Yeməklərdən sonra çay və ya kofe içənlərin nəzərinə

Yeməklərdən sonra çay və ya kofe içənlərin nəzərinəBir çoxları yemək yedikdən ağız dadını sonra çay və ya kofe ilə tamamlayır. Lakin ət və yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərin üzərindən bunları içmək tövsiyə edilmir.
Milli.Az qafqazinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail"ə amerikalı əczaçı və dietoloq Debora Qreyson müsahibə verib.
O izah edib ki, bu içkilərin tərkibindəki "polifenol" adlanan kimyəvi maddə qidalardan aldığımız dəmirin qana ötürülməsinə maneə olur.
Məlumdur ki, dəmir oksigenin qanda dövranı prosesində mühim yer tutan elementlərdən biridir.
Bu həm də immun sistemin normal fəaliyyətini təmin edərək və insanların enerjili qalmasına şərait yaradır.
Dəmir əksikliyi adətən yorğunluq, zəiflik, yuxululuq, saç tökülməsi və təkrarlanan soyuqdəymə ilə özünü büruzə verir.
Buna görə də qırmızı ət, brokoli, ispanaq, kələm, kolrabi, rukkola, pazı kimi qidaların üzərindən çay və qəhvə istehlak etmək mineralların parçalanaraq qana keçməsinə çətinlik yaradır.
Dietoloq əlavə edib ki, şərabda olan taninlər və oksalatların da dəmiri bloklayan təsirləri olduğu üçün steykləri də şərabla qəbul etmək tibbi baxımdan doğru sayılmır.
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 766   Tarix: 13 sentyabr 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Uşaq xəstələnəndə onu zorla yedirtmək lazımdırmı? - Həkimdən tövsiyələr

"Soyuq mövsümdə uşaqlar tez-tez kəskin respirator virus infeksiyalarına (KRVX) yoluxurlar. Soyuqdəymə dövründə uşağın qidalanması az və ya çox dərəcədə dəyişə bilər".   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyal

.

Bu yağlar xərçəng yaradır - DİQQƏT

Gündəlik qidalanmamızda yağların böyük yer tutduğu hər kəsə məlumdur. Hazırda mütəxəssislər yağların tərkibindən çox narahatdırlar.  Xarici alimlər demək olar hər gün yağların tərkibini araşdırırlar. Alimlər qeyd edir ki

.

Evinizdə bu yerlər viruslarla zəngindir - Alimlərdən ARAŞDIRMA

İllinoys ştatının Şimal-Qərb Universitetinin amerikalı alimləri duş başlıqları və diş fırçalarında elmə məlum olmayan son dərəcə müxtəlif viruslar aşkar ediblər. -a istinadla xəbər verir ki, tədqiqat Frontiers in Microbiome

.

Bu içkilər insulta səbəb olur - Araşdırma

Qazlı içkilər, meyvə şirələri və qəhvə gün ərzində ən çox istehlak edilən içkilər sırasındadır. -a istinadən xəbər verir ki, son araşdırmalar bu içkilərdən tez-tez istifadə edənləri gözləyən bir riski üzə çıxarıb. 27 ölkəd

.

Diqqət: Yatağınızdakı matraslar təhlükəlidir

Son zamanlar yun döşəkləri sıxışdırıb çıxaran matraslar sağlamlıq üçün təhlükəlidir. -a istinadən xəbər verir ki, matraslarda kifin yığılması allergik insanlar, astma bronxiti olanlar üçün zərərlidir. Biotexnologiya üzr

.

Həkim məsləhəti olmadan antibiotikləri istifadə etmək olar?

Həkim antibiotikləri yazmalı və onların dozasını təyin etməlidir. Çünki dərmanların nəzarətsiz istifadəsi təhlükəli nəticələrə səbəb ola bilər.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bir çox insan viru

.

Plastik əşya panikası: Evdəki bütün qabları dəyişdirmək lazımdır?

"Plastik əşyaların xərçəng şişinin inkişafına səbəb olması nəzəriyyəsi heç kim tərəfindən sübut edilməyib". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiya Tibb Elmləri Akademiyasının Onkoloji Elmi Mərkəzinin Klini

.

Dırnaqda ağ nöqtələrin və zolaqların yaranmasının SƏBƏBİ

Dırnaqlarda ağ nöqtələr və zolaqlar dırnaq boşqabının zədələnməsi nəticəsində yarana bilər. Bunun daha başqa bir səbəbi var. -a istinadən bildirir ki, müəyyən dərmanlar qəbul etsəniz (kimyaterapiyadan danışırıq) və ya ağı

.

Enerji içkiləri: Faydaları və zərərləri

Enerji içkiləri tez-tez ayağa qalxmaq və enerji artırmaq üçün istehlak olunur. Lakin, populyarlıqlarına baxmayaraq, onlar ciddi sağlamlıq riskləri yarada bilər və bəzi hallarda ölümlə əlaqələndirilir. -a istinadən bildiri

turlar.az

sonxeber.az hamiləlik geyim seçimi sac duzumleri sərxan kərəmoğlu yay koftalari bəxtiyar vahabzadə paltar olmaq kosmetika nagillar namiq qaraçuxurlu şəkərbura haxışda banan