Bayramların olmazsa olmazı salatlar: Əzab verməsin deyə DİQQƏTLƏ OXUYUN

Bayramların olmazsa olmazı salatlar: Əzab verməsin deyə DİQQƏTLƏ OXUYUNYeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddəti haqqında çoxumuz düşünmürük.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri qida texnoloqu Yelena Erşova "Lenta.ru"ya bayram yeməklərinin saxlanmasının incəliklərindən danışarkən deyib.
"Soyuducuda +2...+6° temperaturda çiy tərəvəzlərdən və ya meyvələrdən, ət, toyuq əti, hisə verilmiş ət, qaynadılmış tərəvəzlərdən hazırlanan salatların əksəriyyəti 18 saatdan çox olmamaq şərti ilə təhlükəsiz şəkildə saxlanıla bilər. Ancaq konservləşdirilmiş tərəvəz və ya qaynadılmış yumurta əlavə edilən salatlar yalnız altı saat, dəniz məhsulları ilə salatlar qarışdırılmadan - 12 saata qədər, turşu, duzlu, turşu tərəvəzli salatlar - 36 saata qədər saxlanıla bilər. Mayonez və ümumiyyətlə, müxtəlif souslar salatların saxlama müddətini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır, çünki hər hansı bir sous mikroorqanizmlərin inkişafını sürətləndirir. Ümumiyyətlə, yeni il salatlarını böyük miqdarda hazırlamamaq doğru deyil və bayram zamanı yeyilməyənləri yalnız xüsusi qida qablarında saxlamaq lazımdır ki, bu da onlara havanın daxil olmasını minimuma endirir və oksidləşdirici proseslərin sürətlə başlamasının qarşısını alır", - ekspert bildirib.
Erşova meyvə salatlarının saxlama müddətini uzatmaq üçün yalnız yuyulmuş və yaxşıca qurudulmuş meyvələrdən istifadə etməyi məsləhət görüb. Xama və ya qatıqla bəzədilmiş salatlar ümumiyyətlə saxlanmaq üçün nəzərdə tutulmur, çünki sousların turşuma prosesi isti otaqda yarım saatdan sonra başlayır.
"Eyni zamanda bəzi salatlar hətta dondurula bilər: məsələn, yunan salatı donmağa yaxşı dözür və dondurucuda bir neçə aya qədər saxlanıla bilər. Kələmdən hazırlanmış salatları da dondura bilərsiniz: ağ kələm, Çin kələmi, gül kələm. Mayonez sousları ilə hazırlanan salatlar dondurulmamalıdır, çünki onlar əridildikdən sonra formasını və dadını itirirlər. Yağlı yeməklər isə donmağa yaxşı dözür və əridikdən sonra dadını itirmir", - texnoloq yekunda vurğulayıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 880   Tarix: 30 dekabr 2023
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Yuxu gətirən qidalar

Bəzi insanlar yuxuya getməkdə çətinlik çəkir. Bir neçə qida var ki, onlar yuxu gətirmə qabiliyyətinə malikdir. xəbər verir ki, yuxu gətirən qidalar arasında bir çox faydalı məhsullar mövcuddur. Məsələn, bal tərkibindəki qlükoz

.

Bu 5 qidanı pəhrizinizə daxil edin - Yaddaşı gücləndirir

Yaddaşın gücləndirilməsi və beyin funksiyalarının yaxşılaşdırılması üçün sağlam qidalanma çox önəmlidir. xəbər verir ki, aşağıda sadalanan 5 qida beyninizi gücləndirə və yaddaşınızı inkişaf etdirə bilər:. Qoz: Omega-3 ya

.

Xorultu nədən yaranır?

Sağlam nəfəs almağa maneə törədən burun tutulması bir çox insanın həyat keyfiyyətini pozaraq müxtəlif sağlamlıq problemlərinə yol açır. Həkimlər bu problemin ciddiyə alınmasını və vaxtında müalicə edilməsini tövsiyə edir

.

Öz-özünə danışmağın faydaları – Psixoloq AÇIQLADI

ABŞ-ın Viskonsin-Madison Universitetinin psixologiya professoru Qari Lupyan deyir ki, özünüzlə yüksək səslə danışmaq normaldır və hətta bəzən faydalıdır. Ekspertin fikrincə, belə vərdiş problemlərin və mürəkkəb tapşırıqları

.

Qrip hansı halda ölümə səbəb ola bilər?

Qış aylarında mövsümü qrip qaçınılmaz olur. . xəbər verir ki, bu xəstəlik hətta ölümlə nəticələnə bilər. 2 nəfərin qripdən həyatını itirməsi bunu bir daha sübut elədi. . Bu viruslar hansı halda ölümə səbəb ola bilər? . Tib

.

Karnitin zərərlidir?

Karnitin ümumiyyətlə təhlükəsiz hesab edilən və bədəndə təbii olaraq sintez olunan bir maddədir. xəbər verir ki, o əsasən yağların enerji kimi istifadə olunmasına kömək edir və qida əlavəsi kimi xüsusilə idmançılar və arıqlama

.

Hər gün istifadə olunan makiyaj fırçaları - bu xəstəliklərinə səbəb ola bilər

Makiyaj fırçaları və süngərləri düzgün təmizləməmək dermatoloji və oftalmoloji xəstəliklərə səbəb ola bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, biotexnoloq Mariya Zolotarevanın bildirdiyinə görə, bu alətlərdə toplanan makiya

.

Balığı necə təzə saxlayaq? – Qadınların 90 faizinin etdiyi SƏHV

Balığı təzə saxlamağın ən yaxşı yolu soyuducuda saxlamaqdır. Amma balığı sadəcə soyuducuya qoymaq kifayət etmir. bildirir ki, balıqları soyuducuya qoymazdan əvvəl soyuq suda yaxşıca yuyun və kağız dəsmallarla qurudun. Bunda

.

Bu materialdan olan geyimləri almayın! - Sağlamlığınıza zərər vurur

Geyimlərimiz sağlamlığımıza təsir edir. xəbər verir ki, geyimlər həyatımıza həm mənfi, həm də müsbət təsir edə bilər. Məsələn, yun "şəfa verən parça" və ya "sağlam həyat tərzi üçün ən çox arzu olunan parça"

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2025 hamilelikde qidalanma maskalar nar bilerziyi salati qadin saytlari qozlu toyuq salati sifahi xalq ədəbiyyatı növləri şebnem tovuzlu masqalar sevgi cinsi elaqe qizlar