Yaponları arıq saxlayan yemək sirləri

Yaponları arıq saxlayan yemək sirləriYapon xanımları dünyanın ən incə və baxımlı qadınları hesab olunur. Bu isə onların yeməklərindən asılıdır.
Zəngin və düşünülmüş miqdar
Bir çoxları düşünür ki, yaponlar ancaq suşi yeyir. Amma onların qida rasionu olduqca zəngindir. Onlar daha çox dəniz məhsullarına, düyüyə, tərəvəzə, meyvəyə və yaşıl çaya üstünlük verirlər. Onlar üçün önəmlisi qidaların təbiliyi və onları mövsümə uyğun qəbul etməkdir. Hər mövsümün öz balığını istifadə edirlər. Qışda ət, balıq, şorba, yayda isə soyuq şorba və dəniz məhsulları yeyirlər.
Yeməkləri hazırlama qaydası
Yaponlar yeməkləri buxarda, manqalda, az yağda qızartmaqla hazırlayırlar. Tərəvəzləri vitaminləri ölməyənə qədər bişirirlər. Hətta rənginin dəyişməsinə də imkan vermirlər. Onlar ədvalardan ehtiyatla istifadə edirlər. Bu da qidaların kalorisinin az olmasına imkan verir.
Yemək qaydası
Onların yemək yeməsi də xüsusi ritualları xatırladır. Ərzaqlar xırda doğranılır. Yeməyin miqdarı az və görünüşü gözəl olur. Onlar tərəvəzlərin təbii rəngini itirməməsinə çalışırlar. Boşqabı ağzına qədər doldurmurlar. Özü də bir neçə yeməyi eyni vaxtda qarışdırmırlar.
Çörək əvəzinə düyü
Yaponlar düyünü xüsusi hazırlayırlar. Düyüyə duz və yağ vurulmur. Düyünü çörək əvəzi istifadə edirlər. Bu da bədən quruluşunun gözəl olmasına imkan yaradır.
Səhər yeməyi

Səhər yeməyi yaponlar üçün ən önəmli amildir. Bu zaman süfrədə fərqli yeməklər olmalıdır. Bura balıq yeməyi, düyü, omlet, şorba, yaşıl çay daxildir.
Desert olmaz

Yapon mətbəxində şirniyyata yer verilmir. Onlarda biskivit, şokoladlı tort, yağlı krem yoxdur. Hətta dondurmanı da düyüdən hazırlayırlar.
Axsam.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1673   Tarix: 15 yanvar 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu ət toyuqdan iki dəfə sağlamdır: Mütləq yeməlisiniz

Sağlam qidalanmaya gəldikdə, bir çox insanlar dərhal toyuq və ya hinduşka ağlına gəlir. xəbər verir ki, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərind

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

Qiyməti 30 qəpiyə düşdü: Damarları açır, şəkəri tənzimləyir, mikrobları qırır

Adana, Türkiyə - Türkiyənin mühüm kənd təsərrüfatı bölgələrindən olan Adanada erkən soğan yığımına başlanılıb. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ötən illə müqayisədə bu il soğanın həm məhsuldarlığı artıb, həm d

.

Yeməkdən əvvəl dondurma yemək olar? - Mütəxəsisslərdən XƏBƏRDARLIQ

Yaz aylarının yaxınlaşması ilə birlikdə, dondurma sevənlərin sayının artacağı şübhəsizdir. Lakin yay aylarının istilərində bəzən insanlar bu soyuq və şirin qidanın vaxtı ilə necə istehlak edilməsi mövzusunda suallar verir

.

Səhərlər bunu içən gec qocalır - Ömrü uzadır

Hollandiya alimlərinin apardığı yeni araşdırmaya görə səhərlər müntəzəm olaraq qəhvə içmək yaşlanma prosesini ləngidə, depressiya riskini isə 20 faiz azalda bilər. "European Journal of Nutrition" jurnalında dər

.

Ölümdən başqa hər dərdin dərmanı: Bir stəkan bəs edir

Min illərdir Yaxın Şərqdən Asiyaya qədər şəfa axtaranların sevimlisi olan bu təbii içki orqanizmi, həzmi tənzimləyir və immunitet sistemini gücləndirir. Üstəlik, yalnız bir stəkan öz təsirini göstərir. . -ın xarici mediay

.

Allergiyanı yüngülləşdirmək üçün sarımsaq bal qarışımı

Sarımsaq balı, ənənəvi Çin təbabətində yüksək dəyərləndirilir və artıq 2500 ildən çoxdur ki, tətbiq olunan kompleks müalicə sisteminə daxildir. Ancient Digin səhifəsində allergiya tutmaları zamanı sarımsaq balının faydalar

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

.

Bu içkini rasiondan əskik etməyin: min dərdə dəva - dirilik suyu

Şalqam suyu, həm dadı ilə, həm də sağlamlığa olan faydaları ilə tanınan qədim bir içkidir. Xüsusilə Türkiyə mətbəxində geniş istifadə olunur. Aşağıda şalgam suyunun əsas faydalarını qeyd edirik:. Şalğam suyu nədən hazırlanır?

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az adlarin menasi geymler 2025 sac duzumleri pilinqin hazirlanmasi qadindunyasi.az qadin ehtirasi artiran dermanlar ədəbi guşə qadin saglamlig sirin qogal heyati usaq seirleri dostluq