Armudun inanılmaz 5 faydası

Armudun inanılmaz 5 faydasıYaz və yay aylarında meyvə çeşidliliyi artır və rəngarəng meyvələr arasından armudu seçmək heç kimin ağlına gəlmir. Lakin dietoloqlar armud yemək üçün 5 səbəb olduğunu bildirirlər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən həmin səbəbləri təqdim edir:
1. Armud liflə zəngindir
Araşdırmalara görə, bir orta ölçülü armud gündəlik lif qəbulunun 20 faizini təmin edir. Armudun tərkibindəki lif bağırsaqları hərəkət etdirir, qəbizliyin qarşısını alır.
2. Ürək sağlamlığını dəstəkləyir
2022-ci ildə edilən bir araşdırmaya görə, nə qədər çox lif istehlak etsəniz, infarkt və insult kimi ürək-damar hadisələri riskiniz bir o qədər azalır. Armudun tərkibindəki prosiyanidin və quercetin kimi antioksidantlar ürəyə əla fayda verir və pis xolesterini aşağı salır.
3. Armud 2-ci tip diabet riskini azalda bilər
Armud qan şəkərini nizamlayır. Bu meyvə liflə zəngindir, qlisemik indeksi aşağıdır, antosiyanin adlı antioksidant ehtiva edir.
Bütün bunlar qan şəkərinin artmasının qarşısını alır və tip 2 diabet riskini azaltmağa kömək edir.
4. Armud iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir
İltihab orqanizmin təhlükə hesab etdiyi şeyə təbii reaksiyasıdır, lakin aktiv təhlükə olmadığı zaman bədəndə yığılıb xroniki iltihaba səbəb ola bilər ki, bu da təhlükəlidir.
Armud istehlakı bədəndə iltihabı azaltmağın yollarından biridir. Armudun antiinflamatuar xüsusiyyətləri onun yüksək antioksidant tərkibi ilə əlaqəlidir.
5. Armud sağlam bağırsaq mikrobiomunu dəstəkləyir
Bağırsaq mikrobiomu həzm sisteminin sağlamlığına, eyni zamanda immunitetin güclü olmasına, eləcə də digər bədən funksiyalarına töhfə verir. Bağırsaqlardakı yaxşı bakteriyalar olan probiotiklər armudda olan prebiotiklərlə qidalanırlar.
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 702   Tarix: 25 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Az yeyilsə faydası çoxdur - Normanı keçəndə şəkər xəstəliyi yaradır

Günəbaxan halvası həm dadlı, həm də bəzi sağlamlıq faydalarına malik bir qida məhsuludur. xəbər verir ki, onun tərkibində yüksək miqdarda vitaminlər və minerallar var:. Vitamin E mənbəyi: Günəbaxan toxumlarından hazırlana

.

Stresi dəf etməyin yolları

Həyatımızın bir parçası olan stress mənfi təsirlərsiz ötüşmür. Günün gərgin və ağır keçməsindən tutmuş, insanlarla münasibətlərimizin pisləşməsinə qədər neqativ təsirlərə malikdir. Hətta sağlamlıq problemlərinə qədər gətiri

.

Göz rəngini dəyişmək neçəyə başa gəlir?

Aparıcı Nanə Ağamalıyeva göz rəngini dəyişib. Nanə də göz rəngini dəyişdi - FOTO. Mətanət əməliyyatla göz rəngini dəyişdirdi - FOTO . Göz rəngi dəyişikliyi şəxsiyyət vəsiqəsi üçün problem yaradacaqmı? - RƏSMİ. -a istinadl

.

Dişləri qorumağın 8 yolu

Dişlər bədənimizdə ən çox qulluq tələb edən orqandır. Baxımsızlıq, diqqətsizlik vacib bədən üzvümüzlə erkən vidalaşmağımıza səbəb ola bilər. Mıllı.Az axşam.az*a ıstınadin dişlərə qulluqla bağlı bəzi tövsiyyələri təqdim edir

.

Yeməkdən dərhal sonra duş qəbul edənlərə xəbərdarlıq

Nə vaxt və necə duş qəbul etdiyimiz sağlamlıq baxımından mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Yanlış zamanda və yanlış şəkildə duş qəbul etmək xeyirdən çox zərər verə bilər. -a istinadən bildirir ki, bu nəticəyə mütəxəssislərin apardığ

.

Tortlar nə qədər ziyanlıdır?

Tortun sağlamlıq baxımından ziyanlı tərəfləri əsasən onun tərkibindən asılıdır. xəbər verir ki, ümumiyyətlə, tortun tərkibində çoxlu miqdarda şəkər, yağ, və bəzən süni qatqılar olur, bu da sağlamlıq üçün bir sıra problemlər

.

Böyürtkənin möcüzəvi faydaları

Böyürtkən tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla sağlamlığa çox faydalıdır. Bu meyvə güclü antioksidant xüsusiyyətləri və zəngin qida tərkibi ilə orqanizmin müxtəlif funksiyalarını dəstəkləyir.   böyürtkəni

.

Uşaqların yuxu rejimini İDARƏ ETMƏYİN YOLU

Uşağınızın asanlıqla yuxuya getməsini və daha yaxşı yuxu almasını istəyirsinizsə, onu doğru zamanda yatağa qoymağa çalışın. Heç kim mübahisə etmir ki, hər bir uşaq unikaldır və yuxu diapazonu kifayət qədər genişdir.   -

.

Bu yağlar xəstəlik yaradır - Alimlərdən xəbərdarlıq

Yediyimiz qidaların bədənimizə həm müsbət, həm də mənfi təsirləri var. -a istinadən xəbər verir ki, aparılan tədqiqatlar təkrar istifadə edilən yağda bişirilən qidaların beyinə zərərli olduğunu ortaya çıxarıb. Sağlamlığ

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler hamilelikde qidalanma reseptler yaz geyimleri aybasi yumurta ile uz maskalari gül buketləri kosmetika aydin sani öpüşme novruz hakıştası səməd vurğun oğlaq