Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxt

Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxtQatığın düzgün zamanda yeyilməsi həzmi yaxşılaşdırır və bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir.
Milli.Az xəbər verir ki, "Verywell Health"in məlumatına görə, aşağıdakı vaxt tövsiyələrinə əməl etməklə qatıqdan maksimum fayda əldə etmək mümkündür.
Qatığın tərkibi və faydası
Qatıq probiotiklər - faydalı bakteriyalar, məsələn laktobasillər, streptokoklar və bifidobakteriyalar baxımından zəngindir. Bu bakteriyalar bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir.
Laktobasillərin mədə turşusundan sağ çıxaraq bağırsaqlara çatması üçün qatığın yemək zamanı və ya yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl yeyilməsi tövsiyə olunur. Çünki bu zaman mədədəki turşuluq səviyyəsi daha aşağı olur.
Ən pis vaxt - qatığı yeməkdən 30 dəqiqə sonra yeməkdir, çünki bu zaman mədə turşusu yüksək olur və faydalı bakteriyaları məhv edə bilər.
Qatıq nə zaman yeyilməlidir?
Ara yemək (snack) kimi
Desert kimi
Səhər yeməyində
Yeməkdən əvvəl
Qatığın müntəzəm qəbulu sağlam olmayan, şəkərli və yağlı qidaları əvəz etməklə çəkinin sabit qalmasına və ya arıqlamaya kömək edə bilər. Məsələn, mayonezi qatıqla əvəz etmək kalori qəbulunu azaldır.
Qatığın yüksək kalsium və zülal tərkibi iştahı tənzimləyir və artıq yeməyin qarşısını alır. Yeməkdən əvvəl qatıq yemək bu baxımdan faydalıdır.
Sümük sağlamlığı üçün qatıq nə vaxt yeyilməlidir?
Hər gün eyni vaxtda (məsələn, səhər yeməyində) - orqanizmdə bir qayda formalaşdırmaq üçün
İdmandan sonra - bərpa prosesini dəstəkləyir və sümükləri gücləndirir
Ən sağlam qatıq növü hansıdır?
Təbii, şəkərsiz, canlı mədəniyyətli qatıq (probiotik qatıq) - ən yaxşı seçimdir
"Canlı və aktiv mədəniyyətlər" və ya "probiotik" olaraq etiketlənmiş qatıq - həzmə kömək edir, immuniteti gücləndirir və iltihabı azalda bilər
Az yağlı qatıq - çəkiyə nəzarət etmək istəyənlər üçün uyğundur
Yüksək yağlı qatıq - sağlamdır, lakin kalori baxımından daha yüksəkdir
Şirinləşdirilmiş, meyvə şərbətli qatıq - çox vaxt şəkərlə zəngindir, ona görə də qatığa təbii meyvə və ya bal əlavə etmək daha yaxşıdır
170 qram təbii, az yağlı qatığın qida dəyərləri:
Kalori: 107
Zülal: 8.92 g
Yağ: 2.64 g
Karbohidrat: 12 g
Şəkər: 12 g
Lif: 0 g
Xolesterin: 10.2 mg
Kalsium: 311 mg
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 794   Tarix: 22 avqust 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecələr güclü xorultu yalnız yuxu pozuntusu deyil, həm də ürək-damar xəstəliklərinin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərinə görə, xoruldama bəzən obstruktiv yuxu apnesi il

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

3-3-3 üsulu ilə insomnia olub-olmadığınızı test edin

Anestezioloq Sanni Nayi yuxusuzluğu vaxtında müəyyən etmək üçün sadə və təsirli üç üç üç metodunu təklif edib. xəbər verir ki, onun fikirləri "RuffPost" nəşri tərəfindən dərc olunub. Nayinin izahına görə əgər insa

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Xolestrini azaldan meyvə - Kilosu 1 manat 50 qəpikdir

Alma yemək xolesterinin səviyyəsini 5-8% qədər azalda bilər. xəbər verir ki, bunu həkim-kardioloq, tibb elmləri namizədi Elena Reznik deyib. Onun sözlərinə görə bu xüsusilə orta səviyyəli xolesterin və ya profilaktik məqsə

.

Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim

Bahalı diş fırçaları düşündüyünüz qədər fərq yaratmır. xəbər verir ki, bunu hollandiyalı stomatoloq parodontoloq Tima Tomassenin deyib. Alim müxtəlif klinik tədqiqatları müqayisə edərək adi və elektrikli fırçaların təsirin

turlar.az

toy makiyaji sekilleri geyim və ayaqqabılar gelinlikler tanışlıq saytı aybasi ucun derman 2025 hicab geyimləri məlhəmlər kosmetika maraqli hakistalar bedii edebiyyat novruz haqistalari rəksanə hakışta