Boyun və sinə nahiyələri üçün maskalar

Boyun və sinə nahiyələri üçün maskalarDərinin möhkəmləndirilməsi və qidalandırılması üçün kremlər, toniklər və s. savayı, mağazadan alınan və ya ev şəraitində hazırlanan müxtəlif maskalardan da istifadə etmək olar.
Onların dəriyə müxtəlif xeyirli təsirləri vardır: dərinin qocalması prosesini ləngitməyə, qırışlardan qurtulmağa, ona möhkəmlik və elastiklik verilməsinə və s. kömək edir. Bu məqsədlə maskalardan həftədə 2 dəfədən az olmayaraq istifadə edilməsi tövsiyə olunur.
- 1 yumurta sarısını 1 çay qaşığı bal, 1/2 portağal şirəsi ilə qarışdıraraq boynunuza sürtüb quruyana qədər saxlayın. Sonra ilıq su ilə yuyun və krem sürtün (bütün maskalardan sonra boynunuza qidalandırıcı krem sürtün).
- 2 xörək qaşığı yağlı kəsmiyi 1/2 limonun şirəsi və 1 çay qaşığı zeytun yağı ilə qarışdırın. Bu tərkibi nazik pambıq parça üzərinə sürtərək boynunuza dolayın və 10-15 dəqiqə saxlayın.
- Boyun dəriniz xeyli bürüşmüşsə həftə ərzində 1-2 dəfə olmaqla, kartof püresi, yumurta sarısı, 1 çay qaşığı bal və 1 çay qaşığı bitki yağından hazırlanmış maskanı kompres şəklində boynunuza qoyun və 20 dəqiqə saxlayın.
- Suda bişirilmiş kartofun qabığını soyub əzərək,1 çay qaşığı zeytun yağı və qliserinlə (apteklərdə satılır) qarışdıraraq tənzif üzərinə çəkin, boynunuza dolayın və qalın parça ilə örtüb 15-20 dəqiqə saxlayın.
- Xırda-xırda doğranmış xiyarı parça üzərinə düzün və boynunuza dolayın. 20 dəqiqə uzandıqdan sonra onun qalıqlarını yuyun.
- 2 qaşıq mətbəx duzunu 1,5 stəkan qaynadılmış ilıq suda həll edin. Tənzif parçasını bu məhlulla isladaraq sıxdıqdan sonra boynunuza qoyun. 10 dəqiqədən sonra onu xaric edin. Bu proseduranı 1 həftə ərzində hər gün etsəniz, boynunuzda olan kiçik qırışlar praktiki olaraq görünməz olar.
- Boyun dərisində yeni qırışların əmələ gəlməsinin qarşısını alan və mövcud olan qırışları isə hamarlaşdıran vasitələrdən biri də yumurta ağından istifadə edilməsidir. Boyun və sinə dərisini kosmetik vasitələr ilə təmizlədikdən sonra, yumurta ağını çalmadan enli fırça ilə dərinizə sürtün və 10 dəqiqə gözləyin.
- 4 xörək qaşığı xırda-xırda doğranmış cəfərinin üzərinə 4 xörək qaşığı isti süd əlavə edib soyudun. Salfeti alınmış qarışıqda isladaraq 15 dəqiqə ərzində boyun sahəsində saxlayın. Sonra maskanı çıxarıb (boyunun yuyulması tələb olunmur) dərinin öz-özünə qurumasına imkan verin.
- Solğun dəri üçün çobanyastığının süddə hazırlanan dəmləməsindən də istifadə etmək olar: bir ovuc çobanyastığı çiçəyinin üzərinə 1 stəkan süd əlavə edərək, qaynara düşənə qədər qızdırın və soyudun. Qalın parçanı ilıq şəkildə olan dəmləmədə isladaraq boynunuza dolayın. Üzərini əvvəlcə polietilen, sonra isə xovlu dəsmalla örtün. 15 dəqiqə keçdikdən sonra kompresi çıxarın, boyunu dəsmal ilə qurudun (su ilə yumaq lazım deyil) və istənilən krem sürtün.
Bürüşmüş dəri üçün kontrast kompreslər yaxşı effekt verir. Həftədə 2 dəfə olmaqla, bir-birinin ardınca gah isti, gah da soyuq kompres edin. 2 dəsmal isladın: biri isti şəkildə olan ot dəmləməsində (rozmarin, adaçayı, cokə ağacı çiçəyi, yarpız), digəri isə soyuq suda (limon şirəsi əlavə etməklə də olar). İsti ot dəmləməsində isladılan dəsmalı boynunuzda 2-3 dəqiqə, soyuq suda isladılan dəsmalı isə 1-2 dəqiqə saxlayın. Bu qaydada olmaqla kompresləri bir neçə dəfə dəyişdirin. Həm 1-ci dəfə, həm də sonuncu dəfə qoyulan kompres soyuq olmalıdır. Qalxanvari vəzinin xəstəliklərində belə kompresləri etmək olmaz.
Buxaq ilə mübarizədə vaxtaşırı olaraq, evdə olarkən, bu sahəyə 30-60 dəqiqə müddətinə eni 2 sm olan və orta hissəsi limon şirəsi əlavə edilmiş suda isladılan kətan parçadan sarğı qoymaq olar. Sarğını çıxardıqdan sonra boyunun dərisinə qidalandırıcı krem sürtmək lazımdır. Bu sarğını 1 ay müddətində, günaşırı olaraq, gecə vaxtı qoymaq da məsləhət görülür.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1689   Tarix: 18 noyabr 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Ürək-damar xəstəliklərinin əsas səbəbi bu imiş

Ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasında ən mühüm amillərdən biri düzgün qidalanmamaqdır. Gündəlik istehlak edilən bir çox məhsul bədəndə pis xolesterin (LDL) səviyyəsini artıraraq damarların tıxanmasına səbəb ola bilər. xəbə

.

Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər

Kəpəyin yaranması təkcə baş dərisinin qıcıqlanması və ya düzgün şampun seçimindəki səhvlərlə bağlı deyil. xəbər verir ki, bu problem bəzən orqanizmdə daha ciddi proseslərdən xəbər verə bilər. Bunu açıqlamasında rusiyalı dermatoveneroloq

.

Soyuqdəyməyə qarşı təbii dərman - Bir stəkan için

Mütəxəssislər soyuqdəymə və qrip mövsümündə itburnu çayının faydalı olduğunu bildirir. xəbər verir ki, itburnu tərkibində yüksək miqdarda C vitamini, antioksidantlar və iltihab əleyhinə maddələr ehtiva edir. Həkimlər deyi

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Bu üsulla ömrümüz 150 il olacaq - yeni preparat

Çinin "Lonvi Biosciences" laboratoriyasının alimləri insan ömrünü əhəmiyyətli dərəcədə artırmağa imkan verəcək yeni preparat hazırladıqlarını bildiriblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisləri

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin

Bəzi yatış pozaları həzm sisteminə zərər verir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı qastroenteroloq Anastasija Qostrous deyib. "İnsanın yatdığı poza həzm sisteminə düşündüyümüzdən daha ciddi təsir göstərir. Yanlış vəziyyətd

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

turlar.az

sac duzumleri həkim məsləhəti gözəllik məhsulları xarici seks etiraflar imam sadiq aybaşı kosmetika cantalar vidyolar uşaq şeirləri tərəzi bürcü terezi