Xərçəng riskini azaldan MƏŞHUR MƏHSUL: çəyirdəkli halda... - FOTO
"Zeytun yemək bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər".
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "Moskva" şəhər xəbər agentliyinə müsahibəsində paytaxtın səhiyyə idarəsinin baş dietoloqu Antonina Starodubova bildirib .
O deyib ki, 10 zeytun gündəlik lif qəbulunun təxminən beş faizini ehtiva edir:
"Bu məhsulu yemək bağırsaqların fəaliyyətinə faydalı təsir göstərməklə yanaşı, xərçəngə tutulma riskini də azaldır".
"Məhz pəhriz lifinə görə zeytun zeytun yağından daha az kalori ehtiva edir - 120 kaloriyə (bir xörək qaşığı yağa ekvivalent) 60 qram zeytun (10-20 zeytun) yeyə bilərsiniz", - mütəxəssis izah edib.
O, qeyd edib ki, konservləşdirilmiş çəyirdəkli zeytunlara üstünlük verilməlidir. Çünki onların təbii dadı daha çox, duzu isə azdır.
"Zeytun və ya zeytun yağı arasındakı fərqlərə gəlincə, bu fikir əhəmiyyətsizdir. Buna görə də dadmaq üçün ən çox bəyəndiyinizi seçməlisiniz", - Starodubova əlavə edib.
Hüseyn









Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı
Şəbnəm Tacirin oğlunun nişanına getmədi
Ziyansız kimi görünüb, zəhər saçan içkilər açıqlandı
Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir
Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik
Boğazınız ağrıyanda bahalı dərmanlara pul verməyin - 2 qəpiklik çarə
Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq
Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Oksana bu teatrda çalışacaq
Hər 45 dəqiqədən bir oturmağa ara vermək lazımdır: Hərəkətsiz bədəndə nələr baş verir?
Xəzər Süleymanlı bu radioda aparıcılıq edəcək
Şampuna bu qarışımı əlavə edin - saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu