Yalnız bu qidalarla xəstəliklərə qalib gələ bilərsiniz - FOTO

Yalnız bu qidalarla xəstəliklərə qalib gələ bilərsiniz - FOTOSadəcə təbii qidalar qəbul edərək xəstəliklərdən qorunmaq və immun sistemini qüvvətləndirmək mümkündür.
Milli.Az xəbər verir ki, yeganə şərt insanın öz orqanizmini tanıması və hansı qidaya nə qədər ehtiyac duyduğunu bilməsidir.
Mütəxəssislər hər qidadan yetərli miqdarda və ölçülü formada yeyilməsini məsləhət görür. Bunun səbəbi hər qidanın fərqli dəyərlərə sahib olması və orqanizmin bütün qidalara olan ehtiyacıdır.
Ürək-damar sağlamlığını qoruyan qidalar:
- Nar
- Çiy badam, qoz, fındıq və bu kimi çərəzlər
- Yulaf
- Pomidor, qırmızı bibər, qırmızı kələm, kök
- İspanaq, brokkoli, portağal, limon, naringi, banan
- Zeytun yağı
- Gündə 1 fincan yaşıl çay, qəhvə
Bağırsağın sağlamlığını qoruyan qidalar:
- Noxud, lobya, mərci
- Qatıq, pendir, turşu, kefir
- Çiy badam
- İspanaq, brokkoli
- Balıq
- Alma, banan
Ağciyəri qoruyan qidalar:
- Qara üzüm
- Sarıkök
- Çərəz
- Sarımsaq
- Kələm
- Brokkoli
- Balqabaq
- Kivi
- Portağal
- Çuğundur
- Zəncəfil
Dərini qoruyan qidalar:
- Yaşıl çay
- Brokkoli, ispanaq, avokado və yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər
- Limon, portağal
- Fındıq, badam
- Zeytun yağı
- Balıq
- Qara şokolad
- Yumurta, qatıq
Sümüklərin inkişafını təmin edən qidalar:
- Süd, pendir, qatıq
- Balıq
- Noxud
- Fıstıq, qoz, badam
- Kələm, brokkoli
- Yumurta
- Lobya, mərci
- Göbələk
- Qırmızı ət. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1096   Tarix: 07 iyun 2020
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Yaranın üzərinə bir az tökün, MÖCÜZƏNİ GÖRÜN

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir.   -a istinadən bildirir ki, bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. Mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Cücərmiş kartofu atmayın – Qızıl dəyərində

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Mİlli.Az " "a istinadən xəbər verir ki

.

"Qadının kök və piyli olması faydalıdır" - Professor

Türkiyəli həkim, professor Oytun Erbaş maraqlı açıqlaması ilə diqqət çəkib. -a istinadən bildirir ki, doktor dərialtı piylərin sağlamlığa xidmət etdiyini bildirib. "Dərialtı piylər beyninizi, ürəyinizi sağlam saxlayar

.

Uşaqlar üçün qida məhsullarına yeni tələb müəyyənləşdi

Uşaqlar üçün qida məhsullarına dair yeni tələb müəyyənləşib.   -a istinadən bildirir ki, bu, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyasının təsdiqlədiyi "Qida əlavələrinə dair sanitariya norma və qaydaları"nd

.

Bu 3 məhsul xərçəngdən qoruyur

Terapevt Yelena Malışeva və kardioloq German Qandelman xərçəngin qarşısının alınması üçün faydalı olan 3 məhsulun adını açıqlayıblar. Onlar bu barədə "Birinci Kanal"da yayımlanan "Sağlam yaşa" proqramınd

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Sarımsağın ziyanları

Sarımsaq həm qida, həm də dərmandır. Amma onun da çox yeyilməsinin bir çox orqanlara mənfi təsiri var. Xüsusən ac mədəyə və gün ərzində çox miqdarda çiy sarımsaq yemək fəsadlar törədə bilər. axşam.az-a istinadən sarımsağı

.

"Zelyonka" və yod ləkələrindən qurtulmağın sadə yolları

Dəridəki yod və "zelyonka" ləkələrindən xilas olmaq sadə, eləcə də təsirli proses ola bilər. Bu antiseptiklərdən olan ləkələr adətən 24 saat ərzində öz-özünə yox olur. Lakin onları çıxarmaq üçün səbirsizsinizsə

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi geyim dəbləri geymler 2024 geyim 2024 düzgün makiyaj necə tez arıqlayım dieta kosmetika sanamalar qız bürcü anabaci zəhmət qogal