Ayaq barmaqları niyə keyiyir? - SƏBƏBLƏR

Ayaq barmaqları niyə keyiyir? - SƏBƏBLƏRNarahat ayaqqabı və ya soyuq hava ayaq barmaqlarının keyiməsinə səbəb ola bilər. Lakin bu simptom insanda heç bir xarici təsir olamadan tez-tez təkrarlanırsa buna fikir vermək və səbəbini araşdırmaq lazımdır.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, bəzi xəstəliklər və pozulmalar ayaq barmaqlarının keyiməsinə səbəb olur. Bu pozulmalar arasında:
Şəkərli diabet. Bu xəstəlik sinirləri zədələyir ki, onların həssaslığı azalır, diabetik nevropatiya inkişaf edir. Bu pozulmanın simptomları arasında ayaq barmaqları və pəncələrdə keyimə, iynə sancma, qarışqa gəzmə hissi.
Periferik arteriyaların xəstəlikləri. Ayaq arteriyalarında xolesterinin yığılması da barmaqlarda keyimənin inkişafına səbəb olur. Həmçinin bu xəstəlik zamanı insanda axsama inkişaf edə bilər.
Dağılmış skleroz. Bu ağır və müalicəyə tabe olmaya sinir sistemi xəstəliyi zamanı sinirlərin keçiriciliyi funksiyası pozulur ki, nəticədə bədənin müxtəlif yerlərində və o cümlədən ayaq barmaqlarında keyimə hissi yaranır. Bundan əlavə dağılmış skleroza yerimə və görmə pozulması, psixiki pozulmalar kimi simptomlar xasdır.
Onurğa beyini zədələnməsi. Onurğa beyini sinir impulsların baş beyindən bədənin digər nahiyələrinə ötürülməsinə cavabdehdir. Onurğa beyinin zədələnməsi sinir impulslarının ötürülməsinə mane olur ki, nəticədə insanda ayaq barmaqlarında keyimə və ya istiyə həssaslığının azalması inkişaf edə bilər. Onurğa beyinin zədələnməsi yol qəzası, baş və beyin travmaları, xərçəng zamanı mümkündür.
B12 vitaminin defisiti.
İnsult.
Bu autoimmun xəstəlik zamanı damarlar zədələnir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1577   Tarix: 25 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Yaranın üzərinə bir az tökün, MÖCÜZƏNİ GÖRÜN

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir.   -a istinadən bildirir ki, bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. Mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

Novruz bayramından sonra hansı xəstəliklər kəskinləşir?

Bayram günlərində hər evdə masalarda məcməyi dolu şirniyyat, qoz-fındıq, müxtəlif çərəzlər qoyuldu. Ailənin bütün üzvləri uşaqdan tutmuş yaşlıya kimi çayla paxlava, şəkərbura, qoğal yeyəcək, tez-tez də ağzına ləbləbi atacaq

.

Cavan dərinin bir nömrəli sirri

Nəmləndirmə dərinin cavan qalmasında böyük rol oynayır. Məhz nəmlilik dəriyə elastiklik, hamarlıq və təravət bəxş edir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, quru dəri həmişə qoca görünür. Dəriyə makiyaj edən də səliqəsizdi

.

Zeytun yağının içinə limon sıxıb içsəniz

Ən sağlam yağlar arasında yer alan zeytun yağı istehlakı ilə bir çox fayda təmin edir. Zeytun yağının tək başına faydaları ilə yanaşı, alternativ istifadəsi də var. Bu barədə -ə istinadən xəbər verir. Sağlam həyat vərdişlərini

.

Necə qidalansaq, mədəmiz də bayram edər?

Baharın gəlişinin rəmzi olan Novruz bayramının süfrəsini bol çeşidli yeməklərsiz, şirniyyatsız, çərəzlərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Amma bu süfrəsini zənginləşdirməyə çalışarkən qidalanmada yol verdiyimiz bəzi səhvlə

.

Alma qabıqlarını belə istifadə edin: Faydaları bitmir - FOTO

Alma ən məşhur meyvələrdən biridir. Bəziləri qabığı ilə, bəziləri isə qabıqsız yeməyə üstünlük verir. Almanı qabığı olmadan istehlak etmək istəyənlər, alma ilə şirniyyat hazırlayanlar qabığını adətən soyandan sonra atırlar

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim şəkilləri reseptler toylar saglamlig tut aragi haqqinda bilik haqqinda atalar sözləri kosmetika tərəzi bürcü vətənə aid bayatı seksler gəncə gözəllik