Zəncəfil, sarımsaq və limon qarışımının nələrə qadir olduğunu bilirdinizmi?

Zəncəfil, sarımsaq və limon qarışımının nələrə qadir olduğunu bilirdinizmi?Bu resptin vətəni Almaniyadır. Eliksiri ilk dəfə almanlar hazırlayıb və reseptini dünyaya yayıblar.
Əslində eliksirin hazırlanmasında istifadə edilən tərəvəzlərin hər üçü ayrı-ayrılıqla orqanizm üçün çox faydalıdır.
Sarımsaq öz antibakterial, antiseptik və virus əleyhinə təsiri ilə tanınır.Onun tərkibində olan çoxlu mikroelementlər(natrium,kalium, kalsium,sink,fosfor) damarların daxilini təmizləyr və damarların elastikliyini artırır. Bundan başqa sarımsağın tərkibində olan C, B6, marqans toxumaların yaşama gücünü artırır.
Zəncəfil təbii antioksidant kimi tanınır. O həzm sisteminin pozulmalarından şikayət edən adamların bir nömrəli həkimi hesab edilir. Onun tərkibində olan cincerol yoğun bağırsaq xərçənginin müalicə və profilaktikasında istifadə edilir.
Limon öz tərkibi olə orqanzmin turşuluğunu neytrallaşdlrlr., orqanizmin müqavimətini artırır və maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
Yuxarıda sadalanan 3 tərəvəzin qarışımında əmələ gələn eliksir isə bir çox xəstəliklərin müalicəsində çox faydalıdır.
* 4 ədəd qbıqlı limon
* 4 diş sarımsaq
* 2 xörəık qaşığı zəncəfil
* 2 stəkan su
Limon yuyulur,qabığı ilə birlikdə xırda doğranır.Sonra zəncəfil və qabığı soyulmuş sarımsaq blenderdə üyüdülür. Üzərinə su əlavə edilib qaynanmağa qoyulur. Qarışım yaynayana qərəq qarışdırılmalıdır. 5 dəqiqə qaynadıqdan sonra süzülür və soyuduqdan sonra soyuducuda saxlanılır.
Qarışımdam hər gün səhər acqarına yeməyə 2 saat qalmış 1 stəkan içilir. Dadlandırmaq məqsədi ilə qarışıma bal əlavə etmək olar. Müalicə bir-neçə həftə aparıldıqdan sonra 1 həftə fasilə verib yenidən təkrarlamaq olar.
Eliksir arterial təzyiqi aşağı salır, qan dövranını yaxşılaşdırır, immuniteti qaldırır, ümumi bədənin vəziyyətinin yüngülləşdirir.
Bu p
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1622   Tarix: 02 fevral 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq

Saçların tez-tez yağlanması həm qadınların, həm də kişilərin ən çox şikayət etdiyi problemlərdən biridir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi təbii maddələri şampuna əlavə etməklə bu problemdən asanlıqla qurtulmaq mümkündür

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir

Yuxusunda pişik görən adamın, qadın və kişi cinsiyyətinə malik olmasına görə yuxunun təbirləri dəyişir. Əgər bu yuxunu görən adam bir kişisə, bu kişinin normal həyatında diqqətsiz bir şəxsiyyətə sahib olduğu, ətrafındak

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

turlar.az

sade makiyaj sekilleri toy makiyajlari makiyaj instagram məsləhətlər gənc qalmağın sirləri kecellesme kişi psixologiyası kosmetika hekaye janri namiq qaraçuxurlu ağır itki oğlan evine aid hakisda usaq geyimleri