Bu 10 qidanı ikinci dəfə qızdırıb yemək olmaz - zəhər saçır
06:55
Həkimlər təkrar qızdırıldıqda insan həyatına təhlükə yaradan qidaların siyahısını hazırlayıblar.
Belə qidalar dəfələrlə qızdırıldıqda tərkibində kimyəvi birləşmələr yaranır ki, bu da insan orqanizmi üçün ziyanlıdır. Bir çoxlarınız bu qidaları bilmirsiz.
Milli.Az Yenisabah.az-a istinadən xəbər verir ki, çuğundur bu siyahıda birinci gəlir. Bu tərəvəz insan orqanizmi üçün xeyirli olsa da, qızdırılanda zəhərli maddəyə çevrilir.
Hətta həkimlər qızarmış kartof qalarsa, onu soyuq yeməyi məsləhət görürlər. Kartofu təkrar qızdıranda onun tərkibində olan nişasta tərkibini dəyişir və zərərli maddəyə çevrilir.
Yumurta da təkrar qızdırılan zaman ziyanlı qidaya çevrilənlər siyahısındadır. Yumurtanı bişirən kimi yemək məsləhət görülür.
Toyuq əti və göbələyi də təkrar isitmək olmaz. Bu qidaları da qızdıran zaman tərkibini dəyişir.
Tam olaraq həmin 10 qida bunlardır:
• Yumurta
• Düyü
• Toyuq
• Göbələk
• Kartof
• Kərəviz
• İspanaq
• Kök
• Ana südü
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Bir İstanbul masalı' 22 il sonra yenidən çəkiləcək - FOTO
Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir
O qədər evsiz qalmışam ki, küçədə qalmaq qorxum var' - Zaurdan etiraf
Mən Ulu Öndəri hər gün, hər an, hər saat xatırlayıram' - Bilal Əliyev
"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur
Qəlb qırıb, ah almışam' - Rəqsanə səhvlərini etiraf etdi