Yemək zamanı danışmağın ZİYANLARI

Yemək zamanı danışmağın ZİYANLARIBir çox insanlar bilir ki, yemək zamanı danışmaq olmaz. Lakin bunun əsl səbəblərini az bir insan bilir.
Beləliklə, yemək zamanı danışmaq nə üçün ziyanlıdır:
1. Yemək zamanı danışan insan yeməklə birlikdə çoxlu hava udur ki, bu da köpə, həzmin pozulmasına səbəb ola bilər. Bu xüsusilə mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər üçün aktualdır.
2. Yemək zamanı danışan insanda qidanın kiçik hissəcikləri nəfəs yollarına, sonra bronxlar və ağ ciyərlərə düşə bilər. Bu isə çox ciddi iltihabların inkişafına səbəb ola bilər. Qidanın ağciyərlərə düşməsi çox ağır pnevmoniyanın (sətəlcəm) inkişafına gətirib çıxarda bilər.
Nəfəs yollarına düşən iri qida tikəsi onları tam bağlaya bilər ki, bu da asfiksiyaya və insanın həlak olmasına səbəb ola bilər.
3. Sübut olunub ki, yemək zamanı danışan insan lazım olandan daha çox qida qəbul edə bilər ki, bu da artıq çəkinin yığılmasına gətirib çıxarda bilər.
4. Alimlər sübut ediblər ki, yemək zamanı danışan insan yeməyin dadını daha az hiss edir və yeməkdən zövq almır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 920   Tarix: 03 iyul 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər

Kəpəyin yaranması təkcə baş dərisinin qıcıqlanması və ya düzgün şampun seçimindəki səhvlərlə bağlı deyil. xəbər verir ki, bu problem bəzən orqanizmdə daha ciddi proseslərdən xəbər verə bilər. Bunu açıqlamasında rusiyalı dermatoveneroloq

.

Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı

Öpüş zamanı ağızda tüpürcək ifrazı artır və bu proses ağız sağlamlığına müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt Yekaterina Denisova bildirib. Onun sözlərinə görə tüpürcəyin tərkibində kariyesi

.

Oturaq həyat tərzi yerişi dəyişir - Araşdırma

Uzun müddət oturaq vəziyyətdə qalmaq və fiziki aktivliyin az olması, sağlam gənclərdə, tarazlığın pozulmasına və yerimə tərzinin dəyişməsinə səbəb ola bilər. . xəbər verir ki, ABŞ-dən olan tədqiqatçılar 18-35 yaş arasınd

.

Süni mayalanma qorxusu aradan qalxır - Həkim hormonlarla bağlı mifləri qırdı

Ekstrakorporal mayalanma (süni mayalanma) proseduru hələ də bir çox qadınlarda narahatlıq və qorxu yaradır. Xüsusilə hormonlarla bağlı yayılan miflər bu prosesə qarşı əksəriyyətin həyəcanını artırır. bildirir ki, rusiyal

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida

Portağal, C vitamini deyildikdə əksər insanlar tərəfindən ağla gələn ilk qida olsa da, əslində bu vacib qida maddəsi baxımından daha zəngin alternativlər mövcuddur. xəbər verir ki, Dr. Sohaib İmtiaz askorbin turşusunun (

.

Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin

"Qarnın şişməsi, gəyirmə və nəfəs almaqda çətinlik həzm sistemi problemlərinin əlaməti ola bilər". xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim İrina Volqina deyib. O bildirib ki, bu xüsusilə həzm hərəkətinin pozulması il

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

turlar.az

yemek reseptleri qaşların formalari sac duzumleri baliq qulagi el isleri geyimlər boyuk qadin dosleri uze qulluq maskalari kosmetika usaq geyimleri rus dilin nece orenek salam sekisler banan