Xərçəng yaradan əsas qidadır - Hər kəs bəh-bəhlə yeyir: Onkoloq xəbərdarlıq etdi

Xərçəng yaradan əsas qidadır - Hər kəs bəh-bəhlə yeyir: Onkoloq xəbərdarlıq etdiMəşhur onkoloq bağırsaq xərçəngi riskini artıran iki qidanı açıqlayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, bunlar demək olar ki, hər evdə olan emal edilmiş ətlər, yəni, kolbasa və sosislərdir.
Professor Charles Swanton sağlam olmayan və həddindən artıq işlənmiş qidaların xərçəngə tutulma riskini vurğulayıb. Araşdırmalar göstərib ki, hər gün emal edilmiş ət istehlak edən şəxslərdə bağırsaq xərçənginə tutulma riski 40% yüksəkdir. Bunun əsas səbəblərindən biri, ətlərdəki nitratların zərərli birləşmələrə çevrilərək hüceyrələrə ziyan vurmasıdır.
Son illərdə yaşı 45-dən az olan şəxslərdə xərçəngə yoluxma hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Vanderbilt Universitetindən Dr. Cathy bu artımın qeyri-sağlam qidalanma ilə əlaqəli digər xəstəliklər - yüksək təzyiq, diabet və yüksək xolesterol - ilə bağlı olduğunu deyib. Dünya Xərçəng Araşdırma Fondunun mütəxəssisi Matthew Lambert isə şirniyyat, çips, qazlı içkilər kimi qidalarının lif və əsas qidalanma maddələri daşımadığını bildirib. Bu cür qidalar piylənməyə və hormonal disbalansa səbəb olur ki, bu da xərçəng riskini artırır.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 870   Tarix: 06 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Gündəlik neçə saat qulaqcıq istifadə edə bilərik?

Mütəxəssislər gündəlik qulaqlıq istifadəsi ilə bağlı vacib xəbərdarlıq ediblər. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, qulaqlıqlardan istifadə zamanı səsin çox yüksək səviyyəyə qaldırılması eşitmə qabiliyyətinə ciddi zərə

.

Evimizdəki gizli düşmən - Vaxtsız ölümlərin səbəbi

Duz tərkibindəki natrium səbəbindən arterial təzyiqin yüksəlməsinə və nəticədə infarkt və insult riskinə yol açır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq Veronika Lebedeva danışıb. Lebedeva duzun yüksək istehlakını

.

Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?

Qəhvə istehlakının vaxtı bədənin kofeinə reaksiyasına təsir göstərir. Səhər qəhvəsi diqqət və konsentrasiyanı artırır, günorta qəhvəsi isə yuxululuğu azalda bilər, lakin gecə yuxusuna mane ola bilər. bu barədə "Verywel

.

Mədə xərçənginin dərmanı tapıldı

Alimlər mədə xərçənginin dərmanını tapıb. xəbər verir ki, tədqiqat "BMJ Oncology" jurnalında dərc olunub. Avstraliyanın Olivia Newton-John Onkologiya Tədqiqat İnstitutunun (ONJCRI) mütəxəssisləri müəyyən ediblə

.

Qaraciyəri toksinlərdən təmizləyir - Çayın içinə 1 ədəd əlavə edin

Soyuq havalarda həm orqanizmi isidən, həm də immuniteti gücləndirən təbii möcüzələrdən biri - mixəkdir. Kiçik ölçüsünə baxmayaraq, bu ədviyyat həm xoş ətiri, həm də sağlamlığa çoxsaylı faydaları ilə seçilir. Mütəxəssislə

.

Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir

Payızda immuniteti gücləndirmək xüsusilə vacibdir. Bir çoxu düşünür ki, immunitet üçün çoxlu meyvə yemək lazımdır. Lakin payızda yağsız ət və qatıq immuniteti gücləndirməyə kömək edə bilər. Payızda immunitet sisteminizi gücləndirmə

.

Şirin yuxu gətirən qidalar

Yatmazdan əvvəl seçdiyiniz qidalar yuxunuza birbaşa təsir edir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı somnoloq Valeriya Bonadykova deyib. "Şamda triptofan tərkibli qidalar yeyilməlidir. Triptofan yuxu hormonu melatoninin sintezind

.

Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır

Evdə istifadə olunan bəzi ətirlər sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, Fransanın "60 Millions de Consommateurs" təşkilatının araşdırmasına görə ətir çubuqları formaldehid, benzol, etilbenzol, furfural, stiren

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari gelinlikler donlar 2025 oxsamalar uşaq dünyası kesmikli banan badam kosmetika veten haqqinda bayati əqrəb efsaneler sağlamlığa aid atalar sözləri atalar sözü