Bu 10 qidanı ikinci dəfə qızdırıb yemək olmaz - zəhər saçır
06:55
Həkimlər təkrar qızdırıldıqda insan həyatına təhlükə yaradan qidaların siyahısını hazırlayıblar.
Belə qidalar dəfələrlə qızdırıldıqda tərkibində kimyəvi birləşmələr yaranır ki, bu da insan orqanizmi üçün ziyanlıdır. Bir çoxlarınız bu qidaları bilmirsiz.
Milli.Az Yenisabah.az-a istinadən xəbər verir ki, çuğundur bu siyahıda birinci gəlir. Bu tərəvəz insan orqanizmi üçün xeyirli olsa da, qızdırılanda zəhərli maddəyə çevrilir.
Hətta həkimlər qızarmış kartof qalarsa, onu soyuq yeməyi məsləhət görürlər. Kartofu təkrar qızdıranda onun tərkibində olan nişasta tərkibini dəyişir və zərərli maddəyə çevrilir.
Yumurta da təkrar qızdırılan zaman ziyanlı qidaya çevrilənlər siyahısındadır. Yumurtanı bişirən kimi yemək məsləhət görülür.
Toyuq əti və göbələyi də təkrar isitmək olmaz. Bu qidaları da qızdıran zaman tərkibini dəyişir.
Tam olaraq həmin 10 qida bunlardır:
• Yumurta
• Düyü
• Toyuq
• Göbələk
• Kartof
• Kərəviz
• İspanaq
• Kök
• Ana südü
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Süd vəzi xərçənginin əsas əlamətləri açıqlandı
Hadisə özünə təmtəraqlı ad günü etdi - FOTOLAR
Nura Suri Vaqif Qurbanova Milli Qəhrəman adının verilməsindən yazdı
Kişilər niyə üşüyür, qadınlar yox?
Sahibinin stressi heyvanlarda ürək problemlərinə səbəb olur
Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu
Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz
Bu, orqanizm üçün siqaretdən təhlükəlidir
"Bu yaşda siqaret çəkənlər sonradan qızların yanında pərt olurlar"
Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları
Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq