Yeməkdən əvvəl yarım çay qaşığı nar suyu içsəniz bilirsiniz nə olacaq?
1.Hormonların faəliyyətini aktivləşdirir. Narın dənələrinin içindəki sümükcüklərin tərkibində yağ var. Bu yağlar orqanizmin hormonal balansını gücləndirir. Aybaşı vaxtı, baş ağrıları zamanı nar yeyilməsi tövsiyə olunur.
2.Təbii insulindir. Nar hamı, xüsusilə də diabetdən əziyyət çəkənlər üçün faydalıdır. Gün ərzində yemək yeməmişdən əvvəl 0,5 çay qaşığı nar suyu içmək orqanizmə çox xeyirlidir. Bu, diabet xəstələrinə şəkərin dərəcəsini azaltmağa kömək edəcək.
3.Hemoqlabini yüksəldir. Qan azlığından əziyyət çəkənlər üçün nar vazgeçilməzdir deyə bilərik. Belə xəstələr yemək yeməmişdən 20-30 dəqiqə əvvəl yarım stəkan nar suyu içməlidir. Bu proses 2 ay davam etməlidir.
4.Orqanizmi mikroblardan təmizləyir. Angina, diş xəstəlikləri, faringitdən əziyyət çəkənlər boğazlarını və ağzını nar suyu ilə qarqara etməlidir. Yaxud danarın qabığı ilə silməlidirlər. Bu məhsul ağrıları azaldacaq, infeksiyalarla mübarizə aparacaq.
5.Təzyiqi aşağı salır. Narla dəmlənmiş çay təzyiqi qalxan xəstələrə əlacdır. O, yuxu rejiminə də normal təsir göstərir, streslə mübarizə aparır.
6.Nar eyni zamanda kosmetik vasitədir. Narın qabığı və yağdan hazırlanmış qarışıq üz dərisini yağlardan, sızanaqlardan və qara nöqtələrdən xilas edir.
7.Nar soyuqdəymə ilə mübarizə aparır. Qaynadılmış nar qabığı böyrəklər, qaraciyər, qulaq, göz və oynaqlarda yaranan ağrılar üçün əla vasitədir. Nardan soyuqdəymə üçün bu qarışığı hazırlayın: 2 xörək qaşığı nar qabığını 30 dəqiqə isti suda saxlayın. Sonra onları əzib suyunu çıxarın. Gün ərzində 1-3 dəfə yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl 50 ml. Için.
8.Nar radiasiyaya, şüalanmaya da yaxşı təsir göstərir.
9.Nar orqanizmdəki qurdları da yox edir. Bunun üçün 50 qram nar qabığını 500 qram suda qaynadın, 6 saat saxlayın. Sonra yenidən qaynadın. 1 saatdan sonra qəbul edin, 5 saatdan sonra isə klizma edin.
10.Nar diareyadan əziyyət çəkənlər üçün də faydalıdır. Böyüklər nar qabığını qaynadıb içməli, uşaqlar isə nar şirəsni içməlidir.
f Paylaş