Yeməklərdən sonra çay və ya kofe içənlərin nəzərinə
Bir çoxları yemək yedikdən ağız dadını sonra çay və ya kofe ilə tamamlayır. Lakin ət və yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərin üzərindən bunları içmək tövsiyə edilmir.
Milli.Az qafqazinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail"ə amerikalı əczaçı və dietoloq Debora Qreyson müsahibə verib.
O izah edib ki, bu içkilərin tərkibindəki "polifenol" adlanan kimyəvi maddə qidalardan aldığımız dəmirin qana ötürülməsinə maneə olur.
Məlumdur ki, dəmir oksigenin qanda dövranı prosesində mühim yer tutan elementlərdən biridir.
Bu həm də immun sistemin normal fəaliyyətini təmin edərək və insanların enerjili qalmasına şərait yaradır.
Dəmir əksikliyi adətən yorğunluq, zəiflik, yuxululuq, saç tökülməsi və təkrarlanan soyuqdəymə ilə özünü büruzə verir.
Buna görə də qırmızı ət, brokoli, ispanaq, kələm, kolrabi, rukkola, pazı kimi qidaların üzərindən çay və qəhvə istehlak etmək mineralların parçalanaraq qana keçməsinə çətinlik yaradır.
Dietoloq əlavə edib ki, şərabda olan taninlər və oksalatların da dəmiri bloklayan təsirləri olduğu üçün steykləri də şərabla qəbul etmək tibbi baxımdan doğru sayılmır.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siyavuş Kərimidən Almaxanıma cavab: CƏFƏNGİYATDIR
Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır
Bu üsulla ömrümüz 150 il olacaq - yeni preparat
Pərəstişkarlarının sürprizi Qaqanı ağlatdı - FOTO
Aktrisadan həyat yoldaşına eşq etirafı - Yaxşı ki, varsan
Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə
Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir
Kim boynuna alacaq ki, rüşvət alıb yerləri satmışam' - Almaxanımdan AÇIQLAMA
Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu