Yatmazdan əvvəl kivi yeyin, görün nə olur

Yatmazdan əvvəl kivi yeyin, görün nə olurAxşam yatmazdan əvvəl kivi yemək bədənin müxtəlif sistemlərinə müsbət təsir edə bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, axşam yatmazdan əvvəl kivi yemək yuxu keyfiyyətini artırır, həzmi yaxşılaşdırır, immuniteti gücləndirir və ürək sağlamlığını qoruyur. Ancaq mədə və allergiya problemləri olanlar ehtiyatlı olmalıdır.
Kivi yuxu keyfiyyətini artırır. Tərkibində serotonin və antioksidantlar olduğu üçün melatonin istehsalını dəstəkləyir, bu da yuxuya getməyi asanlaşdırır və daha dərin yuxu təmin edir. Aparılan tədqiqatlar kivinin yuxuya getmə müddətini azaltdığını və yuxunun davamlı olmasına kömək etdiyini göstərir.  
Kivi həzm sisteminə müsbət təsir edir. Yüksək lif tərkibinə görə bağırsaq fəaliyyətini tənzimləyir, qəbizliyi azaldır və həzmi asanlaşdırır. Aktyinidin fermenti zülalların parçalanmasını sürətləndirərək mədə narahatlığının qarşısını ala bilər.  
Kivi immunitet sistemini gücləndirir. Kivinin tərkibində yüksək miqdarda C vitamini olduğu üçün bədəni infeksiyalardan qoruyur və xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır. Bir ədəd kivi gündəlik C vitamini ehtiyacının böyük hissəsini ödəyir, bu da bədənin iltihablarla mübarizə aparmasına kömək edir.  
Kivi ürək-damar sağlamlığını qoruyur. Kalium və antioksidantlar qan təzyiqini tənzimləyir, damarların elastikliyini qoruyur və qan dövranını yaxşılaşdırır. Gecə kivinin tərkibindəki faydalı maddələr damar genişlənməsinə kömək edərək qan axınını sabit saxlaya bilər.  
Kivi qandakı şəkər səviyyəsini tarazlayır. Aşağı qlikemik indeksə malik olduğu üçün qan şəkərini sürətlə yüksəltmir və gecə boyu stabil saxlaya bilər. Bu xüsusilə şəkərli diabeti olan insanlar üçün faydalıdır.  
Dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Kivi tərkibindəki C vitamini və antioksidantlar kollagen istehsalını artıraraq dərinin elastikliyini qoruyur, onu daha gənc və parlaq göstərir.  
Stressi və narahatlığı azaldır. Kivinin tərkibindəki serotonin və flavonoidlər əsəbləri sakitləşdirərək rahatlıq hissi yaradır, bu da sakit bir yuxuya keçidi asanlaşdırır.  
Kivi allergik reaksiyalara səbəb ola bilər, xüsusilə lateks allergiyası olan insanlarda dodaq şişməsi, qaşınma və boğazda narahatlıq hissi yarada bilər. Mədə turşuluğunu artırdığı üçün reflüks və mədə yanması problemi olan insanlar üçün uyğun olmaya bilər. Həddindən artıq lif qəbul etdikdə isə bağırsaq problemləri və qarın ağrısı yarana bilər.  
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 827   Tarix: 11 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Bu halda ölüm riski artır

"Son zamanlar idman zallarında qəfil ürək ölümü və infarkt hallarının artması ictimaiyyətin ciddi narahatlığına səbəb olub. Məsələnin kökündə bir neçə amil dayanır. Əvvəla, gizli ürək-damar xəstəlikləri bu halların əsa

.

Pendiri düzgün saxlama üsulu - Kifin qarşısını alın

Pendirin dadını və keyfiyyətini uzun müddət qorumaq üçün onu düzgün şəraitdə saxlamaq vacibdir. Əks halda, pendir tez quruyur, dadını itirir və kif tutur. xəbər verir ki, mütəxəssislər pendirin soyuducuda 5-8C temperaturd

.

Diabet və piylənmənin gizli səbəbi tapıldı

ABŞ-nin Meyo Klinikasının alimləri müəyyən ediblər ki, hüceyrələrin qocalma prosesi piylənmənin, II tip şəkərli diabetin və metabolik sindromun inkişafında həlledici rol oynaya bilər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələr

.

Alimlər ürəyin özünü sağalda biləcəyini göstərən inqilabi kəşf etdilər

Alimlər, ürək-damar xəstəliklərinin müalicəsində inqilabi dəyişikliklərə yol açacaq bir kəşf ediblər. xəbər verir ki, yeni araşdırmalar göstərir ki, doğuşdan sonra bərpa qabiliyyətini itirən yetkin insan ürəyi, əslində, özün

.

Alimlər xərçəngin ən ölümcül növlərindən birinə səbəb olan vərdişi açıqlayıb

Mayamidən olan alimlərin apardığı yeni araşdırma müntəzəm spirtli içki qəbulunun mədəaltı vəzi xərçənginin yaranma riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, Britaniyanın "Daily Mail" nəşrində dərc olunan məlumat

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

.

Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı

Türkiyənin yerli dondurma markalarından birinin analizlərində insan sağlamlığı üçün təhlükə yaradan nəcis bakteriyası olduğu iddia edilib. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, məhsullarda aşkar olunan mikroorqanizmlər arasınd

.

2025-ci ilin ən populyar körpə adları açıqlandı - Şarlotta, Ezra, Mateo

2025-ci ilin ən populyar körpə adları açıqlanıb. xəbər verir ki, "BabyCenter" mərkəzinin illik hesabatına görə, qızlar arasında ən çox seçilən ad Olivia olub və ardıcıl beşinci ildir ki, birinci yerdədir. Digə

turlar.az

hamiləlik kosmetik vasiteler qadin sayti hamilelik göz xəstəlikləri buxaq intim münasibətləri kosmetika oğlan evine aid hakisda xlor lekesi janrlar birlik xanim.az