Arıqlamaq istəyənlər niyə kökəlir?

Arıqlamaq istəyənlər niyə kökəlir?Çəki atmaq istəyənlərin qarşılaşdığı ən böyük çətinliklərdən biri arıqlama ilə bağlı geniş yayılmış miflər və yanlış məlumatlardır.
Milli.Az xəbər verir ki, bu miflər müvəqqəti nəticələr əldə etməyə səbəb olur, amma nəticədə çəkilər yenidən geri qayıdır.
Bəs nəyi yanlış edirik?
 "Az yesən, daha arıq olarsan" - Çox sərt məhdudiyyətlər, bədənin maddələr mübadiləsini zəiflədir və bədən "qənaət rejiminə" keçir. Nəticədə, bədən hər qramı ehtiyatda saxlamağa başlayır, bu da çəki artımına gətirib çıxara bilər.
"Yağlar bədən üçün təhlükəlidir" - Əslində, "Omega-3" və "Omega-6" yağ turşuları piylərin parçalanmasını sürətləndirir və bu yağların çatışmazlığı, hormon balansını pozaraq, əzələ tonusuna təsir edə bilər.
"Superqidalar piyləri əridir" - Goji giləmeyvəsi və spirulina kimi məhsullar, arıqlama üçün lazım olan kalori defisitini əvəz etmir. Bunlar, marketinq hiylələridir və əsas prinsiplərdən biri, enerjinin sərf ediləndən az olmasıdır.
"Yerində yağ yandırmaq mümkündür" - Əzələ məşqləri yalnız qarın piylərini yandırmır. Qarın piylərindən qurtulmaq üçün ümumi bədən piyinin qadınlarda 25, kişilərdə isə 15 faizdən aşağı salınması vacibdir.
 "Detoks çayları orqanizmi təmizləyir" - Detoks çayları bədəndən yalnız suyu çıxarır və bağırsaq mikroflorasını poza bilər. Bu isə maddələr mübadiləsini zəiflədərək, arıqlama prosesini çətinləşdirir.
Bəs doğru olan nədir?
Kalori ehtiyacınızı hesablayın və gündəlik normadan 15-20 faiz az qəbul edin. Zülal-yağ-karbohidrat balansını qoruyun. Zülal əzələlərin qorunmasını təmin edir, yağlar hormon balansını saxlayır, mürəkkəb karbohidratlar isə enerji verir. Fiziki fəaliyyətə vaxt ayırın. Sevdiyiniz idman növünü seçin və bunu həzz alınan bir fəaliyyətə çevirin. Stresi idarə edin. Meditasiya və hobbilər, arıqlama prosesinə müsbət təsir göstərir. Unutmayın: Arıqlamaq yalnız pəhriz deyil, balanslı həyat tərzi ilə mümkündür.
Asya
Milli.Az 

Xəbərlər     Baxılıb: 944   Tarix: 04 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid

Alzheimer xəstəliyi zamanı yaddaşı yaxşılaşdırmağın yolu tapılıb. xəbər verir ki, bunu Oslо Universitetinin alimləri müəyyən ediblər. Məlumata görə, NAD⁺ molekulunun səviyyəsinin artırılması Alzheimer xəstəliyinin inkişafınd

.

Burun əməliyyatından sonra ağıl itə bilər? - Psixiatr danışdı

Ötən günlərdə gənc qızın burun əməliyyatından sonra depressiyaya qapıldığı, hallüsinasiyalar gördüyü, evdən çıxmadığı və sonda da eyvandan yıxılaraq ölməsi ilə bağlı xəbərlər yayıldı. Bundan öncə başqa qadında da əməliyyatda

.

Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu

Dünyada ilk dəfə olaraq İsrailin Petax-Tikva şəhərində yerləşən Rabin Tibb Mərkəzinin həkimləri hamiləlik dövrünün sonlarında olan qadın üzərində qarın boşluğu açılmadan robotlaşdırılmış əməliyyat həyata keçiriblər. -a istinadə

.

Stress kişilərdə xərçəng yaradır

Son illərdə prostat vəzi xərçəngi diaqnozu qoyulan kişilərin sayı artıb. xəbər verir ki, uroloq Sergey Artemenko bunu iki əsas səbəblə izah edir. Birinci səbəb xəstəliyin daha erkən mərhələdə aşkarlanmasıdır. İkinci səbə

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

qis geyimləri 2025 kosmetoloq qadin dunyasi meslehetler sevismeyin menasi cavanlaşdırıcı maskalar kisiler yataqda kosmetika balıq salam azerbaycan arxadan olmaq vətən