Xamalı kremlə ballı tort. Sadə resept

Xamalı kremlə ballı tort. Sadə reseptİnqrediyentlər:
Xəmir:
- 6 x.q. bal
- 5 yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 2 - 2,5 stəkan un
Krem:
- 500 qr xama
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 paket vanilli şəkər tozu
Hazırlanması:
1. Balı qabartma tozu ilə su hamamında qarışdıra-qarışdıra qızdırın (qəhvəyi rəng alınmalıdır).
2. Yumurta sarısını ağından ayırın. Yumurta sarısını şəkər tozu ilə yaxşı çalın.
3. Balı bir qədər soyudun, yumurta sarısına əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
4. Ələnmiş un əlavə edin, qarışdırın.
5. Yumurta ağına 1 çimdik duz əlavə edin, yaxşı çalın, xəmirə əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın.
6. Xəmiri 4 hissəyə bölün.
7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər  qızdırın, korjlar 8-10 dəqiqə ərzində bişirin.
5. Krem hazırlayın: xamanı şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə yaxşı çalın.
6. Hazır korjlara krem çəkin, tortun üzərini zövqünüzə görə bəzəyin.
7. Tortu soyuducuda 6-7 saat saxlayın və sonra masaya verin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 7558   Tarix: 25 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

aksessuarlar reseptler toy makiyaji sekilleri badimcandan qisa hazirliq azad qadin sac duzumleri qara qaragat kosmetika damla şebnem tovuzlu aybawi qaynana hakista ekizler