 2020
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 50 qram halva yeməyin faydaları

Halva gündə 50 qramdan çox olmamaq şərti ilə ürək və bağırsaqlar üçün faydalıdır,. "unikal"a istinadən xəbər verir ki, zülallar, vitaminlər və minerallarla (kalsium, dəmir və maqnezium) zəngin olan halva qığırdaq

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

Cavan dərinin bir nömrəli sirri

Nəmləndirmə dərinin cavan qalmasında böyük rol oynayır. Məhz nəmlilik dəriyə elastiklik, hamarlıq və təravət bəxş edir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, quru dəri həmişə qoca görünür. Dəriyə makiyaj edən də səliqəsizdi

.

Üzünüzü qazlı su ilə yuyun, görün nə baş verəcək

Nəmləndirmə dərinin cavan qalmasında böyük rol oynayır. Məhz nəmlilik dəriyə elastiklik, hamarlıq və təravət bəxş edir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, quru dəri həmişə qoca görünür. Dəriyə makiyaj edən də səliqəsizdi

.

İspanağın əvəzolunmaz faydaları - FOTO

İspanaq orqanizmdə iltihabı azaldır və yaşlanma prosesini ləngidir. -a istinadən bildirir ki, bu barədə Arizona Dövlət Universitetinin alimləri apardıqları tədqiqatlardan sonra bildiriblər. Onların araşdırmalarının nəticələr

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

.

Uzunömürlülüyün sirri: hər dərdin çarəsi

Yaponların suşidən tutmuş salatlara qədər demək olar ki, hər reseptdə istifadə etdiyi küncüt qida dəyəri yüksək olan toxumdur. Tərkibindəki vitaminlər, minerallar, antioksidanlar və yağ turşuları sayəsində bir çox sağlamlı

.

İnsanlar niyə solaxay doğulur və beyinləri necə fərqlənir?

Sağ əli ilə rahat hərəkət edənlərin üstünlük təşkil etdiyi dünyada əksər şey solaxayları qeyri-dominant əllərindən istifadə edərək uyğunlaşmağa məcbur edir. Dünyada solaxayların payının əhəmiyyətli bir faiz təşkil etməsin

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

turlar.az

sonxeber.az gozel gorunmek qaşların formalari kosmetika mehsullari edebi janrlar bayatılar vətən haqqında sarimsaqin xeyri goz altı qırışlar kosmetika hakistalar webnem tovuzlu usaq seirleri faydalı bilgilər qızlıq pərdəsi