Bronxoektatik formalı pnevmoniya

Bronxoektatik formalı pnevmoniyaXroniki pnevmoniyanın bronxoektatik forması aşağıdakı əlamətlərlə özünü göstərir:
* xəstədən çoxlu miqdar pis qoxulu bəlğəm ifrazı (gün ərzində 200-300 mq)
* öskürək
* tez-tez rast gələn qanhayxırma
* aktiv iltihabı prosesin fasiləsiz gedişi
* bədən hərarətinin həddindən artıq yüksəlməsi
* iştahanın azalması və xəstələrin kəskin arıqlaması
* dırnaqların saat şüşəsi şəklini alması
* barmaqların uc falanqalarının baraban çubuğuna oxşaması
* konservativ müalicənin az effektliyi
* bronxoqrafik və tomoqrafik müayinələrdə bronxhektazların aşkar edilməsi.
Xəstəliyə nadir hallarda rast gəlir. Bronxoetakik formalı pnevmoniya zamanı aşağıdakı əlamətlər aşkar edilir.
- Xəstəlik uzun gedişə malik olur.
- Kəskin pnevmoniya əlamətləri müşahidə edilir.
- Ağciyərlərdə residivləşən iltihablaşmalar baş verir.
- Patoloji proses ocaqlı xarakter daşıyır.
- Lokal irinli və kataral bronxitin əlamətləri olur.
Xəstliyə diaqnoz qoymaq üçün ağciyər xərçənginin müayinəsində istifadə olunan bütün müayinə metodlarından istifadə edilir. Xəstəliyin ağırlıq dərəcəsi ağciyər xərçənginin ağırlıq dərəcəsi ilə eynidir.
Diaqnoz qoyulan zaman rentgenoqrafiyanın, tomoqrafiyanın nəticələri əsas götürülür. Bundan başqa qanın ümumi və biokimyəvi analizləri, bəlğəmin analizi diaqnozun düzgünlüyünü təsdiq edir. Xəstəliyin hansı bakteriyalar tərəfindən törədildiyi araşdırıldıqdan sonra həmin mikroba qarşı  antibiotiklərdən istifadə edilir. Xəstənin bəlğəmi vaxtaşırı əkilir və onun əsasında müalicə davam etdirilir.
Xəstə sağaldıqdan sonra ona profilaktika məqsədilə sağlam həyat tərzi sürmək, keyfiyyətli qidalardan istifadə etmək, zərərli vərdişlərdən uzaq durmaq tövsiyə edilir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1103   Tarix: 07 yanvar 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dişlərin saralmasının əsas 9 səbəbi

Dişlərin təbii rəngi diş minasının sıxlığı, diş toxumasının keyfiyyəti (dentin) və dişlərin mikrorelyefi ilə müəyyən edilir. Bu amillər də öz növbəsində genetikadan asılıdır. Bundan əlavə, sağlamlıq vəziyyəti və ya xaric

.

Qarın yağlarını əridən 6 QİDA

Daha çox oturaq həyat tərzi, balanssız qidalanma vərdişləri və genetik faktorlar qarın nahiyəsində yağlarına səbəb ola bilər. Ancaq bu yağları sağlam qidalanma ilə əritmək mümkün ola bilər.   -a istinadən qarın yağını azald

.

Bu yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz - Siyahı

İnsanlar çox vaxt ertəsi günə saxlanılan yeməklərin sağlam olub-olmadığını düşünmür. Lakin mütəxəssislər iddia edirlər ki, bəzi yeməklər bir neçə saat keçdikdən sonra xəstəlik mənbəyinə çevrilir. Belə ki, onlar soyuducud

.

Orqanizmi zamanla dağıdıb məhv edən qidalar

Yeməyə vərdiş etdiyimiz, süfrəmizdən əskik etmədiyimiz qidalar birdən yox, zamanla, asta-asta orqanizmi daxildən dağıdır. -a istinadən xəbər verir ki, adı açıqlanmayan diyetoloq bu qidalar barədə xəbərdarlıq edib:. "Yediyimi

.

Oruclu insan niyə daha sağlam olur?

Oruc tutmaq hər bir müsəlmanın vacib ibadətlərindən biridir. Lakin oruc həm də fiziki-ruhi sağlamlıq üçün çox əhəmiyyətlidir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, oruc zamanı orqanizmdə hüceyrə yenilənməsi baş verir və toksinlə

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Zeytun yağının içinə limon sıxıb içsəniz

Ən sağlam yağlar arasında yer alan zeytun yağı istehlakı ilə bir çox fayda təmin edir. Zeytun yağının tək başına faydaları ilə yanaşı, alternativ istifadəsi də var. Bu barədə -ə istinadən xəbər verir. Sağlam həyat vərdişlərini

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

turlar.az

sonxeber.az toy makiyajlari qadin dunyasi geyim seçimi qadinlarin seksi seks prosesi elme aid atalar sozu sac düzümləri kosmetika xərçəng bürcü seksler salam veten seirleri öpüşme