Bu meyvə qanda şəkəri salır
Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir.
Milli.Az redaktor.az-a istinadla xəbər verir ki, avstraliyalı dietoloq Syuzi Barrell yetişməmiş, yaşıl bananın faydasını açıqlayıb.
"Yetişmiş banandan fərqli olaraq, yaşılda şəkər azdır. Onda davamlı nişasta daha çoxdur. Bu nişasta mədəaltı vəzin fermentlərini parçalamır.
O, bağırsağın faydalı bakteriyaları tərəfindən qəbul edilir.
Bu nişasta bitki lifi kimi təsir edir, mədəni doldurur, qan dövranını artırır, nutrientlərin dövriyyəsini yaxşılaşdırır, pektin isə mürəkkəb karbohidratdır.
Nəticədə mədə dolur, toxluq yaranır, bağırsaqlar yaxşı işləyir, qanda şəkəri tənzimləyir.
İnsulin rezisdentliyi və şəkəri olanlar, insulin həssaslığına qarşı sarı banan yox, məhz yaşıl banan yeyin".
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…
Musiqi önəmli tərbiyyə üsuludur' - Əməkdar artist
Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi
Xatundan eşq etirafı: 'Sən mənim son eşqimsən
Səhər vərdişləri böyrəklərinizi məhv edə bilər – 5 təhlükəli səhv
Gələn ildən bu əməliyyatlar və dərmanlar pulsuz olacaq - RƏSMİ
Hülya Avşar və məşhur fenomenə cinayət işi açıldı
Artıq qanuni yolla sənədlərimizi düzəldirəm' - Leylanın problemi həll olundu