Belə ət ürək xəstəliyi riskini artırır
Ürək sağlamlığını qorumaq üçün qida rasionuna diqqətli yanaşmaq lazımdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, kardioloqlar ürək sağlamlığına mənfi təsir göstərdiyinə görə bəzi işlənmiş ətlərin, xüsusilə, hot-doqların istehlakına qarşı xəbərdarlıq edirlər.
Hot-doqların tərkibindəki ət yüksək doymuş yağ və natrium tərkibinə görə çoxlu zərərli maddələr ehtiva edir. Bu da damarlarda lövhə əmələ gəlməsinə kömək edir və ürək xəstəlikləri riskini artırır. Xüsusilə, natrium mayenin tutulmasına, ürəyin gərginləşməsinə və qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.
İşlənmiş ətlər zərərli qidalar arasında yüksək yerlərdən birini tutur. Potensial olaraq infarkt və insult kimi ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır. Hinduşka və ya toyuq kimi yağsız ətləri seçmək daha sağlam bir alternativdir.
Lakin işlənmiş ətdən imtina etmək ətdən tamamilə imtina demək deyil. Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan yağlı balıqları, məsələn, qızılbalıq, ton balığı və ya alabalığı dietinizə daxil etmək tövsiyə edilir. Bu balıq sortları təkcə zülal ehtiva etmir. Həm də qan təzyiqini aşağı salmaq, lipid profillərini yaxşılaşdırmaq və ürək ritminin pozulması riskini azaltmaq kimi faydaları da var. Bu da ürəyin sağlam olmasını təmin edir.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Musiqidə nostalji görüş - Flora və Samir yenidən birlikdə
Türkiyəli aktyor avtomobil qəzasına düşdü
Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI
Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"
Aygün Kazımovanın ad gününə xonça ilə gedəcəyəm' - Röya
Turşunun faydaları nədir?
"Ekstrasenslərin döyüşü"nə gələnlərin hamısı aktyor idi
Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır
Leydi Qaqa üçün heykəl qoydular - FOTOLAR
Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır