Bu 5 qida sizi xəstəliklərdən qoruyacaq

Bu 5 qida sizi xəstəliklərdən qoruyacaqGüclü immunitet və əla sağlamlıq üçün bahalı vitamin kompleksləri lazım deyil. Hər kəs üçün sadə və əlçatan məhsullar bu vəzifənin öhdəsindən mükəmməl şəkildə gələ bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən məlumatına görə, həftədə bir dəfə məsləhət görülən 5 qidanı yeməklə sağlamlığınızı qoruya bilərsiniz.
Bu qidalardan biri Balıqdır. Xüsusilə qırmızı balıq, skumbriya, siyənək və ya ton balığı, omeqa-3 poli doymamış yağ turşularının mühüm mənbəyidir. Bu yağlar antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir, beyin yaşlanması ilə mübarizə aparmağa kömək edir və Alzheimer və demans kimi xəstəliklərin inkişafının qarşısını alır. Bundan əlavə, balıq bədənə xarici mühitdən gələn toksinlərin öhdəsindən gəlməyə kömək edir.
Hər gün bir ovuc qoz-fındıq yemək bir çox müsbət fayda gətirir. Fındıq oynaqlar, əzələlər, ürək-damar sistemi və görmə üçün faydalıdır. Onlar immunitet sistemini gücləndirir, saçlara parlaqlıq verir, kövrək dırnaqların qarşısını alır və virus xəstəliklərinin riskini azaldır.
Ciyər də orqanizmə faydalı olan qidalar arasındadır. Onun tərkibində dəmir, B vitamini, maqnezium, sink və selenium var. Bu elementlər əzələ funksiyası, sinir sistemi, sümük bərkiməsi və qalxanabənzər vəzinin fəaliyyəti üçün vacibdir. Eyni zamanda, sakatat ətdən münasib qiymətə və müqayisə olunmayacaq dərəcədə yüngül olan bir protein məhsuludur.
Həftədə ən azı bir və ya iki dəfə  paxlalı qidalar yeməlisiniz. Şorbalara lobya, noxud, mərcimək əlavə etmək və paxlalı bitkilərdən qarnir hazırlamaq pəhrizi zülal, dəmir və sinklə zənginləşdirərək, ət əvəzedicisinə çevirə bilər. Paxlalı bitkilərdə bəzi doymuş yağ və duz olmasına baxmayaraq, lif, folat və kalium da var.
Fermentasiya edilmiş süd məhsulları hüceyrə sağlamlığını yaxşılaşdıran və zərərli mikroorqanizmlərlə mübarizə aparan faydalı bakteriyaların mənbəyidir. Bu bakteriyaların istehsal etdiyi laktik turşu həzm sistemini dəstəkləyir və zülalın udulmasına kömək edir. Süddən çəkinənlər üçün kalsiumla zəngin bitki əsaslı alternativlər var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 830   Tarix: 05 dekabr 2023
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

turlar.az

qadin sayti gelinlikler geyim seçimi qadın orqanizmi geyim 2025 geyim kombinasiyalari islamda qadinlar kosmetika şirin qoğal kondom nedir hüzeyir hacibəyov penis laylalar