40 yaşdan sonra qocalmanı ləngidən qidalar

40 yaşdan sonra qocalmanı ləngidən qidalarDietoloqlar bizə yaşı 40 yaşdan yuxarı olanların hansı qidalara diqqət yetirməli olduğunu açıqlayıblar.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən sözügedən qidaları təqdim edir:
Qaragilə
Tərkibində oksidləşdirici stress və iltihabla mübarizə aparan bir çox flavonoid antioksidant var. Bunlar qocalmanın iki əsas səbəbidir. Qaragilə qocalmanı yavaşlatmağa kömək edir, demans və Altsheymer xəstəliyinin inkişafının qarşısını alır.
Çiyələk
C vitamini və bitki birləşmələrinin mənbəyidir. Kifayət qədər C vitamini alaraq yaşa bağlı idrak zəifləməsinin qarşısını ala bilərsiniz.Bəzi sübutlar da göstərir ki, həftədə iki dəfədən çox meyvə yemək koqnitiv qocalmanı 2,5 ilə qədər gecikdirə bilər.
Avokado
Bu meyvə dərini qidalandırmağa və iltihabı azaltmağa kömək edən sağlam yağlarla, xüsusən də mono doymamış yağlarla zəngindir. Avokadonun tərkibində həmçinin iltihabı azaldan, sağlam qocalmanı təşviq edən və dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran E vitamini var.
Badam
Badam E vitamini ilə zəngindir. Bu antioksidant dərini ultrabənövşəyi şüalardan qorumağa kömək edir və dərinin bərpasını təşviq edir.
Nar
Bu meyvələr ürək xəstəliyi üçün risk faktorlarını azaldır, beyin sağlamlığını və idrak funksiyasını yaxşılaşdırır və yaşlandıqca dərini qoruyur.
Püstə
Güclü antioksidant xüsusiyyətlərə malikdirlər. Yalnız müntəzəm olaraq bir ovuc püstə istehlak edildikdə, prediabetli insanlarda hüceyrə yaşlanmasına və ömrünün uzadılmasına müsbət təsir göstərə bilər.
Qızılbalıq
Əzələ kütləsini saxlamaq üçün vacib olan yağsız proteinin mənbəyidir. Bundan əlavə, qızılbalıq ürək xəstəliyi şansını azaldan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Zoğal
Tərkibində qocalmanı yavaşladan bir çox bitki birləşmələri var. Məsələn, C vitamini kimi.
Pomidor
Bu qidaların tərkibində qocalmanın yaratdığı sərbəst radikallarla mübarizə aparan likopen var.
Həmçinin ispanaq və kələm E və K vitaminləri ilə yüksəkdir ki, bu da yaddaş itkisinin və beyin yaşlanmasının qarşısını almağa kömək edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 810   Tarix: 22 fevral 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Evdə qarışqalardan necə qurtulmaq olar?

Qarışqalar, evdə yayılmış zərərvericilərdən biridir və onların evə daxil olma səbəbləri əsasən qida qalıqları və su mənbəyidir. xəbər verir ki, onlardan xilas olmaq üçün həm qısa müddətli, həm də uzunmüddətli tədbirlər görmə

.

Qışda əllərin dərisini qorumaq üçün nə etmək lazımdır?

Soyuq mövsümdə əllərimiz daha çox quruyur və dərimiz zədələnməyə meylli olur. onların gözəlliyini və gəncliyini qorumaq üçün aşağıdakı beş sirri sizə təqdim edir:. Nəmliyi təmin edin. Əllərinizi yuyandan sonra dərhal nəmləndiric

.

Ağciyəriniz pambıq kimi yumşalacaq, öskürəyiniz dayanacaq

İmmunitet sistemini güclü saxlamaq ümumi sağlamlığınızı qorumaq üçün vacibdir. Qoxusu və dadı ilə ləzzətlə istehlak edilən mixək qış aylarında orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur. . -a istinadən xəbər verir ki, mixəyin gücl

.

Sumağın bilmədiyimiz faydaları

Mətbəxlərin vazkeçilməz ədviyyatlarından biri olan sumaq özünəməxsus dadı ilə tanınır. Bu ədviyyatın insan sağlamlığına bir çox faydası var. . qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, sumaq bir çox antioksidant birləşmələrl

.

Xurma barədə bilmədiklərimiz - Sirləri AÇIQLANDI

İstənilən növ xurma alarkən hamar, parlaq narıncı qabığı olan və kəsikləri və yumşaq ləkələri olmayan meyvələri seçin. -a istinadən bildirir ki, xurma ən məşhur payız meyvələrindən biridir. Bununla belə, çox uzun müddət qalmı

.

Yatmazdan əvvəl dişlərinizi fırçalamağı unutmaq nəyə səbəb ola bilər?

Həkimlər dişlərinizi fırçalamağı unutmağınız ağız boşluğunda böyük problemlərə yol açacağını bildirib. xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, daimi diş baxımı uzun illər sağlamlıq sərmayənizdir. Dişlərin müntəzəm fırçalanmas

.

İdeal səhər yeməyi necə olmalıdır?

İdeal səhər yeməyi, bədənin günə enerji ilə başlaması üçün lazımlı qida maddələrini təmin etməlidir. Bu yemək balanslı şəkildə karbohidratlar, zülallar, sağlam yağlar, liflər və mikroelementlərlə zəngin olmalıdır. ideal səhə

.

Arıqlamaq istəyənlərin nəzərinə

Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immunitet

.

Kiflənmiş çörəyi yemək olar?

Standart vəziyyət: çörək alırsan, unudursan, bir neçə gün (həftə?) sonra xatırlayırsan, sendviç etmək istəyirsən, amma çörəyin üzərində artıq yaşıl ləkə yetişib. Bu xoşagəlməzdir - amma bəlkə kəssəniz, qalanını yemək olar?

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari toy makiyajlari geyim seçimi bilik haqqinda atalar sozu zoğal mürəbbəsi hazırlanması qara qarağat monika belluççi sac modelleri toy gecesi damla vətənə aid bayatılar baliq burcu