Alimlər meyvə şirəsinin təhlükəsini açıqladılar
ABŞ-ın Prinston Universitetinin tərkibinə daxil olan Lüis Siqler adına İnteqrativ genomika institutunun alimləri belə bir bəyanatla çıxış ediblər.
"İslaminSesi.info" xəbər verir ki, onların tədqiqatlarının nəticələri Cell Metabolism jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər təcrübə aparıblar və bu zaman siçanlara acqarına şirə və nektar veriblər.
Məlum olub ki, belə vəziyyətdə nazik bağırsaq fruktozanı parçalaya bilmir: o, birbaşa yoğun bağırsağa düşür və mikroorqanizmlərə ciddi zərər vurur - nəticə olaraq, onlar karbohidratların öhdəsindən gələ bilmir. Bu, həm paketlənmiş, həm də yeni çəkilmiş şirələrə aiddir.
Alimlər qeyd edirlər ki, meyvə şəkərinin 90% məhz nazik bağırsaqda həzm olunur.
Tədqiqatçılar şirələrdən az miqdarda və yalnız qida qəbulundan sonra istifadə etməyi məsləhət görürlər. Belə yanaşma həzm sisteminin "yüklənməsinin" qarşısını alacaq və bağırsaq sisteminin mikroflorasına zərər vurmayacaq.
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Dünyanın ən bahalı modellərindən Anok Yai xəstəxanaya yerləşdirilib
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Keçmiş xanımı Anarı məhkəməyə verdi
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs
Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu