Banan nə ilə faydalıdır?

Banan nə ilə faydalıdır?1. Banan depressiya iıə mübarızə aparmağa kömək edir. Onun tərkibində çox miqdar triptofan vardır ki, ondan xoşbəxtlık hormonu olan serotonin hasil olur. Buna görə də banan əhvali-ruhiyyəni qaldırır.
2. Banan yeganə meyvədir ki, körpələrdə allergiya törətmir.
3. Sümüklərin möhkəmlənməsi. Banan orqanizmdə kalsiumu saxlayır, buna görə də o, sidiklə xaric olmur və sümüklərin möhkəmlənməsinə səbəb olur. Bu xüsusi ilə qəhvə həvəskarları üçün vacibdir. Çünki qəhvə kalsiumun orqanizimdən xaric olmasına səbəb olur.
4. Bağırsaqların mikroflorasının yaxşılaşması. Bananın tərkibinə daxil olan maddələrdəki fermentlərin hesabına qida maddələri asanlıqla mənimsənilir.
5. Qəbizlik. Banan qəbizlikdən əziyyət çəkənlər üçün faydalıdır. Banandan mütəmadi istifadə etdikdə bu problemdən asanlıqla qurtulmaq olur.
6. Banan qıcqırmaya qarşı faydalıdır.
7. Mədə yarası. Banan bu zaman istifadə olunduqda mədə divarına bürüyücü təsir göstərir, onu təhlükəli maddələrdən və turşulardan qoruyur. Bu da mədə yarasının çapıqlaşmasına və sağalmasına səbəb olur.
8. Diareyalarda. Diareyalarda banan yaxşı bərpa edici effekt verir.
9. Banan tərkibindəki kalium hesabına çox məşq edənlərin bud əzələlərini qıc olmadan qoruyur.
10. Ödemlər. Banan ödemlərdən əziyyət çəkənlərin ödemlərini xeyli azaldır.
11. Enerji mənbəyi. Əgər məşqdən əvvəl banan qəbul etsəniz məşq daha effektli olar, çünki bu zaman qanda şəkərin miqdarı yuxarı qalxmır, məşqin axrına qədər kifayət qədər enerjiniz olacaq.
12. Həzmin yaxşılaşması. Bananın tərkibinə daxil olan pektin və xelatlar toksin və digər zərərli maddələri orqanizimdən xaric edir, bu da həzmin yaxşılaşmasını təmin edir.
13. Qadınlar üçün. Banan tərkibində olan serotonin və digər faydalı maddələr aybaşı zamanı ağrı simptomunu və pis əhval-ruhiyyəni aradan götürür.
14. Anemiya. Bananın tərkibində olan dəmirə görə o qan azlığında mühüm məhsuldur.
15. Ürək xəstəlikləri. Bananın tərkibində olan kalium damarların vəziyyərtini yaxşılaşdırır, infakt və insultun riskini azaldır, hipertoniyanı müalicə edir.
16. İmmunitet. Bananın tərkibinə antioksidantlar və amin turşuları daxildir ki, bu orqanizmi mudafiə edir və immuniteti artırır.
17. Böyrəklər. Banan böyrəklərin işinə müsbət təsir göstərir ki, mikroelementlər, vitaminlər böyrəklərin vəziyyətini yaxşılaşdırır, qumu və daşları orqanizimdən xaric edir.
18. Ürəkbulanma. Banan hamiləlik toksikozu zamanı və yolda olarkən baş verən ürəkbulanmanı aradan qaldırır.
19. Həşərat dişləməsi olduqda banan qabığı yaxşı təsir göstərir. Banan qabığını həmin yerə sürtdükdə sağalma tez baş verir.
20. İstiliyə qarşı. Banan orqanizmin temperaturunu aşağı salır. Banan qızdırma və güclü hərarət zamanı temperaturu aşağı salır.
21. Siqareti tərk etmə. Nikotin turşusundan imtina etmək istiyirsinizsə, banan yeməyi məsləhət görünür. Çünki, onun tərkibində olan vitamin kalium, maqnezium nikotinin orqanizimindən xaric olmasına təmin edir.
22. Zehni fəaliyyətin yüksəlməsi banan qəbul edən şəxs informasiyanı daha yaxşı qəbul edir bu da imtahanda daha böyük əhəmiyyət kəsb edir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1550   Tarix: 20 fevral 2021
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?

Qış aylarında paltarları radiatorların üstündə qurutmaq sağlamlıq baxımından məsləhət görülmür. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Muhammet Sinan Dağdeviren deyib. O bildirib ki, evdə paltarların evin içində paltar ipind

turlar.az

toy makiyaji sekilleri donlar 2025 reseptler autizm xesteliyi bürc xəbərləri sonsuzluq və onun müalicəsi payız xəstəlikləri kosmetika sirniyatlar xerceng sekis cinsi yutube