Bu ətlər ölümə səbəb olur
Sağlam ürək və davamlı arıqlamaq üçün işlənmiş qidalardan qaçınmaq vacibdir.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu cür ətlər arıqlamağı çətinləşdirir.
1. Kolbasa və sosiska
Dadlı olmasına baxmayaraq, sosiskalar yüksək işlənmiş ət məhsulları kateqoriyasına aiddir. Əlavələr, konservantlar və yüksək natrium ilə yüklənib, çəki artımına, yüksək xolesterola və ürək xəstəliyi riskinin artmasına kömək edir. Qril və qızartma kimi bişirmə üsulları kanserogen birləşmələr əlavə edə bilər.
2. Qızardılmış toyuq
Toyuq qırmızı ətdən daha sağlam seçim hesab edilsə də, qızardılmış toyuq bəzi sağlamlıq riskləri daşıyır. İltihabi doymuş yağlar, kalorilər və natriumla doludur, pis xolesterol səviyyəsini yüksəldə, damarların tıxanmasına və ürək problemlərinə səbəb ola bilər. Həddindən artıq natrium da qan təzyiqini artırır və ürək sağlamlığı üçün əlavə risklər yaradır.
3. Vetçina
Vetçina, yüksək natrium tərkibinə görə, şişkinliyə, qan təzyiqinin artmasına və qarın yağının yığılmasına səbəb ola bilər. Ürək-damar sağlamlığından narahat olanlar üçün alternativ variantlar və ya yağsız protein mənbələri tövsiyə olunur.
Buna görə də, mütəxəssislər bu cür işlənmiş ətləri istehlak edərkən ehtiyatlı və ölçülü olmağı məsləhət görür.
Milli.Az









İşıqda yatanlara bəd xəbər
Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?
İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı
Rusiyalı fenomeni sel apardı - Cəsədi borudan tapıldı
Eyyub Yaqubov unikal musiqiçidir' - Cavan Zeynallı
Təranə Səmədova amnistiyaya düşəcək? - AÇIQLAMA
Bayağılığa qaçmaq olmaz' - Eyyub Yaqubov
Türkiyəni tərk edən məşhur aktrisa keşişlə evlənib xristianlığı qəbul etdi
Eminlə Coni Youtube-da ikinci yerdədir
Sən öz atalığını təmizə çıxart, 10 ildir övladını görmürsən
Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida
Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər
"Avroviziya"ya terror hücumu hazırlayan şəxsə hökm oxundu