Alimlər bu vitaminin COVID-19-un gedişatını yüngülləşdirdiyini bildirir

Alimlər bu vitaminin COVID-19-un gedişatını yüngülləşdirdiyini bildirirİrlandiyanın Dublin Universitetinin alimləri D vitamini qəbulunun koronavirus xəstəliyinin gedişatını asanlaşdırması qənaətinə gəliblər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, araşdırma zəmanı məlum olub ki, vitamin D qəbul edən xəstələrdə ağciyər infeksiyası təxminən 50% azalır.
Əldə olunan məlumatlar digər tədqiqat universitetlərinin mütəxəssislərini də maraqlandırıb. İspaniyadakı Granada Universitetinin işçiləri də 10 həftəlik təcrübənin hazırlandığını bildiriblər. Tədqiqat təxminən 200 nəfər arasında sınaqdan keçiriləcək.
Xəstələr D vitamini qəbul edəcəklər və elmi işin müəllifləri bunun COVID-19-a necə təsir etdiyini yoxlayacaqlar. Sasseks Universitetindən doktor Jenna Macchiochio bildirib ki, vitamin D qəbul etməyən insanların soyuqlama şansı 3-4 dəfə çoxdur. Bundan əlavə, bu xəstələrdə tənəffüs yoluxucu xəstəliklər daha ağır keçir.
Alimlər qeyd edirlər ki, D vitamini, digərləri ilə yanaşı, immunitet sisteminin fəaliyyətini tənzimləyir və buna görə də koronavirus xəstəliyinin gedişatına müsbət təsir göstərə bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1119   Tarix: 23 aprel 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Pambıq və ya fırça ilə dırnağa çəkin - göbələyin kökünü kəsir

Dırnaq göbələyi həm estetik, həm də sağlamlıq baxımından narahatlıq yaradan problemdir. Son araşdırmalar göstərir ki, kəklikotu yağının antifungal (göbələk əleyhinə) xüsusiyyətləri sayəsində bu problemin qarşısını ala bilər

.

Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə

Qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi, xüsusilə də ilk dəfə kəskin miokard infarktı (ürək tutması) keçirən xəstələrdə ağır fəsadların yaranma riskini artıran mühüm göstərici ola bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Diabetolog

.

Diş itkisi ölüm riskini artıra bilər - ARAŞDIRMA

Yeni elmi araşdırma göstərib ki, diş itkisi yalnız estetik problem deyil, həm də ümumi sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, ABŞ-də aparılan geniş tədqiqatın nəticələrinə əsasən, bir və ya bir neçə dişin

.

Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı

ABŞ-də aparılan yeni araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidələrin ultra işlənmiş ət məhsulları və şəkərli içkilər olduğunu göstərib.  xəbər verir ki, Virginia Tech Universitetindən alimlərin həyata keçirdiyi tədqiqatda

.

Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş

İdmançılar üçün qəfil yaranan əzələ spazmları, yəni məşqlə əlaqəli əzələ krampları, həm ağrılı, həm də yarışdan kənarda qalmağa səbəb olan ən çətin vəziyyətlərdən biridir. Bu nəzarətsiz əzələ daralmaları uzun illərdir hə

.

Bu məhsulların tərkibində yod var - Yeməyəndə əqli gerilik yaradır

"Qeyri-dəniz mənbələrindən də yod əldə etmək mümkündür". xəbər verir ki, Endokrinoloq Olqa Çernitskaya bildirib ki, yod orqanizm üçün vacib mikroelementdir və adətən insanlar onu dəniz məhsulları və balıqdan alırlar

.

Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı

Malatyada bir xəstə təxminən bir il yarım davam edən öskürək problemi səbəbilə xəstəxanaya müraciət edib.  xəbər verir ki, aparılan tibbi müayinələr nəticəsində xəstənin uzunmüddətli öskürəyinə səbəb ağciyərlərinə düşmü

.

Aspirinin diabetə də xeyri var imiş

Aspirin diabet xəstələrində ürək riskini azalda bilər. xəbər verir ki, ABŞ-nin Pittsburq Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, az dozada aspirin qəbul etmək ikinci tip şəkərli diabeti olan insanlarda ürək və beyi

.

Püstənin faydaları

Bir çox vitamin və mineralı özündə birləşdirən püstə yaşlanmanı gecikdirir. xəbər verir ki, təbii proses olan qocalma ətraf mühit amillərinin təsirindən tez başlaya bilər. Bunun qarşısını almaq üçün bir çox təbii qidala

turlar.az

həkim məsləhəti qadin dunyasi geyim və ayaqqabılar hakista xina yaxdi hakışta xınayaxdı menstruasiya döşləri necə böyütmək olar kosmetika bahar baldiz novruz hakisdalari qiz adlari burclerin uygunlugu