Bir çox insan turşu ilə bağlı bu səhvə yol verir: hansı duzu seçmək lazımdır?
Kələm turşusunun dadlı olub-olmaması ən azı istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Düzgün duz seçmək xüsusilə vacibdir. Kələm turşusu üçün hansı duzdan istifadə etmək lazımdır?
Milli.Az xəbər verir ki, təcrübəli aşpazlar kələm turşusu üçün əlavəsiz adi duzdan istifadə edirlər.
Yodlaşdırılmış duz heç bir halda istifadə edilməməlidir, əks halda kələm xarab olacaq.
Bir kiloqram kələm üçün 30 qram duz almaq lazımdır. Daha az əlavə etsəniz, kələm kiflənə bilər.
İstifadə olunan əlavə qidaların (yerkökü, zoğal) çəkisini də nəzərə almağı unutmayın.
Milli.Az









Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı
Şəbnəm Tacirin oğlunun nişanına getmədi
Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir
Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik
Boğazınız ağrıyanda bahalı dərmanlara pul verməyin - 2 qəpiklik çarə
Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq
Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Oksana bu teatrda çalışacaq
Xəzər Süleymanlı bu radioda aparıcılıq edəcək
Şampuna bu qarışımı əlavə edin - saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu