Zəyərək (toxumu) mükəmməl bir çarədir

Zəyərək (toxumu) mükəmməl bir çarədirZəyərək mənim ən çox istifadə etdiyim bitkilərdən biridir. Zəyəryin tərkibində həm omeqa 3, həm də omeqa 6 yağ turşuları vardır, bunlar böyüməkdə olan uşaqların beyin inkişafı üçün mükəmməl bir çarədir.
Zəyərəkdən hamilə qadınlar ehtiyyatla istifadə etsinlər, zəyərək doğulacaq olan uşağın beyin inkişafı üçün əla bir vasitədir, amma ishal olmağa nəzarət etmək lazımdır.
Zəyərəyi qida borusu yaraları, mədə, bağırsaq yaraları zamanı yeməkdən yarım saat əvvəl dəmləyib çayını için, çox yaxşı təsir edir.
Mədə qıcqırmasını, turşuluğu götürür, öd istehsalını artırır, qəbizlik üçün mükəmməl bir vasitədir, çünki bağırsaqları təmbəlləşdirmir.Zəyərək toxumlarını qatığa, kefirə də qarışdırıb yeyə bilərsiniz.
Tərkibində zəngin kalsium vardır ki, qatığa qarışdırıb yeməklə sümük əriməsi kimi dəhşətli bir xəstəliyi müalicə edə bilərsiniz və gələcəkdə də belə xəstəliklərə tutulmazsınız.
Tərkibindəki zəngin yağ turşuları damarların içini təmizləyir, yüksək xolesterini aşağı salır, beyin qidalanmasını yaxşılaşdırır, yaddaşsızlığı müalicə edir. Gözlərimiz üçün əvəzolunmaz bir müalicə vasitəsidir.
Zəyərək bağırsaq daşlarını və bağırsaq şlaklarını təmizləyir.
Əgər həkim kiməsə bol balıq yeməyi məsləhət görmüşsə və balıq yeyə bilmirsinizsə onda zəyərək toxumu qatığa qarışdırıb yeyin, zəyərəyin tərkibindəki omeqa 3-lə balığın tərkibindəki omeqa 3 eyni təsirləri edir.
Zəyərək sinir sisteminə də rahatlaşdırıcı, əsəb sakitləşdirici bir təsir edir. Arıqlamaq istəyənlər üçün də əla bir vasitədir, beləki yeməkdən yarım saat əvvəl 1-2 çay qaşığı zəyərək tozunu və ya yağını 1 kasa qatığa qarışdırıb yeyin, bu iştahı azaltmaq üçün əla bir vasitədir.
Zəyərəyin tərkibindəki antioksidantlar insanı gələcəkdə xərçəng olmaqdan qoruyur. Sonda bütün dərman bitkiləri kimi zəyərəyi də həddən çox istifadə etmək olmaz, çox istifadə ishala və ürəkbulanmalara səbəb ola bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 974   Tarix: 03 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış

Dünyada ən çox içilən içkilərdən biri olan çay səhv formada qəbul edildikdə bağırsaq və qaraciyər sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, Harvard təhsilli qastroenteroloq Dr Saurabh Sethi milyonlarla insanı

.

Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı

Soyuq aylarda seksual istəkdə azalma bir neçə amillə bağlıdır. xəbər verir ki, bunu Florida Psixoanalitik Mərkəzinin seksoloqu Mindy DeSeta "Tyla" nəşrinə açıqlamasında bildirib. Gün işığının azalması, qalın v

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

yemek reseptleri qis geyimləri 2025 qadin sayti qış geyimi atalar sözləri veten haqqinda balıq yeməkləri peraski cudu kosmetika rus dilini oyrenek 2ci ders vətənə aid burclerin uyumu babasil vətən