Zərəri faydalarından daha çox olan tərəvəzlər – BİLİRDİNİZMİ?

Zərəri faydalarından daha çox olan tərəvəzlər – BİLİRDİNİZMİ?Harvard Universiteti alimlərinin araşdırmasına görə meyvə və tərəvəz sağlam bəslənmənin tam yarısını təşkil etməlidir.
Ancaq faydalı görünən məhsullar da bədənə mənfi təsir göstərə bilir.
Milli.Az medicina.az-a istinadənsizin üçün də gözlənilməz olacaq siyahını təqdim edir.
Kartof
Təəssüf ki, çox qızardılmasa belə zərərlidir. Tərkibindəki nişasta qan şəkərini artırır və gün işığında dəri tərəfindən aktiv şəkildə ifraz olunan solanin isə sinir sisteminə mənfi təsir göstərir. Heç kimə sirr deyil ki, kartof yüksək glisemik indeksə malikdir, yəni enerjisini bədənə tez verir. Tezliklə yenidən aclıq hiss edirsiniz və metabolik proseslər sağlam rejimi pozur.
Badımcan
Solaninlə zəngin olan başqa bir tərəvəz. Tərkibində badımcan üçün xarakterik olan, ona xüsusi acılıq verən zərərli alkaloid maddəsi var. Buna görə də bişirmədən əvvəl sadə qaydalara əməl etmək yaxşı olardı - məsələn bişirməzdən əvvəl tərəvəzi duzlu suya qoyun. Bundan əlavə, qızardarkən badımcan bütün faydalı xüsusiyyətlərini itirir və toksinlərlə zəngimləşir.
Bolqar bibəri
Oynaqlarla bağlı problem olanlar bu tərəvəzdən ümumiyyətlə imtina etməlidir. Üstəlik, tərkibi artıq bizə tanış olan solaninlə zəngindir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1177   Tarix: 26 mart 2020
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

.

Həkim: "Estetik əməliyyat etdirənlər öncə psixiatra müraciət etməlidirlər

"Ruhi xəstələrin arasında kriminal hadisələri törətmək üzrə birinci yerdə baş beyində üzvi xəstəlik olan insanlar dayanırlar. Bunlar kimlərdir? Birinci növbədə nə vaxtsa kəllə-beyin zədələnməsi keçirmiş insanlar. İkinc

.

Balıq niyə limonla yeyilməlidir? - Beş əsas SƏBƏB

Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.   -a istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb. Birincisi, gözəldir

.

Bu yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz - Siyahı

İnsanlar çox vaxt ertəsi günə saxlanılan yeməklərin sağlam olub-olmadığını düşünmür. Lakin mütəxəssislər iddia edirlər ki, bəzi yeməklər bir neçə saat keçdikdən sonra xəstəlik mənbəyinə çevrilir. Belə ki, onlar soyuducud

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Yuxusuzluğun beş əsas səbəbi

Xroniki yuxusuzluğun fizioloji səbəbləri ola bilər. .   -a istinadən xəbər verir ki, bunu ingiltərəli mütəxəssis Mayk Koçiş deyib. Koçiş yuxu problemlərinin beş səbəbini açıqlayıb. Onun sözlərinə görə, yuxu pozğunluğunu dah

.

Çaytikanı çayını necə hazırlamaq olar?

Tələb olunan maddələrin siyahısı. - 150 qram giləmeyvə;. - 2,5 stəkan su;. - üç qaşıq istənilən çay;. - lazımi miqdarda bal. xarici KİV-ə istinadla hazırlanma üsulunu təqdim edir:. Əvvəlcə çayı klassik şəkildə dəmləmək lazımdır

.

Seksoloq Ləman Telmanqızıdan qadınlar və kişilərə məsləhət - Cinsi istək bitibsə

"Cinsi arzunun itirilməsi həm kişilərdə, həm də qadınlarda cinsi istəyin azalması kimi müəyyən edilir. Fiziki və psixoloji yorğunluq, həyat keyfiyyətindəki dəyişikliklər də cinsi istəyin dəyişməsinə səbəb ola bilər"

.

Görmə qabiliyyətini necə yaxşılaşdıraq?

Görmənin pisləşməsinin qarşısını almaq üçün vizual stress zamanı fasilələr, göz məşqləri etmək, otaqdakı havanı nəmləndirmək lazımdır. report-a istinadən xəbər verir ki, bunu Rusiyanın tanınmış oftalmoloqu İrina Zimina deyib

turlar.az

sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari qaşların formalari maskalar qish geyimleri seks xarici moda uşaq psixologiyası kosmetika vətən brusell bakteriyası baldiza aid buga burcu seksual