Alimlər uzunömürlülüyü artıran məhsulları açıqladı
ABŞ-ın Klivlend Klinikasının bir qrup elm adamı araşdırma aparıb və bitki tərkibli məhsulların uzunömürlülüyə təsir edən cəhətləri də daxil olmaqla, faydalı xüsusiyyətlərə sahib olduğu qənaətinə gəlib.
Milli.Az xəbər verir ki, siyahıya zərərli maddələri bədəndən atmaq qabiliyyətinə sahib kələm, brokkoli, turp kimi tərəvəzlər daxildir. Bu tərəvəzlər bədxassəli şişlərin inkişaf riskini və erkən ölümün başlamasını əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. Həkimlərin sözlərinə görə, brokkoli, Brüssel və gül kələmi, İsveçrə qarğıdalısı, şalqam və vasabi ən faydalı məhsullardır. Maksimum effekt əldə etmək üçün gün ərzində beş porsiya tərəvəz yeməlisiniz.
Xatırladaq ki, nə yeyəcəyinizə və onun hansı miqdarda olmasına qərar verməyiniz seçiminizdən asılıdır, lakin bəzi hallarda mütəxəssislərlə məsləhətləşmək lazımdır. Hər şeydən əvvəl, bu, müəyyən qida növlərinə allergiyası olanlara və diabetdən əziyyət çəkənlərə aiddir. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış
Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb
Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq
Rəqsanə ev dustaqlığına buraxıldı
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir
Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar
İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin
Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət