Yemək zamanı danışmağın ZİYANLARI

Yemək zamanı danışmağın ZİYANLARIBir çox insanlar bilir ki, yemək zamanı danışmaq olmaz. Lakin bunun əsl səbəblərini az bir insan bilir.
Beləliklə, yemək zamanı danışmaq nə üçün ziyanlıdır:
1. Yemək zamanı danışan insan yeməklə birlikdə çoxlu hava udur ki, bu da köpə, həzmin pozulmasına səbəb ola bilər. Bu xüsusilə mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər üçün aktualdır.
2. Yemək zamanı danışan insanda qidanın kiçik hissəcikləri nəfəs yollarına, sonra bronxlar və ağ ciyərlərə düşə bilər. Bu isə çox ciddi iltihabların inkişafına səbəb ola bilər. Qidanın ağciyərlərə düşməsi çox ağır pnevmoniyanın (sətəlcəm) inkişafına gətirib çıxarda bilər.
Nəfəs yollarına düşən iri qida tikəsi onları tam bağlaya bilər ki, bu da asfiksiyaya və insanın həlak olmasına səbəb ola bilər.
3. Sübut olunub ki, yemək zamanı danışan insan lazım olandan daha çox qida qəbul edə bilər ki, bu da artıq çəkinin yığılmasına gətirib çıxarda bilər.
4. Alimlər sübut ediblər ki, yemək zamanı danışan insan yeməyin dadını daha az hiss edir və yeməkdən zövq almır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 778   Tarix: 03 iyul 2022
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bu qida Alsgeymerin qənimidir

Alimlər Alsgeymerə qarşı sarı pendirin təsirini araşdırıb və koqnitiv funksiyaları yaxşılaşdırdığını müəyyən edib. -a istinadən bildirir ki, Cənubi Koreya alimləri yaşlı insanlar üzərində təcrübə aparıblar. Tədqiqatda 151

.

Yod setkası bu şəxslərə QƏTİ OLMAZ

Yod setkası yuxarı tənəffüs yolları iltihabları (angina, bronxit, laringit və s, əzələ, bağlar, yumşaq toxumalarının iltihabları və travmaları (miozit, bağların dartınması, hematoma və s.) zamanı çox geniş istifadə olunur

.

Yeməyi çox duzlamaq ömrü qısaldır?

Alimlər müəyyən edib ki, yeməyini əlavə olaraq duzlamaq vərdişi olanlar və hər qidanı az qala duzla yeyənlər, daha erkən ölüm riski daşıyır. -a istinadən bildirir ki, Tuleynsk universitetinin alimləri elmi araşdırma nəticəsind

.

Faydaları ilə özünü təsdiq edən meyvə

Moruğun bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. Son elmi araşdırmalar moruğun müxtəlif orqan və sistemlər üçün olan faydalarını növbəti dəfə təsdiqləyib. -a istinadən bildirir ki,moruğun tərkibində olan və ona spesifik, xoş qox

.

Payızda niyə daha çox yatmaq istədiyimizin SƏBƏBİ

Endokrinoloq Svetlana Şokur insanların payızda niyə daha çox yatmaq istədiklərinin səbəbini izah edib.   -a istinadən bildirir ki, onun sözlərinə görə, payız günəşi "çox vaxt D vitamini istehsal etmək üçün lazımi miqdard

.

Yaşı əsri ötən yaponlar

Hazırda Yaponiyada 100 yaşdan yuxarı 92 min 139 vətəndaş yaşayır. Onların sayı 50 ildən artıqdır ki, artır. Bu il ölkədə 100 yaşdan yuxarı olanların sayı 1,5 min nəfər də çoxalıb. Onların 89 faizi zərif cinsin nümayəndələridir

.

Zeytun yarpağının bu qədər FAYDALI olduğunu bilirdiniz?

Zeytun ağacının yaşıl yarpaqları sağlamlıq çox faydalıdır. Zeytun yarpaqlarından həm ənənəvi tibbdə, həm də müasir tədqiqatlarda istifadə olunur. -a istinadən bildirir ki, zeytun yarpağının insan orqanizminə 7 əsas faydas

.

Hansı qidalar bizi küt və qəmli edir?

Nevroloqlar beynin kütləşməsi və əhvalın dəyişməsinə qidaların da təsir etdiyini bildirir. Hətta elə qidalar var ki, insanı axmaq, key, küt edə bilir. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, alimlər yeni tədqiqatl

.

Hər gün ispanaq yeməyin FAYDALARI

İspanaq olduqca faydalı tərəvəzdir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, onun tərkibində dəmir bütün tərəvəzlərdən artıqdır. 1. İspanaq beyinin qocalmasını xeyli ləngidir. 2. İspanaq əzələləri gücləndirir. 3. Tərkibində omeqa-

turlar.az

sonxeber.az gelinlikler hamiləlik geyim şəkilləri qadın məsləhətxanaları menstruasiya gənc qızlar üçün saç düzümləri salatlarin hazirlanmasi kosmetika qogal faydalı məsləhətlər bedii edebiyyat rus dili 2ci ders qaynana