Bu 3 qidaya hərislik xərçəngə səbəb olur
Şəkər, acı qida, qızardılmış yağlı yemək xərçəng riskini birə beş artırır.
Milli.Az Medicina-ya istinadən xəbər verir ki, cərrah Mark Qadzian şişləri böyüdən qidaları açıqlayıb.
"Bu qidaları, xüsusən karbohidratları, şəkərli ərzaqları aşırı yeyənlərdə defetkli hüceyrələri qidalanır.
Şiş hüceyrələri böyük miqdarda karbohidratı təz mənimsəyir. Şəkər bədxassəli hüceyrələri aktiv saxlayır, onlara enerji verir, nəticədə onlar çoxalır və metastazlar olur.
Gündəlik qidada təkcə şəkər, duza yox, eyni zamanda acı, yağlı, hisə verilmiş qidaların normasına baxmaq lazımdır. Belə yeməklərin fanatlarınfda böyrək xərçəngi çox rast gəlinir.
Acı, yağlı qidalar beyinə də neqativ təsir edir. Xüsusən kartof-fri. Onda olan trans yağ arteriyaları tutur, beynin qan dövranı pozulur.
Ən çox yağda qızardılmış yemək sevənlərdə bədəndə iltihab artır və buna bağlı xroniki xəstəliklər yaranır".
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Şirin yuxu gətirən qidalar
Dedilər onlar bakılıdır, biz kəndli, Tamillanı alma' - Xalq artisti
Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün
Körpə nə vaxt görməyə, eşitməyə başlayır?
Evimizdəki gizli düşmən - Vaxtsız ölümlərin səbəbi
Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir
Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır