Alimlərdən D vitamini ilə bağlı vacib açıqlama: 10 xəstədən doqquzunu xilas edə bilərdik

Alimlərdən D vitamini ilə bağlı vacib açıqlama: 10 xəstədən doqquzunu xilas edə bilərdikDünya alimlərindən ibarət beynəlxalq komanda D vitamininin qəbulu və koronavirusun gedişatı ilə bağlı son araşdırmaları təqdim ediblər.
Bu barədə "Ridus" agentliyi məlumat yayıb.
Aparılan son tədqiqatlar nəticəsində D vitamininin COVID-19 xəstəliyinin gedişatına müsbət təsir göstərdiyi məlum olub.
Alimlər xüsusi olaraq vurğulayıblar ki, orqanizmdə D vitamininin səviyyəsi normal olan insanlar koronavirusu daha asan keçirir.
Əksinə, koronavirusa yoluxmuş və orqanizmdə D vitamini səviyyəsi az olan insanların virusdan zərər görmək riski daha yüksəkdir və bir çox hallarda bu xəstələri ventilyasiya aparatına qoşmaq ehtiyacı yaranır.
Əlavə olaraq vurğulanır ki, insanların kifayət qədər D vitamini ehtiyatı olsaydı, COVID-19-dan ölən 10 şəxsdən doqquzunu xilas etmək mümkün olardı.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1334   Tarix: 26 dekabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

turlar.az

donlar 2025 hamiləlik kosmetoloq genc aile kətələr laylalar xiyar tursusu nece hazirlanir kosmetika qaynana anabaci haxisda hakistalar brusell bakteriyası