Bu ətlər ölümə səbəb olur
Sağlam ürək və davamlı arıqlamaq üçün işlənmiş qidalardan qaçınmaq vacibdir.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu cür ətlər arıqlamağı çətinləşdirir.
1. Kolbasa və sosiska
Dadlı olmasına baxmayaraq, sosiskalar yüksək işlənmiş ət məhsulları kateqoriyasına aiddir. Əlavələr, konservantlar və yüksək natrium ilə yüklənib, çəki artımına, yüksək xolesterola və ürək xəstəliyi riskinin artmasına kömək edir. Qril və qızartma kimi bişirmə üsulları kanserogen birləşmələr əlavə edə bilər.
2. Qızardılmış toyuq
Toyuq qırmızı ətdən daha sağlam seçim hesab edilsə də, qızardılmış toyuq bəzi sağlamlıq riskləri daşıyır. İltihabi doymuş yağlar, kalorilər və natriumla doludur, pis xolesterol səviyyəsini yüksəldə, damarların tıxanmasına və ürək problemlərinə səbəb ola bilər. Həddindən artıq natrium da qan təzyiqini artırır və ürək sağlamlığı üçün əlavə risklər yaradır.
3. Vetçina
Vetçina, yüksək natrium tərkibinə görə, şişkinliyə, qan təzyiqinin artmasına və qarın yağının yığılmasına səbəb ola bilər. Ürək-damar sağlamlığından narahat olanlar üçün alternativ variantlar və ya yağsız protein mənbələri tövsiyə olunur.
Buna görə də, mütəxəssislər bu cür işlənmiş ətləri istehlak edərkən ehtiyatlı və ölçülü olmağı məsləhət görür.
Milli.Az









İnnabın faydası və zərərləri
Megadeth' İstanbulda konsert verəcək
Xərçəngdən əziyyət çəkən yazıçı vəfat etdi
Ülviyyə özünə yarım milyonluq ev aldı
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Ən faydalı ət
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA