Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxt

Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxtQatığın düzgün zamanda yeyilməsi həzmi yaxşılaşdırır və bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir.
Milli.Az xəbər verir ki, "Verywell Health"in məlumatına görə, aşağıdakı vaxt tövsiyələrinə əməl etməklə qatıqdan maksimum fayda əldə etmək mümkündür.
Qatığın tərkibi və faydası
Qatıq probiotiklər - faydalı bakteriyalar, məsələn laktobasillər, streptokoklar və bifidobakteriyalar baxımından zəngindir. Bu bakteriyalar bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir.
Laktobasillərin mədə turşusundan sağ çıxaraq bağırsaqlara çatması üçün qatığın yemək zamanı və ya yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl yeyilməsi tövsiyə olunur. Çünki bu zaman mədədəki turşuluq səviyyəsi daha aşağı olur.
Ən pis vaxt - qatığı yeməkdən 30 dəqiqə sonra yeməkdir, çünki bu zaman mədə turşusu yüksək olur və faydalı bakteriyaları məhv edə bilər.
Qatıq nə zaman yeyilməlidir?
Ara yemək (snack) kimi
Desert kimi
Səhər yeməyində
Yeməkdən əvvəl
Qatığın müntəzəm qəbulu sağlam olmayan, şəkərli və yağlı qidaları əvəz etməklə çəkinin sabit qalmasına və ya arıqlamaya kömək edə bilər. Məsələn, mayonezi qatıqla əvəz etmək kalori qəbulunu azaldır.
Qatığın yüksək kalsium və zülal tərkibi iştahı tənzimləyir və artıq yeməyin qarşısını alır. Yeməkdən əvvəl qatıq yemək bu baxımdan faydalıdır.
Sümük sağlamlığı üçün qatıq nə vaxt yeyilməlidir?
Hər gün eyni vaxtda (məsələn, səhər yeməyində) - orqanizmdə bir qayda formalaşdırmaq üçün
İdmandan sonra - bərpa prosesini dəstəkləyir və sümükləri gücləndirir
Ən sağlam qatıq növü hansıdır?
Təbii, şəkərsiz, canlı mədəniyyətli qatıq (probiotik qatıq) - ən yaxşı seçimdir
"Canlı və aktiv mədəniyyətlər" və ya "probiotik" olaraq etiketlənmiş qatıq - həzmə kömək edir, immuniteti gücləndirir və iltihabı azalda bilər
Az yağlı qatıq - çəkiyə nəzarət etmək istəyənlər üçün uyğundur
Yüksək yağlı qatıq - sağlamdır, lakin kalori baxımından daha yüksəkdir
Şirinləşdirilmiş, meyvə şərbətli qatıq - çox vaxt şəkərlə zəngindir, ona görə də qatığa təbii meyvə və ya bal əlavə etmək daha yaxşıdır
170 qram təbii, az yağlı qatığın qida dəyərləri:
Kalori: 107
Zülal: 8.92 g
Yağ: 2.64 g
Karbohidrat: 12 g
Şəkər: 12 g
Lif: 0 g
Xolesterin: 10.2 mg
Kalsium: 311 mg
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 748   Tarix: 22 avqust 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Əl və dırnaqlarda görünən dəyişikliklər hansı xəstəlikdən xəbər verir?

Dırnaqlar və əllər bədənin sağlamlıq vəziyyətini göstərən mühüm siqnallardandır. Onlarda baş verən dəyişikliklər bəzən ciddi xəstəliklərin xəbərdarlıq əlaməti ola bilər. 1. Saralma. Dırnaqların saralması adətən göbələk infeksiyasın

.

Yuxusuzluğa qarşı gündəlik yeyə biləcəyiniz 5 məhsul

Müasir həyat tərzi, stress və qeyri-normal gündəlik rejim bir çox insanın yuxu problemləri ilə üzləşməsinə səbəb olur. Uzunmüddətli yuxusuzluq isə həm psixoloji, həm də fiziki sağlamlığa mənfi təsir göstərir. Mütəxəssislə

.

Hər evdə var! - Bu əşyalar sizi sonsuzlaşdırır

Hər gün evimizdə istifadə etdiyimiz bəzi adi əşyalar, məsələn plastik qablar, yapışmayan tavalar, kosmetik vasitələr və hətta ətirli sabunlar uşaq sahibi olma qabiliyyətini azalda bilər. xəbər verir ki, bu barədə mütəxəssislə

.

Qışda tez-tez içirik amma hər qurtumu zəhər saçır

Temperaturun enməsi ilə tənəffüs yolu infeksiyaları mövsümü başlayıb. xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil və Araşdırma Xəstəxanasının Yoluxucu Xəstəliklər şöbəsinin həkimi Prof. Dr. Alper Şene

.

Sinə xərçənginin az bilinən əlamətləri - Açıqlama

Onkoloq qadınlarda döş xərçənginin qeyri-adi əlamətlərini açıqlayıb. xəbər verir ki, döş xərçənginin az bilinən, lakin vacib əlamətlərindən biri döşün qabıqlanması ola bilər. Bu barədə "gazeta"ya rusiyalı onkoloq Ann

.

Onurğaya 22 kq əlavə yük düşür - Gündüz etdiyiniz bu səhv gecə sizi yuxusuz qoyur

İngiltərənin məşhur nəşrlərindən Daily Mail-ə danışan yuxu mütəxəssisi Lisa Artis bildirib ki, milyonlarla insan gündüz etdikləri müəyyən vərdişlər səbəbindən gecə yuxusuz qalır.  xəbər verir ki, mütəxəssis qeyd edir ki

.

Yeməyi bu formada bişirəndə kanserogen maddə yaranır - Diqqət

Sobanın içində yaranan qurumuş yağ qatı və his yalnız estetik problem deyil, həm də sağlamlıq üçün risk yaradır. xəbər verir ki, bunu açıqlamasında Rusiya Texnoloji Universitetinin (RTU MIREA) biotexnologiya və sənaye farmasiyas

.

Zeytun və pendiri birlikdə yeməyin - XƏBƏRDARLIQ

Səhər yeməyinin ayrılmaz hissəsi sayılan zeytun və pendir illərdir bir araya gələn klassik ikili kimi tanınır.Lakin mütəxəssislər bu birləşmənin göründüyü qədər sağlam olmadığını bildirirlər. xəbər verir ki, onların fikrincə

turlar.az

geyim seçimi həkim məsləhəti yemek reseptleri adların mənası duru yeməklər qerkules maskasi mirzə ələkbər sabir satiraları kosmetika buga burcu penis nizami gəncəvi faydalı bilgilər itburnu