Yemək zamanı su içdikdə nə baş verir?

Yemək zamanı su içdikdə nə baş verir?Yemək zamanı su içməyin həm üstünlükləri, həm də çatışmazlıqları var. Bəziləri bunun mədə turşusunu və həzm problemlərini artırdığını düşünür, digərləri suyun qida udulmasına kömək etdiyini və həddindən artıq yeməyin qarşısını aldığını iddia edir.
Milli.Az xəbər verir ki, orta miqdarda su qəbul etmək həqiqətən həzmi yaxşılaşdıra və toxluq hissini artıra bilər, lakin həddindən artıq miqdarda qəbul şişkinliyə səbəb ola bilər. Bəs yemək zamanı su içdikdə nə baş verir?
Suyun həzmə təsiri
Adətən yemək zamanı bir stəkan sudan bir-iki qurtum alırıq. Bu davranışı zərərsiz hesab etsək də, bunun ümumi sağlamlığınıza təsir edə biləcəyini bilmək sizi təəccübləndirə bilər.
Yemək zamanı su içməyin həzm üçün yaxşı və ya pis olduğu məsələsində qarışıq fikirlər var. Bəziləri suyun mədə turşusunu və həzm fermentlərini seyrəldərək həzmi zəiflətdiyini iddia edir. Digərləri isə bunun qidaların parçalanmasına və həzm sistemində daha effektiv hərəkət etməsinə kömək etdiyini söyləyir.
Mümkün çatışmazlıqlar:
Yemək zamanı çox su içmək şişkinliyə və ya narahatlığa səbəb ola bilər.
Yediklərinizin dadını seyrəldə bilər, xüsusilə keyfiyyətli yeməklərin dadını çıxarmağa çalışanlar üçün bu vacibdir.
Su, qida borusunda yeməyin hərəkətini asanlaşdırır və udmağı rahatlaşdırır.
Orta miqdarda su qəbulunun həzmi dəstəklədiyi və qidaların daha yaxşı mənimsənilməsinə kömək etdiyi göstərilib.
Yemək zamanı su içmək toxluq hissini artıraraq həddindən artıq yeməyin qarşısını ala bilər. Bu, kilo verməyə çalışanlar üçün faydalı bir üsul ola bilər.
Düzgün şəkildə su içmək qaydaları
Suyu yavaş və az miqdarda için. Yemək zamanı yarım stəkandan tam stəkana qədər içmək məsləhət görülür.
Yeməkdən 20-30 dəqiqə əvvəl bir stəkan su içmək həm şişkinlik riskini azaldır, həm də iştahın idarə edilməsinə kömək edir.
Qazlı içkilər və ya şirəli içkilərdən qaçının, çünki bunlar həzmi poza və lazımsız kaloriyə səbəb ola bilər.
Yemək zamanı suyu doğru şəkildə qəbul etmək, həzm sağlamlığını qorumağa və ümumi qida təcrübəsini yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 794   Tarix: 12 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Özünüzü yorğun hiss edirsinizsə bədəndə bu mineral çatışmır

Kalium orqanizm üçün çox vacib mineraldır və müxtəlif bioloji funksiyalarda mühüm rol oynayır. O, hüceyrə daxilində və xaricindəki maye balansını tənzimləyir, sinir impulslarının ötürülməsini təmin edir və əzələlərin düzgü

.

Axşamlar bu qidaları yeməyin

Axşam sonuncu qida qəbulu yuxudan 3 saat əvvəl olmalıdır. İnsanın gecə saat 11-də artıq yuxuda olmalı olduğunu nəzərə alsaq, yemək maksimum 8-də yeyilib bitməlidir.  xəbər verir ki, qastroenteroloq Dmitri Fedulov yuxuda

.

"Bu yağın Azərbaycana idxalı qadağan olunmalıdır"

"Azərbaycana bu yağın idxalı qadağan edilməlidir". bildirir ki,  bunu Qaynarinfo-ya açıqlamasında iqtisadçı ekspert Akif Nəsirli 10 ayda Azərbaycana 50 min tona yaxın palma yağının idxalından danışarkən deyib. 

.

Alkoqolun xərçənglə əlaqəsi varmı? - TƏDQİQAT

1988-ci ildə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) Xərçəng üzrə Beynəlxalq Tədqiqat Agentliyi alkoqollu içkiləri insan üçün kanserogen olaraq təsnif edib. Bu təsnifat alkoqolun ağız, boğaz, qırtlaq, qida borusu, qaraciyər

.

Saçınızı yalnız taxta daraqla darayın - Faydaları

Gözəl və sağlam saçlara sahib olmaq üçün mütəmadi baxım etmək lazımdır.  saçları qoruyan taxta darağın faydalarını təqdim edir:. 1. Qan dövranını yaxşılaşdırır. 2. Saç dərisini masaj edir. 3. Saç tökülməsinin qarşısını alır

.

Soyuqdəymədən qoruyan 5 möcüzəvi təbii üsul

Son dövrlərdə soyuqdəymə və qrip hallarının artması sağlamlıq mütəxəssislərinin diqqət mərkəzindədir. Xüsusilə qış aylarında, soyuq havanın təsiri və insanların qapalı məkanlarda daha çox vaxt keçirməsi səbəbindən virusla

.

Siqaretlə mübarizədə ölkə olaraq belə uğur qazandılar

Uzun illər Yaponiya dünyanın ən çox siqaret çəkən ölkələri sırasında idi, lakin zərərin azaldılması konsepsiyasının prinsiplərindən istifadə sayəsində ölkə vəziyyəti dəyişdirə bilib. bildirir ki, digər qabaqcıl ölkələrd

.

Yeni virus COVID-dən daha təhlükəlidir?

Çində yayılan metapnevmovirus insanlarda təşvişə səbəb olmağa davam edir. -a istinadən xəbər verir ki, əsas simptomları öskürək, hərarət, burun tutulması və yorğunluq olan virusa yoluxma halları bir sıra ölkələrdə artıb

.

Xeyirli bildiyimiz naringinin ziyanı

Naringilər yüksək miqdarda C vitamini olan aşağı kalorili məhsuldur, buna görə də balanslaşdırılmış pəhrizə yaxşı uyğun gəlir, lakin miqdarında olmalıdır.  xəbər verir ki, bunu dietoloq Alexandra Poroşina deyib. O, gündəli

turlar.az

sonxeber.az reseptler yemek reseptleri gelinlikler islamda hicab yay donları 2025 zorlama morugun faydalari novruz hakisdalari terezi naz mila qadin.az haxisdalar