sebet.az onlayn maqazin

Bıçaqla kəsmək vitaminləri azaldırmı?

Bıçaqla kəsmək vitaminləri azaldırmı?Qidaların bıçaqla kəsilməsi onların tərkibindəki vitaminlərin itirilməsinə və ya azalmasına səbəb ola bilərmi?
Qidaların tərkibindəki vitaminlərin azalması və ya tamamilə itməsinin səbəblərindən biri də qidanın hava ilə olan təmasıdır. Havadakı oksigenlə təmasa girən vitamin molekulları bir növ oksidləşməyə məruz qalaraq təsirsiz hala gəlir.
Qidanın bıçaqla kəsilməsi, qabığının soyulması, doğranaraq hissələrə ayrılması hava ilə təmasa girən bir çox səthin yaranmasına səbəb olur. Bunun nəticəsində də vitamin itkisi artır. Həmçinin bu müddətdə keçən zaman da çox önəmlidir. Soyularaq hissələrə ayrılan qida yeyilməzdən əvvəl nə qədər uzun müddət açıqda qalarsa, hava ilə təması da bir o qədər uzun çəkər və nəticədə yenə də vitamin itkisi çox olar.

Saglamolun.Az

Sağlamlıq     Baxılıb: 430   Tarix: 26 mart 2017
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yemişin faydası

3 oktyabr 2018 4054

Nar haqqında

3 oktyabr 2018 7669

Kakaonun insana faydası

3 oktyabr 2018 4988

sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler kosmetika mehsullari qadin sayti kosmetik vasiteler kampotlarin hazirlanmasi sağlamlıq xəbərləri düzgün qidalanma ulduzlar xeberler son xeberler kosmetika göz altı maskalar sac uzanmagunin en tebi yolu