Alimlər uzunömürlülüyü artıran məhsulları açıqladı
ABŞ-ın Klivlend Klinikasının bir qrup elm adamı araşdırma aparıb və bitki tərkibli məhsulların uzunömürlülüyə təsir edən cəhətləri də daxil olmaqla, faydalı xüsusiyyətlərə sahib olduğu qənaətinə gəlib.
Milli.Az xəbər verir ki, siyahıya zərərli maddələri bədəndən atmaq qabiliyyətinə sahib kələm, brokkoli, turp kimi tərəvəzlər daxildir. Bu tərəvəzlər bədxassəli şişlərin inkişaf riskini və erkən ölümün başlamasını əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. Həkimlərin sözlərinə görə, brokkoli, Brüssel və gül kələmi, İsveçrə qarğıdalısı, şalqam və vasabi ən faydalı məhsullardır. Maksimum effekt əldə etmək üçün gün ərzində beş porsiya tərəvəz yeməlisiniz.
Xatırladaq ki, nə yeyəcəyinizə və onun hansı miqdarda olmasına qərar verməyiniz seçiminizdən asılıdır, lakin bəzi hallarda mütəxəssislərlə məsləhətləşmək lazımdır. Hər şeydən əvvəl, bu, müəyyən qida növlərinə allergiyası olanlara və diabetdən əziyyət çəkənlərə aiddir. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Sevgi ilə qurulan ailə də, dostluq da dağıla bilməz' - Fərda
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Yalvar-yaxar edib efirimə gəlir, sonra da...' - Vüsalə onu tənqid etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida