Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

Virusların C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əldə edə bilərik. Ən yaxşı mənbələri isə təzə meyvələrdir. C vitamini ilə zəngin meyvələr bədənimizi sərbəst radikallardan qoruyaraq hüceyrələrimizi gücləndirir və xəstələnməyin qarşısını alır.
Portağal - C vitamini dedikdə ağla ilk gələn meyvədir. Bir ədəd portağal gündəlik C vitamini ehtiyacınızı qarşılayır. Antioksidant xüsusiyyətləri ilə immun sistemini gücləndirir. Portağal qan dövranını tənzimləyir və həm də çox dadlıdır.
Qreyfurt - yüksək C vitamini ehtiva edir. Az kalorili olması və metabolizmanı sürətləndirməsi ilə pəhriz edənlərin dostudur. Bununla yanaşı, bədənin toksinlərdən təmizlənməsinə kömək edir və qan şəkərini tənzimləyir.
Kiv - kiçik ölçüsünə baxmayaraq vitamin mənbəyidir. Bir kivi gündəlik C vitamini ehtiyacınızı ikiqat qarşılayır. Lif və E vitamini ilə zəngin olan kivi həzmi dəstəkləyir, dəri sağlamlığını qoruyur və yuxu nizamını tənzimləyir.
Çiyələk - həm dadlıdır, həm də C vitamini ilə zəngindir. İltihaba qarşı faydalıdır. Çiyələk uzun müddət istifadə edildikdə dəridəki ləkələri azaldır, ürək sağlamlığını dəstəkləyir və xərçəng riskini azaldır.
Ananas - tropikal C vitamini mənbəyidir və bədənin immun sistemini gücləndirən bromelain enzimi ilə məşhurdur. İltihabları azaldır, sümük sağlamlığını dəstəkləyir və yaraların sürətli sağalmasına kömək edir. Onun təravətli və şirin dadı hər mövsüm masalarımıza rəng qatır.
C vitamini çatışmazlığı, immunitet sisteminin zəifləməsinə və dəri sağlamlığının pisləşməsinə səbəb ola bilər. Buna görə də, portağal, kivi, çiyələk, ananas kimi meyvələri müntəzəm olaraq istehlak etmək, sağlamlığınıza yatırım etmək üçün vacibdir.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 757   Tarix: 22 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Pişiklər niyə insanların ağrıyan yerlərində yatırlar?

Pişiklərin insanların ağrıyan yerində yatma davranışı, onların instinktiv və empatik təbiətləri ilə əlaqəlidir. Bu davranışın bir neçə mümkün izahı var. Qədim dövrlərdən bəri pişiklərin niyə heyrətamiz müalicəvi qabiliyyətlər

.

Diş təmizliyi ilə Altsheymer xəstəliyi arasında əlaqə aşkarlandı

Aparılan araşdırmalar dişlərin düzgün yuyulması və ağız gigiyenasının Altsheymer xəstəliyinin yaranması riskinə təsir göstərə biləcəyini ortaya qoyub. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, diş əti xəstəliklərinə səbə

.

Ağ ciyəri siqaret tüstüsündən təmizləyən qida

Siqaret çəkmək sağlamlığa, xüsusən də ağciyər sağlamlığına ciddi şəkildə zərər verən ən pis vərdişlərdən biridir. Siqaretin sağlamlığa verdiyi zərərlər hamı tərəfindən məlum olsa da, bu zərərli vərdişdən qurtulmaqda çətinli

.

Bu əlamətlər varsa, xərçəng ola bilərsiz

Xərçəng əlamətləri şişin növündən və onun yerindən asılıdır. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Terapiya və Profilaktik Təbabət üzrə Milli Tibbi Tədqiqat Mərkəzinin direktoru, Rusiya Elmlər Akademiyasının akademiki Oksan

.

Hamının zərərli bildiyi bu içki əslində xərçəng riskini 50% azaldır

Qəhvə polifenolları orqanizmdə iltihabi proseslərin intensivliyini 45%, qaraciyər xərçəngi riskini isə 50% azalda bilər. Alimlər 472 min insanın vərdişləri və sağlamlığı ilə bağlı məlumatları öyrəndikdən sonra bu qənaət

.

7 gün şəkər qəbul etməsəniz nə baş verər?

Bir çox xəstəliklərə səbəb olan şəkəri 7 gün ərzində özümüzdən uzaq tutsaq orqanizmdə nə baş verər ?. hər kəsə maraqlı olan bu sualın cavabını sizə təqdim edir:. İlk günlərdə yüngül yorğunluq hissi yaşaya bilərsiniz. Anca

.

Bu şəxslərə südlü qəhvə içmək olmaz

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, hər kəs südlü qəhvə içə bilməz. kimlərin bu içkini dayandırmalı olduğu barədə məlumat verir:. Südlü qəhvəni kimlər içməməlidir?. Laktoza qarşı dözümsüzlük varsa, südlü qəhvə içmək qəti qadağandır

.

Yemək zamanı su içdikdə nə baş verir?

Yemək zamanı su içməyin həm üstünlükləri, həm də çatışmazlıqları var. Bəziləri bunun mədə turşusunu və həzm problemlərini artırdığını düşünür, digərləri suyun qida udulmasına kömək etdiyini və həddindən artıq yeməyin qarşısın

.

Kartofun faydaları

Kartof ən qiymətli tərəvəz növlərindən biridir. . qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu tərəvəz tərkibindəki vitaminlər, minerallar, lif və fitokimyəvi maddələr vasitəsilə sağlamlığa bir çox fayda verir. . Tərkibind

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram geyim şəkilləri maskalar badimcan murebbesi salatlar asan ariqlamagin yollari paxla cigirtmasi damla veten haqqinda atalar sozu azərbaycan janrlar turpun nağlı