Appendisit əməliyyatından sonra necə qidalanmalı?

Appendisit əməliyyatından sonra necə qidalanmalı?Appendisitin aradan qaldırılmasından sonra sağalma müddəti yalnız uğurlu əməliyyatdan deyil, həm də əməliyyatdan sonrakı dövrün yaxşı keçməsindən asılıdır. Hər hansı bir fəsadın qarşısını almaq üçün həkimin bütün tövsiyələrini yerinə yetirmək və düzgün yemək vacibdir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, buna görə də appendisit aradan qaldırıldıqdan sonra düzgün yemək xüsusilə vacibdir. 
İlk günlərdə dietaya ciddi riayət etməlisiniz. Əməliyyatdan dərhal sonra çox güman ki, iştahınız olmayacaq, ancaq çox susuzluq hiss edə bilərsiniz. Əgər ürəkbulanma yoxdursa, su və ya ilıq şirin çay içə bilərsiniz. Birinci günün axşam saatlarında pəhrizinizə düyü suyu, az yağlı toyuq suyu və meyvə şirəsi daxil edə bilərsiniz.
Appendisitin çıxarılmasından sonra ilk günlərdə yalnız pəhrizi məhdudlaşdırmaq deyil, həm də yeməyin temperaturunu diqqətlə izləmək lazımdır. 20 ° C-dən aşağı və 50 ° C-dən yüksək olmamalıdır.
Əməliyyatdan sonra ikinci və üçüncü günlərdə qatıq, qaynadılmış balqabaq və ya balqabaq pürəsi yeyə bilərsiniz. Gündə ən azı 5-6 dəfə kiçik hissələrdə yemək yemək lazımdır. Su və çaydan əlavə, meyvə şirələri, bitki mənşəli infuziyalar və giləmeyvə meyvə içkilərinə icazə verilir.
Dördüncü gündən başlayaraq, pəhrizinizi tədricən genişləndirə bilərsiniz. Əvvəlcə menyuya sıyıq, sonra şorba və fermentləşdirilmiş süd məhsulları əlavə edə bilərsiniz. Mədə-bağırsaq traktından heç bir mənfi reaksiya yoxdursa, əməliyyatdan sonra beşinci gündən altıncı günə qədər pəhrizinizi digər qidalarla genişləndirməlisiniz.
Yumurta, xam meyvə və giləmeyvə, paxlalı bitkilər, göbələk yeməkləri və bişmiş məmulatlardan ibarət adi pəhrizinizə 2-3 həftədən gec olmayaraq qayıda bilərsiniz. Əməliyyatdan sonra ən azı bir ay yarım-iki ay ərzində ədviyyatlı, yağlı, qızardılmış və hisə verilmiş qidaları istehlak etməmək məsləhətdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 805   Tarix: 30 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?. Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki

.

Saqqızla bağlı bilmədiyimiz şok həqiqət

Siz heç vaxt düşünməzdiniz, amma gündəlik vərdişə çevrilmiş saqqız çeynəməl orqanizmə təhlükəli mikroplastik hissəciklərinin mənbəyi ola bilər. -ın xarici mətbuata istinadla xəbərinə görə, alimlərin yeni araşdırması bun

.

Bu meyvə yalnız günün müəyyən saatlarında yeyilməlidir

Bir çox insan meyvələrin orqanizmə zərər vermədən günün istənilən vaxtında yeyilə biləcəyinə inanır. Bununla belə, dietoloqlar xəbərdarlıq edir: onlardan bəziləri, xüsusilə banan, yanlış zamanda istehlak edildikdə zərərl

.

Hər yeməkdə var: Depressiya yaradırmış

Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırm

.

40 illik nənə resepti: Sınıq sümükləri birləşdirir

İllər keçdikcə ənənəvi reseptlərin faydaları yenidən kəşf olunur. Xüsusilə böyüklərimizin bizə ötürdüyü sağlamlıq sirləri əvəzedilməzdir. Onlardan biri də sümük sağlamlığını gücləndirən və sınıqların bərpasını sürətləndirə

.

Sağlam uşaq doğan ən uyumlu qan qrupları

Övlad sahibi olmaq istəyənlər üçün qan qrupu uyğunluğu məsələsi vacib məqamlardan biridir. Xüsusilə, Rh (Rhezus) faktorunun uyğunluğu bəzi hallarda hamiləliyə təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, uşağın qan qrupu valideynləri

.

Hər gün qaşıq- qaşıq yeyirik - Mədəmizi "deşirmiş"

Ən sevilən ləzzətlərdən biri olan mürəbbənin əslində mədəyə və qaraciyərə böyük zərərləri olduğu məlum olub. xəbər verir ki, şəkər və əlavələrlə zəngin olan bu şirin ləzzət hər gün, xüsusilə səhərlər qaşıq-qaşıq yeyildikdə

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

.

İnsan ölümləri daha çox bu fəsildə baş verir

Yaz fəslində havaların isinməsi və atmosfer təzyiqinin dəyişməsi bəzi ürək-damar problemlərinin yaranmasına və ya mövcud xəstəliklərin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər. Xüsusilə, yüksək  və aşağı qan təzyiqi, ürək çatışmazlığ

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yay geyimləri 2025 geyim şəkilləri geyim dəbləri stresin elametleri kesmikli koke yanıltmacalar saglamlig xərçəng bürcü bayatı layla yemek reseptleri qogal