Yuxusuzluq və təşviş pozuntusuna qarşı sadə qida

Yuxusuzluq və təşviş pozuntusuna qarşı sadə qidaTurşu kələmin mütəmadi istifadəsi beyinə pozitiv təsir edir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, reabilitoloq Sergey Aqapkin psixoemosional vəziyyəti düzəltmək üçün tövsiyə verib.
"Duza qoyulmuş kələm təşviş və yuxusuzluqla mübarizədə kömək edir.
Hər gün axşam yeməyində bir qədər yemək yuxuya getməyə kömək edir.
Analoji təsiri digər fermentləşdirilmiş ərzaqlar edir. Bu qidalar bağırsaq mikroflorasını düzəldən probiotiklərdir.
Məlumdur ki, bağırsaq spesifik şəkildə beyinlə bağlıdır, mikrofloranın yaxşılaşması mərkəzi sinir sistemini də yaxşılaşdırır.
Kələm bağırsaq mikroflorası ilə beyində dəyişiklik yaradır, təşvişi azaldır, yuxunu asanlaşdırır, insanı sakitləşdirir.
Təkcə onu nəzərə alın ki burda duz çoxdur, onu böyrək və təzyiq xəstələri yeməməlidir".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 905   Tarix: 07 fevral 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

turlar.az

yemek reseptleri qadin dunyasi həkim məsləhəti ehtiraslı şəkillər qızartma dermanlar 2025 geyimi kosmetika novruz bayramı brusell bakteriyası zəhmət burcler cinsi