Bu məhsullar qaraciyər xərçəngi riskini azaldır
E vitamini ilə zəngin qidalar qaraciyər xərçəngi riskini azaldır. Qida rasionuna E vitamini daxil edən, həmçinin badam, fıstıq və quru ərik yeyən yaşlı və orta yaşlı insanlarda xərçəng riski azdır. Şanxay xərçəng institutunun alimləri Çində132.837 adam, o cümlədən 267 qaraciyər xərçəngi olan xəstələr üzərində apardıqları müayinələrə görə E vitamini qəbul edən insanlarda xərçəng riskinin azalması müşahidə olunmuşdur. Araşdırmalara görə dünyada 54% insan bu xəstəliyin qurbanı olur.
Dünyada geniş yayılmış bu xəstəlik ölümə səbəb olan xəstəliklər sırasında 3-cü yerdə durur. Təxminən 85% hallarda bu xəstəliyə inkişaf etmiş ölkələrdə rast gəlinir.
Xəstəlik riskinin az olması üçün mütləq gündəlik qida rasionunuza badam, fıstıq və quru ərik daxil edin.