Xamalı kremlə ballı tort. Sadə resept

Xamalı kremlə ballı tort. Sadə reseptİnqrediyentlər:
Xəmir:
- 6 x.q. bal
- 5 yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 2 - 2,5 stəkan un
Krem:
- 500 qr xama
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 paket vanilli şəkər tozu
Hazırlanması:
1. Balı qabartma tozu ilə su hamamında qarışdıra-qarışdıra qızdırın (qəhvəyi rəng alınmalıdır).
2. Yumurta sarısını ağından ayırın. Yumurta sarısını şəkər tozu ilə yaxşı çalın.
3. Balı bir qədər soyudun, yumurta sarısına əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
4. Ələnmiş un əlavə edin, qarışdırın.
5. Yumurta ağına 1 çimdik duz əlavə edin, yaxşı çalın, xəmirə əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın.
6. Xəmiri 4 hissəyə bölün.
7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər  qızdırın, korjlar 8-10 dəqiqə ərzində bişirin.
5. Krem hazırlayın: xamanı şəkər tozu və vanilli şəkər tozu ilə yaxşı çalın.
6. Hazır korjlara krem çəkin, tortun üzərini zövqünüzə görə bəzəyin.
7. Tortu soyuducuda 6-7 saat saxlayın və sonra masaya verin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 7560   Tarix: 25 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

turlar.az

yay kolleksiyasi geyim dəbləri toy makiyajlari azadqadin erroziya nədir yataqda sevişmə oyunlari hind geyimləri kosmetika novruz bayramına aid bakışta aysel rəksanə gözellik atalar sözü