Zeytun yağını burada saxlamayın: milyonların etdiyi səhv

Zeytun yağını burada saxlamayın: milyonların etdiyi səhvDünyada milyonlarla insan zeytun yağını saxlayarkən ümumi səhvə yol verir ki, bu da onun xarab olmasına və dadının pisləşməsinə səbəb olur.
Milli.Az zeytun yağının acı olmaması üçün onu düzgün saxlamağın yollarını təqdim edir:
Araşdırmaya görə, bir çox insanlar zeytun yağını asanlıqla əldə etmək üçün sobanın yanında saxlamağa üstünlük verir, lakin bura onun qorunması üçün ən pis yerlərdən biri hesab olunur. İstilik, işıq və oksigenə məruz qalma yağın oksidləşməsini sürətləndirir, onu acı edir və sağlamlıq faydalarını azaldır.
Zeytun yağını necə düzgün saxlamaq olar?
Mütəxəssislər zeytun yağını sərin, qaranlıq yerdə, məsələn, mətbəx şkafında, istilik mənbələrindən uzaqda saxlamağı tövsiyə edir. Tünd rəngli şüşə qablardan və ya metal bankalardan istifadə etmək vacibdir, çünki şəffaf plastik butulkalar məhsulu işıqdan qorumur, bu da onun xarab olmasını sürətləndirir.
Zeytun yağı niyə xarab olur?
Şüşəni açdıqdan sonra yağ oksigenə məruz qalır. Mütəxəssislər maksimum keyfiyyət və faydaları qorumaq üçün bir neçə ay açıq şüşə istifadə etməyi məsləhət görürlər. 
Bəs soyuducu kömək edirmi?
Tədqiqatçılar zeytun yağının soyuducuda saxlanmasının da səhv olduğunu vurğulayırlar. Aşağı temperaturlar yağın keyfiyyətini aşağı salır./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 552   Tarix: 09 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyada 20 min insanın ölümünə səbəb olan yemək

Dünyada 20 min insanın ölümünə səbəb olan yemək kimi tanınan Koi Pla, Tay mətbəxinin məşhur yeməklərindən biridir. e- -a istinadən xəbər verir ki, çiy balıq və ədviyyatlarla hazırlanan bu yemək sağlamlıq üçün ciddi təhlükələ

.

Soğanı belə yeyin - 1001 dərdə dəva imiş

Soğan qədimdən bəri həm müalicəvi xüsusiyyətləri, həm də qida dəyəri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Xüsusilə qış aylarında soğandan istifadə immuniteti gücləndirmək, soyuqdəymə və qripin qarşısını almaq üçün əhəmiyyətlidir

.

Meteohəssas insanlara XƏBƏRDARLIQ: sabah

Tibbi-meteoroloji proqnoz açıqlanıb. Milli Hidrometeorologiya Xidmətindən -a bildirilib ki, yanvarın 6-da Abşeron yarımadasında Xəzri küləyinin arabir güclənəcəyi gözlənilir ki, bu da bəzi meteohəssas insanlar üçün narahatlı

.

Xoruldamamaq üçün nə etmək lazımdır?

Xoruldamağı azaltmaq və ya tamamilə qarşısını almaq üçün bir neçə üsuldan istifadə edə bilərsiniz. Yatış pozasını dəyişin: Arxası üstə yatmaq xoruldamağa səbəb ola bilər, çünki bu zaman dil və yumşaq toxumalar boğazı darald

.

Bayramda yığdığımız kaloriləri necə verək?

Bayramda yığdığınız kaloriləri nəfəs məşqləri ilə atmaq mümkündür, amma bunun effektivliyi çox zaman birbaşa fiziki aktivliklə müqayisədə daha məhdud olur. Nəfəs məşqləri, bədənin rahatlamasına, stressin azaldılmasına v

.

Səhər kofe içənlər daha çox yaşayır - ARAŞDIRMA

Yeni araşdırma səhər qəhvə içməyin sağlamlığa olan təsirlərini üzə çıxarıb. xəbər veriri ki, 199-2018-ci illər arasında aparılan və 40 mindən çox iştirakçını əhatə edən araşdırma göstərib ki, səhər qəhvə içənlərin hər hans

.

Arzuolunmaz hamiləliyin qarşısı belə alına bilər

2023-cü ildə Azərbaycanda ana ölümlərinin səviyyəsi 2022-ci illə müqayisədə 2 dəfəyə yaxın artıb. Bununla yanaşı hamilə qadınlar anemiya, qan dövranı sisteminin xəstəlikləri, proteinuriya, ödemlər və hipertenziv halları

.

Şəkərdən daha zərərli - 4 qida

Hər kəs şəkərin sağlamlığa zərərli olduğunu bilir, lakin bəzi qidalar şəkərdən daha təhlükəli təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu qidalar həm sağlamlığınıza ciddi ziyan vura bilər, həm də gizli şəkildə gündəlik rasionunuz

.

Bir çox ölkələr çörək əvəzinə bunu yeyirlər

Maniok, xüsusilə Cənubi Amerikada geniş istifadə olunan və çörək əvəzinə yeyilən çox qidalı bir tərəvəzdür. e- -a istinadən xəbər verir ki, bu tərəvəz immuniteti gücləndirir, yaşlanma əleyhinə təsir göstərir və arıqlamağ

turlar.az

sonxeber.az reseptler toy makiyajlari hamilelikde qidalanma xallarin menasi qadin dunyasi az ərzaqlar cizgi filmi klitor sperma layla tapmaca əfsanələr