Yaddaşı gücləndirən beş məhsul

Yaddaşı gücləndirən beş məhsulBir sıra ərzaqların rasiona əlavə edilməsi yaddaşı gücləndirir.
Bu barədə rusiyalı həkim dieotoloq Aleksandra Razarenova məlumat verib.
O, beyin üçün ən xeyirli ərzaqlardan biri kimi faydalı yağlar, kalium, liflər və antioksidanlralra zəngin avokadonun adını çəkib.
"Pantoten turşusu uzunmüddətli yaddaşa müsbət təsir edir. Bu maddə çatışmayanda insan özünü yorğun hiss edir", - deyə həkim bildirib.
Dietoloq bununla belə, artıq çəkili insanlara yüksək kaloriliyinə görə avokadodan sui-istifadə etməməyi məsləhət görüb.
"Rozmarin isə koqnitiv funksiya və konsentrasiya üçün faydalı hesab olunur. Onun tərkibində düşüncə proseslərini dəstəkləmək üçün lazım olan asetilkolin var", - deyə həkim əlavə edib.
Razarenova beyin üçün faydalı məhsullar arasında zeytun yağının adını da çəkib. Onun sözlərinə görə bu məhsuldan müntəzəm istifadə yaddaşı gücləndirməyə və bədəndəki toksinləri zərərsizləşdirməyə kömək edir. Həkim həmçinin bildirib ki, altsheymer xəstəliyinə qarşı effektiv profilaktika üçün bu məhsuldan istifadə tövsiyə olunur.
"Yaşıl çayda sinir və kök hüceyrələri əmələ gətirən antioksidant EGCG var: O, yaddaşa müsbət təsir göstərir. Degenerativ pozğunluqlardan qaçmaq istəyənlər ondan içməlidir. Tərkibindəki "L-teanin" öyrənmə qabiliyyətini və ümumi işləmək qabiliyyətini artırır", - deyə mütəxəssis sözlərinə davam edib.
Beyin üçün ən faydalı beşinci məhsul kimi o, şokoladın adını çəkib. Həkim bildirib ki, kakao ilə zəngin bu məhsulun tərkibində beyni oksigenlə təmin edən üzvi maddələr olur.
"Acı şokolad xüsusilə faydalıdır, hansı ki, həm də yuxululuğun öhdəsindən gəlməyə kömək edir və ümumi tonusu yaxşılaşdırır", - deyə Razarenova sözlərini yekunlaşdırıb.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1105   Tarix: 09 iyul 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!

Yuxuda nar görmək qadın üçün ziyarət və mücevherata, kişi üçün də övlada, dövlət məmurları üçün terfie, zabitlər üçün əmrlərinin keçməsinə, kəndli üçün oktyabr bərəkətinə, tacir üçün çox quru, xalq üçün yaxşı bir idarəy

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

turlar.az

makiyaj instagram toy makiyaji sekilleri geyim və ayaqqabılar qarağatın faydaları kaktusa qulluq bilik haqqinda atalar sözləri kətə kosmetika intim munasibetler kondom nedir bayatı novruza aid hakistalar qaynana hakista