Banan qabığının nələrə qadir olacağını bilsəniz onu atmazsınız

Banan qabığının nələrə qadir olacağını bilsəniz onu atmazsınızBanan qabığı barədə yazılanları oxusanız siz də yediyini bananların qabığından istifadə edəcəksiniz. Dünyanın bir çox ölkələrində banan yeyilir. Son illərin araşdırmaları banan qabığının tərkibini açıqladıqca onun qabığından da qida kimi istifadə etməyə başlamışlar.
Araşdırmalar bananın qabığının artıq çəkidən xilas olmağa yardım etdiyini sübut etmişdir. Hətta bəzi dietoloqlar arıqlamaq istəyən xəstələrinə banan qabığı yeməyi tövsiyə edirlər. Banan qabığının tərkibi aşağıdakılarla zəngindir:
1. Banan qabığının tərkibində olan liflər həzm sistemini sürətləndirir və şəkərli diabet əmələ gəlməsinin arşısını alır. Bir banan qabığının 12%-ini liflər təşkil edir.
2. Bir banan qabığının tərkibində 17% C vitamini var. Bu da immun sistemin möhkəmlənməsinə yardım edir.  
3. Bir banan qabığının 12%-də kalium var. Kalium hüceyrələrin inkişafını sürətləndirir.
4. Bir banan qabığının 8%-də maqnium var. Maqnium orqanizmdə enerjinin əmələ gəlməsində rol oynayır və qanda şəkərə, arterial təzyiqə nəzarət edir.
5. Banan qabığını içərisindəki pərdə ilə birlikdə yemək orqanizmə B6, B12 vitamininin daxil olmasına səbəb olur.
6. Banan qabığınım tərkibində çoxlu probiotiklər var ki, bunlar da həzm sisteminin normal getməsinə səbəb olur.
7. Yaşıl qabığın tərkibində olan maddələr orqanizmdə serotoninin və dofaminin artmasına səbəb olur. Onu yemək orqanizmin emosiyalarını yüksəldir.
Banan qabığını necə yeməli?
Banan qabığının tərkibində fitonutrienlər var. Bu da banan qabığının dadını kəskin edir.
Banan qabığı blenderdə üyüdülür və istənilən meyvə şirəsinə əlavə edilərək kokteyl şəklində içilir.
Banan qabığını qaynadıb çay əvəzinə içmək mümkündür.
Banan qabığını ət maşınında keçirib kartof poüresinə qarışdırıb yemək mümkündür.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1262   Tarix: 30 iyul 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər

Nevroloq ayağı masa altında tərpətmək vərdişinin səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, əksər hallarda bu tamamilə normal və hətta faydalıdır. Lakin bəzən sağlamlıqla bağlı müəyyə

.

Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq

Yumurtanı soyuducuda saxlama forması onun təravətinə təsir edir. xəbər verir ki, yumurtanın soyuducuda necə yerləşdirilməsinin onun keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Araşdırmalara görə yumurtaların sivri ucu aşağı, enlənmi

.

100 yaşına qədər yaşamağın gizli resepti - Xəstəliksiz ömür üçün

Dünyanın "ən uzunömürlü insanlarının" yaşadığı bölgələrdə aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, bitki yönümlü qidalanma, liflə zəngin məhsullar və az kalorili həyat tərzi xroniki xəstəliklərə qarşı güclü sipə

.

Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır

ABŞ gənclik iksiri yaradıb. xəbər verir ki, vəd olunan məlumata görə ABŞ-nin Immorta Bio şirkəti tərəfindən hazırlanan SenoVax vaksini yaşlanma prosesini ləngitmək məqsədi daşıyır. Vaksin yaşlanan hüceyrələri hədəf alara

.

Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası

Qışda immuniteti gücləndirən C vitamini bədən tərəfindən istehsal olunmadığı üçün gündəlik qidalarla qəbul edilməlidir. xəbər verir ki, kardioloq Dr. Demet Erciyesin sözlərinə görə, C vitamini çatışmazlığı yorğunluq, zəiflik

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır

Bal yeyən xərçəng xəstəliyinə tutula bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər. Araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdirilib ki, dünyanın ən sağlam qidalarından olan bal belə düzgün formada qəbul edilmədikd

.

"Maska dövrü geri qayıda bilər" - 7 mutasiya keçirən epidemiya sürətlə yayılır

Sinə Xəstəlikləri Mütəxəssisi Prof. Dr. Tevfik Özlü Avstraliyada aşkarlanan və 7 dəfə mutasiyaya uğradığı təsdiqlənən yeni "H3N2" virusu ilə bağlı ciddi xəbərdarlıqlar edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə hazırk

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

turlar.az

geyim dəbləri kosmetika mehsullari geyim şəkilləri xallarin menasi dişlər dolma reseptleri qidalanma qaydaları kosmetika geyim baliq burcu atalar sozu aslan bayraq