Bu məhsullar qaraciyər xərçəngi riskini azaldır
E vitamini ilə zəngin qidalar qaraciyər xərçəngi riskini azaldır. Qida rasionuna E vitamini daxil edən, həmçinin badam, fıstıq və quru ərik yeyən yaşlı və orta yaşlı insanlarda xərçəng riski azdır. Şanxay xərçəng institutunun alimləri Çində132.837 adam, o cümlədən 267 qaraciyər xərçəngi olan xəstələr üzərində apardıqları müayinələrə görə E vitamini qəbul edən insanlarda xərçəng riskinin azalması müşahidə olunmuşdur. Araşdırmalara görə dünyada 54% insan bu xəstəliyin qurbanı olur.
Dünyada geniş yayılmış bu xəstəlik ölümə səbəb olan xəstəliklər sırasında 3-cü yerdə durur. Təxminən 85% hallarda bu xəstəliyə inkişaf etmiş ölkələrdə rast gəlinir.
Xəstəlik riskinin az olması üçün mütləq gündəlik qida rasionunuza badam, fıstıq və quru ərik daxil edin.










Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır