Xərçəng yaradan əsas qidadır - Hər kəs bəh-bəhlə yeyir: Onkoloq xəbərdarlıq etdi
Məşhur onkoloq bağırsaq xərçəngi riskini artıran iki qidanı açıqlayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, bunlar demək olar ki, hər evdə olan emal edilmiş ətlər, yəni, kolbasa və sosislərdir.
Professor Charles Swanton sağlam olmayan və həddindən artıq işlənmiş qidaların xərçəngə tutulma riskini vurğulayıb. Araşdırmalar göstərib ki, hər gün emal edilmiş ət istehlak edən şəxslərdə bağırsaq xərçənginə tutulma riski 40% yüksəkdir. Bunun əsas səbəblərindən biri, ətlərdəki nitratların zərərli birləşmələrə çevrilərək hüceyrələrə ziyan vurmasıdır.
Son illərdə yaşı 45-dən az olan şəxslərdə xərçəngə yoluxma hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Vanderbilt Universitetindən Dr. Cathy bu artımın qeyri-sağlam qidalanma ilə əlaqəli digər xəstəliklər - yüksək təzyiq, diabet və yüksək xolesterol - ilə bağlı olduğunu deyib. Dünya Xərçəng Araşdırma Fondunun mütəxəssisi Matthew Lambert isə şirniyyat, çips, qazlı içkilər kimi qidalarının lif və əsas qidalanma maddələri daşımadığını bildirib. Bu cür qidalar piylənməyə və hormonal disbalansa səbəb olur ki, bu da xərçəng riskini artırır.
İsmayıl
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri
Ülviyyə onu tənqid edənlərə cavab verdi
Əfsanə geri qayıtdı: Bakıda möhtəşəm rok gecəsi - FOTOLAR
Tanınmış aktrisa Bakı-Sumqayıt avtobusunun sürücüsünü '102'yə şikayət edəcək
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida
Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR