Xolesterolu azaltmaq üçün bu qidaları YEYİN

Xolesterolu azaltmaq üçün bu qidaları YEYİNXolesterolunuzu qidalarla azaltmağın ən yaxşı yolu açıqlanıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, xolesterol səviyyənizi idarə edərək ürək sağlamlığınıza diqqət yetirə, uzun və sağlam bir həyat yaşaya bilərsiniz.
Pəhrizinizə lif və omeqa-3 yağ turşularının əlavə edilməsi xolesterol səviyyənizi azaltmağa kömək edə bilər. Həll olunan lif qanda pis xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir.  Yulaf ezmesi, kəpək, lobya, arpa, alma, armud və kətan toxumu kimi qidalarda lif tapıla bilər. Ən yaxşı nəticələr üçün gündə beş-on qram lif tövsiyə olunur.
Balıq, kətan toxumu, çətənə toxumu, çia toxumu, qoz və balqabaq toxumunda olan omeqa-3 yağ turşuları yüksək xolesterol səviyyələrinə töhfə verən qan trigliseridlərini aşağı salmağa kömək edir.
Amerika Ürək Dərnəyi həftədə iki dəfə balıq, xüsusilə omeqa-3-ün ən çox olduğu qızılbalıq, tuna, alabalıq, sardina və siyənək kimi yağlı balıqları yeməyi tövsiyə edir.
İdman etmək və siqareti buraxmaq kimi həyat tərzi dəyişikliklərinə əlavə olaraq, pəhrizinizə həll olunan lif və omeqa-3 yağ turşuları əlavə etmək ürək sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1031   Tarix: 07 aprel 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?

H3N2 ştammının yaratdığı yeni qrip dalğası artıq onlarla ölkəni bürüyüb. . -ın xarici mətbuata istinadla məlumatına görə, yeddi mutasiyaya məruz qalan virus 30-dan çox ölkəyə yayılıb və bu da tibb işçiləri arasında narahatlı

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

turlar.az

sade makiyaj sekilleri sac duzumleri hamilelikde qidalanma xinayaxdi ucun bayatilar məsləhətlər qadin dunyasi az cinsi problemlər kosmetika usaq geyimleri ana haqqinda bayati ziyafet geyimleri sevda gulmeli hakista