Yemək zamanı su içdikdə nə baş verir?

Yemək zamanı su içdikdə nə baş verir?Yemək zamanı su içməyin həm üstünlükləri, həm də çatışmazlıqları var. Bəziləri bunun mədə turşusunu və həzm problemlərini artırdığını düşünür, digərləri suyun qida udulmasına kömək etdiyini və həddindən artıq yeməyin qarşısını aldığını iddia edir.
Milli.Az xəbər verir ki, orta miqdarda su qəbul etmək həqiqətən həzmi yaxşılaşdıra və toxluq hissini artıra bilər, lakin həddindən artıq miqdarda qəbul şişkinliyə səbəb ola bilər. Bəs yemək zamanı su içdikdə nə baş verir?
Suyun həzmə təsiri
Adətən yemək zamanı bir stəkan sudan bir-iki qurtum alırıq. Bu davranışı zərərsiz hesab etsək də, bunun ümumi sağlamlığınıza təsir edə biləcəyini bilmək sizi təəccübləndirə bilər.
Yemək zamanı su içməyin həzm üçün yaxşı və ya pis olduğu məsələsində qarışıq fikirlər var. Bəziləri suyun mədə turşusunu və həzm fermentlərini seyrəldərək həzmi zəiflətdiyini iddia edir. Digərləri isə bunun qidaların parçalanmasına və həzm sistemində daha effektiv hərəkət etməsinə kömək etdiyini söyləyir.
Mümkün çatışmazlıqlar:
Yemək zamanı çox su içmək şişkinliyə və ya narahatlığa səbəb ola bilər.
Yediklərinizin dadını seyrəldə bilər, xüsusilə keyfiyyətli yeməklərin dadını çıxarmağa çalışanlar üçün bu vacibdir.
Su, qida borusunda yeməyin hərəkətini asanlaşdırır və udmağı rahatlaşdırır.
Orta miqdarda su qəbulunun həzmi dəstəklədiyi və qidaların daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək etdiyi göstərilib.
Yemək zamanı su içmək toxluq hissini artıraraq həddindən artıq yeməyin qarşısını ala bilər. Bu, kilo verməyə çalışanlar üçün faydalı bir üsul ola bilər.
Düzgün şəkildə su içmək qaydaları
Suyu yavaş və az miqdarda için. Yemək zamanı yarım stəkandan tam stəkana qədər içmək məsləhət görülür.
Yeməkdən 20-30 dəqiqə əvvəl bir stəkan su içmək həm şişkinlik riskini azaldır, həm də iştahın idarə edilməsinə kömək edir.
Qazlı içkilər və ya şirəli içkilərdən qaçının, çünki bunlar həzmi poza və lazımsız kaloriyə səbəb ola bilər.
Yemək zamanı suyu doğru şəkildə qəbul etmək, həzm sağlamlığını qorumağa və ümumi qida təcrübəsini yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 950   Tarix: 12 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

turlar.az

geyim necə seçməli makiyaj instagram kosmetoloq qış geyimi qış tədarükü salatlar intim heyat uşaqlar və tərbiyə kosmetika arxadan olmag heyati sac duzumleri nizami gəncəvi burclər