Alimlər ürək üçün problem yaradacaq şirin qidaların adlarını açıqlayıblar
Lund Universitetinin (İsveç) alimləri müəyyən ediblər ki, az miqdarda şirniyyat şəkər tərkibli içkilərdən sui-istifadədən fərqli olaraq, ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artırmır.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Frontiers in Public Health" jurnalında dərc olunub.
Müxtəlif növ şəkər qəbulunun ürək-damar xəstəliyi riskinə necə təsir etdiyini anlamaq üçün tədqiqatçılar iki böyük tədqiqatın məlumatlarından istifadə etdilər: İsveç Mammoqrafiya Kohortu (SMC) və İsveç Kişi Kohortu. Bu tədqiqatlarda iştirakçılara (cəmi 69,705 nəfər) 1997 və 2009-cu illərdə pəhrizləri ilə bağlı suallar verildi ki, bu da tədqiqatçılara zamanla iştirakçıların qidalanma modellərini izləməyə imkan verib.Nəticələr göstərib ki, şəkərli içkilərin qəbulu işemik insult, ürək çatışmazlığı, atrial fibrilasiya və abdominal aorta anevrizması riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq
100 yaşına qədər yaşamağın gizli resepti - Xəstəliksiz ömür üçün
Sızanaqların yaranmasının gözlənilməz səbəbi açıqlandı
Mövzu olmasa verilişlərə getmirəm' - Natavan
Aygün Kazımova və Röya Ayxan illər sonra birlikdə- Foto